torsdag 2 april 2009

PERENNARABATTEN av EVA ROBILD och GÖRGEN PERSSON


IBSN 978-91-27-08910-5 (Jag har fått mitt ex. - oavsett hur boken säljer ;))!)


En ny trädgårdsbok har sett dagens ljus. Boken riktar sig för alla som vill lära sig att odla perenna växter i trädgården. Den börjar med Historik med Trendspaning och fortsätter med det mesta man kan tänkas att vilja ha i sin trädgård av perenna rabatter. Några exempel: Modern Mormorsrabatt eller Rabatt på Norrländska eller varför inte Enfärgad rabatt. - bara för att nämna några.
En mycket vacker bok med varierande växtmiljöer där olika odlare kommer till tals. Har inte hunnit läsa boken ännu, men första intrycket är enormt behaglig med matta bilder så att den går att bläddra i även i lampljuset!

27 kommentarer:

 1. Ja du...den där boken måste man nästan skaffa :) Verkar jättefin. Vilka fina vårblommor du visar i förra inlägget....och grattis till de fina vantarna :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 2. Andra stället jag läser om denna boken idag.. måste vara fin, ilar till bokstället och kikar =).. Ha en skön trädgårdshelg..Kramiz

  SvaraRadera
 3. Nu gick det upp ett ljus..... det är ju din trädgård som är med i boken!!! Hoho - spännande!! =) Nu är du kändis Anja ;) Minns ju att jag "hört" talas om boken men inte att det var just den :)
  Morgonljuset.... ja, det är väl det vackraste ljuset som finns.... jag hoppas så att det är fint på lördag när jag är ledig så jag kan få lite av det där speciella ljuset :)
  Så roligt att du blev glad för "värmarna" och att de gör nytta :) Jag säger som du - "jag vinner aldrig" men jag kämpar på i alla bloggar - en dag vinner jag.... :) Kramis 8`)

  SvaraRadera
 4. Jag var och lyssnade på Eva på Trädgårdsmässan och då visade hon bilder på din trädgård. Stort GRATTIS att du har så fin trädgård att du får vara med i en BOK.
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. PS Jag köpte boken, för jag ska anlägga en perenn rabatt på baksidan av mitt radhus. Har börjat så smått med att transplantera scilla från framsidan av huset. DS

  SvaraRadera
 6. Men du glömde ju det viktigaste av allt - att man kan läsa om dina fina bergsodlingar i boken! :D Jag har inte köpt den ännu men varit och smygkikat i bokhandeln. Verkar vara en riktigt härlig bok!

  Trevlig fredag! Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Så spännande ... klart man måste köpa den. Ska bli spännande att få ta del av bilderna från din trädgård!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 8. Tack, tack! Visst är det så att även "lilla" jag figurerar där.
  Det är alltid någon som undrar hur helheten ser ut hos mig och genom att klicka på bilderna ser du hur mitt Berg såg ut förra försommaren.
  Sedan dess har jag utökat odligsytorna där, men principen är den samma - och skillnaden är bara ytornas storlek.
  Det här är en miljö som jag har skapat utan att "härma" någon när det gäller miljön där. Min lust att skapa något unikt på Berget är är stor och jag hoppas kunna komma i närheten av de ambitionerna innan jag lägger av. (Som de flesta vet är det ju "ett par år sedan" jag fyllde 60)

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 9. Men, vad ser jag, det är inte min favoritfotograf som tagit bilderna .... Nja, då vet jag inte ... ;-)
  Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 10. Anja Anja om du visste vad kul jag tycte det var att se ditt berg. Jag gillar boken jättemycket för det handlar om människor och växter.
  Som du vet så bor jag nästan granne med Görgen och han har varit en förebild för mig länge.
  Jag skall också läsa lite mera noga har bara tittat och njutit.
  Ha det gott min vän
  Tänk att jag känner dig....
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 11. Grattis! Den boken ska jag nog ha, trevlig fotograf och trevlig trädgårdsägare. Kram.

  SvaraRadera
 12. Testing, testing – provar om jag kan lyckas få en kommentar registrerad, nu med en annan browser. Jag håller tummarna...

  SvaraRadera
 13. Är det möjligtvis din rabatt på berget :-) Nu måste jag ju skaffa boken:-)
  Christer.

  SvaraRadera
 14. Anja
  Satt på mässan och läste om dig och ditt berg när jag vilade benen. En härlig känsla att läsa om någon man känner, det gjorde mig så glad!
  En trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 15. Hej Anja! Jag svarar häe också på din fråga på min blogg. Jag funderade på att komma ned och hämta den :-) Fast först måste jag fixa bromsen på bilen och det blir i slutet på denna månaden. Kanske den borde skickas upp först? Kan du inte maila mig? r.c.olofattelia.com (byt at mot@)
  Christer.

  SvaraRadera
 16. Ska bli roligt att se boken och din trädgård!
  Jag har en kollega som snart går i pension - hennes barn ger henne en tårta varje år på hennes födelsedag där det står Christina 25 år....! Kan det vara något (med tanke på det du skrivit i högerkolumnen...)!
  Ha en skön helg önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 17. Har inte köpt boken än men den bara måste jag ha. Har sett och hört mycket om den, ser jättefin ut.

  Ha en skön vårhelg!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 18. Den boken hamnar på min att-läsa-lista. För visst är din trädgård med?
  Anja, vilket fint foto på dig själv! Mycket bättre än det du hade tidigare! Snyggt! Inte en dag äldre än 60...Blev det rätt nu;D
  Hoppas du får en fin helg!

  SvaraRadera
 19. Den boken pratar alla om, kanske blir ett måste...

  Ingela

  SvaraRadera
 20. Ninni! Helt rätt;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 21. Kan jag bara få säga att bilden högst uppe till vänster, på Skruttan i tänkarpose under grangren är underbar. Hon visar integritet och koncentration (förutom att hon är väldans vacker).

  SvaraRadera
 22. Självklart Camellia! Skruttan är väldigt begåvad och och en som funderar mycket.
  Att hon har t.o.m. integritet numera är en åldersvisom - förr hade hon inga gränser alls;)!
  Hon var "intim" med första bästa...typ;))!

  mvh, Anja

  SvaraRadera
 23. Ja nog blir det ett ex här med, trädgårdsbok freak som man är! Ha det gott! Kram Camilla

  SvaraRadera
 24. Det ser sååå fint ut på ditt berg. Det ska bli så spännande att läsa boken. Jag älskar böcker som handlar om människorna bakom trädgårdarna. Tänk vad vi alla är duktiga ,var och en på sitt vis i våra egna paradis här på jorden.
  GRATTIS KRAM Carina och Ken

  SvaraRadera
 25. Säger som de andra. Den boken måste jag nästa ha. Kul med reportaget från din trädgård! Så fina bilder sen:) Det var roligt att läsa din kollum på höger sida. Ha det gott

  SvaraRadera
 26. Hej Anja

  När jag ser bilden på dig så är du väldigt lik Monika Setterlund sångerskan.:o)
  Väldigt intressant att läsa om din trädgård i högra kolumnen.
  Ha en bra dag

  Gunilla

  SvaraRadera
 27. Hej igen Anja,

  då ska jag ha tålamod och hoppas på rikligare blomning nästa år. De flesta av mina julrosor är planterade hösten 2007 eller våren 2008 men blommade i fjol (en del har inte ens visat sig i år).

  Ha en fin vecka! Kanske springer vi på varandra på julrosutställningen. :)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan