fredag 5 juni 2009

INLÄGGETS RUBRIK ÄR DEN I MITTEN!

Jag blev ju bara tvungen att "försvara" min rubrik efter Christers inlägg ;)!
Alla växter kompletterar varandra på ett eller annat sätt, men jag menar snarast att bladens skönhet består på ett annat sätt under hela säsongen medan blommorna vissnar mindre eller mer behagfullt.
NÄR BLADEN KONKURRERAR MED BLOMMORNAS SKÖNHET
(BILDERNA ÄR KLICKBARA)

Ett litet urval av vackra blad.
Fler bidrag av Blommig Fredag hos Katarina

18 kommentarer:

 1. Inte konkurrerar de, de kompletterar tycker jag.
  Vackra bilder som alltid!
  Christer.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Christer, bladen förhöjer snarare skönheten!
  Den första bilden är underbar! Mina färger. Jag har ju en sån clematis hemma kom jag just på...men ingen vit Rhododendron...
  Ha en skön helg och hoppas det blir lite fotande under dina trädgårdsbesök då...
  Ninni

  SvaraRadera
 3. Sedan något år har jag blivit klok på att snygga bladverk är jätteviktiga, de finns ju där längre än vad blommorna gör.
  Håller med dig i din språkdeklaration och jag tror inte alls att du förlorar några läsare pga den :-)
  Ha en skön helg önskar Ingela

  SvaraRadera
 4. What a lovely photo and marriage of the Clematis and Rhododendron! Subtle beauty hidden that way. Great texture and leaf color in the other shots. Must comment about the Kitty Cats along the side... so adorable!

  SvaraRadera
 5. Ja visst Anja bladverket är ju stommen utan de underbara bladen hade det varit dötrist. Ibland har jag fantiserat att bara ha en 'grön' trädgård, kanske man kunde göra ett 'rum' i trädgården som bara hade blad med alla tänkbara strukturer. Vad tror du om det?
  Ha det gott/ kram Tyra

  SvaraRadera
 6. Jo bladen är nr 1. Utan dem ingen trädgård. Blommorna är bara primadonnor som gör en kort entré, a la Renée Fleming :-)
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jag håller med! Bladen blir mer och mer viktiga för mig. Hostan t ex är ett måste i trädgården, och inte är det för blomningen skull (även om de är söta).
  En Pieris köpte jag av Peter Korn. Då var den röd, men nu har den skiftat över till gult. Läckert...

  SvaraRadera
 8. Kära Ni!
  Jag menar inte att det att det är jag som har kommit på det där med bladens estetiska funktion. Det bara slår mig - speciellt nu - när många försommarblommande perenner och buskar börjar vissna och jag tycker inte - till skillnad till många andra - att det är vackert.
  Det är lite konstigt det där för att i stora parker o.dyl. kan det vissna stadiet ha sin tjusning, men inte i en liten trädgård som bara ser "förfallen" ut under en vecka eller två. Tycker jag. Men som tur är - vi tycker olika!/Anja

  SvaraRadera
 9. Hej Anja! När jag började bli trädgårdsintresserad var det bara blommor jag tänkte på. Helst svulstigt dubbla. Sedan fick jag upp ögonen för enkla blommor. Och nu senast blad. Inte så att jag bara vill ha bladväxter, men en blandning är inte dumt. Läckra blad lyfter fram blommorna...
  Njut av helgen även om det är kallt!
  Katarina

  SvaraRadera
 10. Blad kan vara lika vackra som blommorna! Ibland kanske mer?!;-)

  SvaraRadera
 11. Jag har börjat att få upp ögonen för bladens skönhet innan var det bara blommorna som räknades men viss char är det med blommor bara för att dom inte står så länge.
  /MB

  SvaraRadera
 12. Hej Anja

  Visst är växter med fina blad en bra stomme i trädgården. Det är ju bara ett plus om det blommar något men jag vill kunna njuta även utan blommning . Ändrar bladen färg är det ju som en extra blommning.

  Ha det gott

  Gunilla

  SvaraRadera
 13. Kan bara säga - åh va fint du har det!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 14. Blad kan vara väldigt vackra! Din Salixs, som du visar, är kanske inte direkt vackra, men de är väldigt trevliga att titta på! På min lista över vackra blad kommer pionens högt upp! Den blommar ju inte så länge och då är det ju extra bra att bladen får stå dessto längre och sprida glädje! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 15. Nog finns det många fina blad. Tror att de flesta har fått upp ögonen på dom och inte bara på blommorna. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 16. Förstår precis hur du menar! Jag skulle vilja säga att bladen rent av är viktigare än blomman, just för att de är "huvudsaken" om man tänker i ett längre perspektiv. Bladformer och -färger är som orkestern, blommorna solister som kommer och går...

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan