måndag 6 juli 2009

DET ÄR INTE ROLIGT UTAN SKRUTTAN.....


Idag fick jag en otroligt stark längtan efter min Skruttan. Det är nästan lite pinsamt att erkänna hur otroligt mycket ens egen katt i trädgården betyder. Jag påminns hela tiden om ställen där Skruttan brukade ligga och värma sig i solen på vårkanten eller ställen att komma undan den heta högsommarsolen....
Bilden ovan är nästan exakt ett år gammal....
Men - herreje! Vad ser jag från köksfönstret när jag längtar som mest efter Skruttan?!Titta noga i soffan....;))!Grannens katt har hittat till oss...?!....och slappnar av ordentligt! Vyn är från köksfönstret när jag håller på att både snyfta och diska...
Nä men katten då! Har du INGEN skam i kroppen;))!?

- En får ta en snabbtvagning....

- Det tycks inte bli nå'n käk här så det är lika bra att börja spana efter levande föda...typ!

- Äsch! Lika bra att gå hem till välfylld skål färdiglagat....

Ingen annan katt kan ersätta Skruttan, men visst är min köksfönstervy gullig?

16 kommentarer:

 1. mmm.jag förstår hur du känner dig. Jag tror att Skruttan skickade dit grannens katt, för att tala om för dig att det finns fler katter som behöver bli pussade på magen. Ingen som skruttan, men nån annan.
  Unna dig den kärleken...
  Kramar Carina

  SvaraRadera
 2. Inte ett dugg pinsamt! Jag saknar både vår kisse & vår hund fast det är många år sen de gick bort! Grannen har en katt som liknar vår i färgerna. Påminns varje gång den gör sin kvällstur utanför vårt fönster.... snyft...
  Även om den besökande katten inte någonsin kan ersätta Skruttan kan man inte säga annat än...: söt grannkisse också!.....

  SvaraRadera
 3. Förstår så väl att din kärlek till Skruttan både var och är väldigt stor. Att ha katt eller hund värmer själen. Och det finns många herrelösa katter som behöver ett kärleksfullt hem...
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Trevligt besök. Jag saknade också min trädgårdskompis, som gillade vatten och sprang under strålen, när jag vattnade..

  SvaraRadera
 5. Anja, jag förstår verkligen hur ledsamt och tomt det kan kännas. Ett djur som varit troget länge blir ju som vilken familjemedlem som helst. Självklart får man lov att sakna och känna sig ledsen när man har så mycket minnen tillsammans. Skruttan springer säkert runt och busar på de evigt gröna ängarna. Bevara och var rädd om de fina minnena du har från lilla Skruttan.

  Stor kram
  Mia

  SvaraRadera
 6. Såklart man saknar en familjemedlem när den är borta. Ibland tror jag att man inte riktigt förstår vad ett djur kan betyda för en förrän det inte finns mer...Man tar liksom dess existens och kärlek för given. Och att ersätta går ju inte...men att bli förälskad i en ny kanske????

  SvaraRadera
 7. Jag förstår hur du kännar , jag förlorade också min gamla kompis i vinter, jag har precis börjat kunde prata om det och hoppar till varje gång jag ser en katt med liknande teckning.

  SvaraRadera
 8. Jag förstår så väl, och du har all rätt till din sorg – be inte om ursäkt för den!

  Säkert känner grannkatten att det finns värme och kärlek i din trädgård, vad härliga de är som så kan ta för sig. Som sagt, helt utan skam i kroppen!

  SvaraRadera
 9. Very sweet and gee I could trade places with that kitty on the sofa... lovely outdoor room! I understand too about losing a beloved kitty... so glad you have the visitor. Eighteen years is a great deal of sharing and loving... a great loss. Looks like your kitty had a great life!

  SvaraRadera
 10. Man kan sakna levande saker som de som var levande det är inget fel med det. Vi fick ta bort våran hund i vintras pga tragiska omständigheter och jag klandrar mig själv för det, men jag kunde inte göra annat. Jag tror med säkerhet att de är en stjärna och finns med oss hela tiden. Jag är inte trogen annars men jag tror på stjärnor.
  kram sara

  SvaraRadera
 11. Inte ska man skämmas för sina känslor...
  Så mysigt som det ser ut hos dig förstår jag att grannkatten gärna vill vistas där.
  Kanske finns det någon liten katt i omgivningen som behöver ett nytt hem...
  Må så gott!

  SvaraRadera
 12. Tror grannkatten vet att du behöver lite sällskap, visst är det så att ingen kan ersätta den som man misst. Men det är så att för varje liten själ som kommer i din väg öppnas en ny liten dörr i ditt hjärta.. utan att för den sakens skull ta någons annan plats.. Kram/Monica

  SvaraRadera
 13. Klart att du saknar skruttan!!! *liten tår i ögat* men som de andra kommenterade, grannkatten tyckte du behövde en katt i din trädgård :) Jag känner på mig att ni snart har en ny vän i er familj - katt eller hund - för har man en gång haft en fyrfota vän, tror jag det är svårt att vara utan :) MÅ så gott, kramen 8)

  SvaraRadera
 14. Anja, jag vet hur det är. Min älskade katt Humlan dog för lite drygt ett år sedan. Saknar, saknar. Men så fin han var grannkatten. Kanske kan det leda till en ny bekantskap?

  SvaraRadera
 15. Jag förstår om du tittade till lite extra när du tittade ut.
  Vi kan tyvärr inte ha varken hund eller katt. Men grannen har fyra katter som ofta är på besök när vi håller på i trädgården. Ganska mysigt, tycker jag. De blir ju som famlijemedlemmar, våra husdjur, speciellt hindar och katter, så det är inte ett dugg konstigt att du saknar Skruttan.

  Så många vackra rosor du har. Goldener olymp fastnade jag lite extra för.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 16. Vilka underbara bilder du fångat på katten:)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan