fredag 31 juli 2009

".......SOMMAREN E' KORT. DET MESTA REGNAR BORT...."
DET ÄR LÄTT ATT HÅLLA SIG FRÅN SKRATT!
NU 185 MM I JULI!

Höstkänslan har infunnit sig

Vatten! Överallt - vatten!

Suddiga bilder p.g.a. tät regn !

Rotblötan får kamtjatka-azalean tro att det är vår igen!


T.o.m. tofsvivan, som inte kräver så mycket av vädret tycker att det är trist och visar än så länge bara en blomskaft.

Afrikanska kärleksliljan kom av sig med blomningen. De har varit i knoppstadiet i "evigheter".

Här alpmartornen som är en riktig solälskare. Tydligen har de få solglimtar hittills räckt - fast jag tror att hon tycker synd om mig...;)!
Fler bidrag tilll Blommig fredag hittar du hos Katarina.

17 kommentarer:

 1. Ja, nog kan man vara trött på vatten. Men för en gångs skull är min trädgård frodig. Den ligger ju i en mycket brant västsluttning och kan "sluka" hur mycket vatten som helst. Men med blomningen blir det ju lite sämre när det öser ner uppifrån.

  SvaraRadera
 2. Usch ja vilket väder (men brukar det inte regna mycket i juli och sen blir det mer sol i augusti igen?)! Trist när blomningen stannar av och man får kura inomhus istället. Alpmartronen är ju i alla fall kanonsnygg, även om den också säkert hade föredragit sol!

  Ha en skön och förhoppningsvis inte allt för regnig helg! Kram Karin

  SvaraRadera
 3. Här har det också regnat, men inte alls de mängderna. Däremot har vi fått minst en skur varje dag, och det är blåsigt och kyligt. Solbrännan på mina ben lyser verkligen med sin frånvaro. Men sommaren är väl inte slut än? Jag har precis börjat min semester så jag hoppas fortfarande på sol och värme!
  Jag gillar taggiga metallskimrande växter, så en martorn måste jag bara ha (mina frösådder gick inte alls). Den är så vacker - till och med utan sol! =)
  /Helen

  SvaraRadera
 4. Hjälp vad med vatten! Helt fantastiskt att inte hela trädgården slokar. Kan jag få säga att jag ÄLSKAR den blå färgen på grinden, och uuurläckert med de vita Agapanthusarna till, oavsett om de bara är i knopp.

  Kram

  SvaraRadera
 5. ¨Jag tror att ni fått betydligt mycket mer regn än jag har. Men mycket har det kommit. Men här verkar alla växter bara tycka det är toppen. Det växer så det knakar :-)
  Ha det gott nu!
  Christer.

  SvaraRadera
 6. Your photos are stunning ... the blue on the fence with the pot holding your Agapanthus ... gorgeous with the white blooms! Love the feathery blue of the Sea Holly too! We are having more rain ... so much rain!! June, July and now what will August bring us all? May you have a sunny day over the weekend! Gee... to have a fire in July? Is that typical for your home?

  SvaraRadera
 7. Jovisst, Anja, kan det bli för mycket av det "goda", men det väntas varmare väder nu i augusti.
  Härliga foton du visar!
  Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 8. Ojojoj, så mycket regn! Tur att du har väldränerat i rabatterna (som jag är säker på att du har). Här kommer väl allt regn till hösten som vanligt. Ha en trevlig helg - med uppehåll! /Ruben

  SvaraRadera
 9. Blir så full av skratt. Precis den rubiken tänkte jag ha på nästa inlägg. Det är så sant som det är sjungit...
  Ha det bra
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 10. Regn - ja, det är bara förnamnet..... för att inte tala om stormen! Även om jag inte har höstkänsla ännu (har fortfarande semester) så ser din bild på brasan mycket härlig ut! Försökte faktiskt få maken att gå ut i mörkret för att hämta ved men det ville han inte alls... får väl nöja mig med tända ljus :) Även jag blir mycket förtjust i bilden med blåa grindern och kärleksliljan - den är en vykortsbild! Har du inte funderat på att förstora upp några av dina fina bilder Anja? Vackra tavlor att hänga på väggen eller ge bort i julklapp :) Nu sias det om sol och lite vind, vi håller tummarna! Ha en trevlig helg, kramar 8`)

  SvaraRadera
 11. Ja här sitter man mitt i semestern, med massor av planer som man hade innan den startade.
  Regnet stör onekligen. Men man får ta det som det är. Vilka underbart vackra bilder du har tagit av din trädgård. Den där bilden med det blå staketet.MMMmmmmmmmm för ögat och hjärtat.
  Tack för dina alltid uppmuntrande kommentarer.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 12. Hej, så trevlig blogg jag har hittat! jag är nybörjare på detta området, så förhoppningsvis har jag många underbara blogg-stunder framför mig! Jag är själv väldigt trädgårdsintresserad, kan nog inte fungera utan min trädgård...Har precis nyligen med hjälp av dottern startat en egen liten blogg, med anspråkslöst innehåll än så länge. Men det kommer mera, jag ska banne mig lära mig. I kväll ska vi beställa en ny kamera, sen ska det fotas och bloggas!
  Jag kommer att följa din blogg, kan säkert både njuta här och även lära mig massor...
  Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder, trots regnet. Här i Mälardalen har det nog inte kommit så mycket som hos dig, men lavendeln är ledsen och många av växterna som blommar blir bruna och fula när de blommat över pga svamp. Ingen rolig växtsommar denna sommar...
  Trevlig blogg förresten! :)
  Hälsningar från Ronja

  SvaraRadera
 14. Ja detta regn varit rekord här har inet regnat så mycket sedan -86.
  Men martonen var är är trotts regnet ljuvlig, även här.
  kram sara

  SvaraRadera
 15. Kära svärmor!

  Om det är så att du önskar ännu en fyrfota vän, så ska jag gladeligen hjälpa dig att finna en ny liten vän. Annars får du gärna dela våra tossiga kissars upptåg! De lyser upp dessa regniga dagar...

  Kramar från oss på Jambacken!

  SvaraRadera
 16. Nu har vi ny månad så nu kommer nog solen och värmen. Villa ha lite varma mörka kvällar innan kylan kommer.
  Gillar din vitblommande agaphnatus.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Hoppas, hoppas att du får en augusti som bjuder på lite sol efter allt detta regnande som ni haft. Men ändå visar du så fina bilder från din trädgård. Alpmartorn gillar jag verkligen...jag måste bara skaffa en sån så småningom.
  Men det ser ju lite mysigt ut med brasan ändå, men det kan ju jag tycka som har sol vareviga dag:)
  Kram Ninni

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan