onsdag 12 augusti 2009

LÅT HJÄRTAT VA' MED!

En vän av hjärtligt varma färger är jag! Se så bra Crocosmia 'Lucifer' mot den röda lönnen i bakgrunden - tycker jag!

Sammetshortensians (Hydrangea aspera ssp. sargentiana )varma färger, bladens sammetslyster och "teddy"klädda stammar kommer så småningom att bli en upp till 3 m hög "höjdare" i surjordsrabatten. Den blommar med ljusvioletta blommor omgivna av större men sterila vita blommor.
Rost och rödorage blommor är en lyckad kombination!


En budgetvariant av knoppar i armeringsmattan.

En lyxigare variant har Birgitta i Glädjekällan.
Måste dock bedyra att jag inte har plagierat Birgittas idé, utan vi tycks ha kommit på idén med knopparna ungefär samtidigt, oberoende av varandra. Birgitta har dessutom sitt som staket med flätade järnband i mattan (gôrsnyggt!)medan mitt är ett växtstöd.
Mina knoppar är är avsedda för skåp och lådor och kommer från Indiska
En allsångsrefräng får avsluta mitt inlägg idag
.....att låt hjärtat va' me', allt du gör beror på de'.
Är du fattig eller rik som ett troll i dur eller moll,
glöm inte det, låt ditt hjärta va' me'....
Budskapet i refrängen är kanske banalt, men inte helt fel....;))!17 kommentarer:

 1. Lucifer har en riktigt vacker färg och är nog lättare att placera än den knallröda. Sammetshortensian blev jag nyfiken på hur den ser ut när den blommar, men jag ska inte googla, utan jag väntar på bilder från dig (hoppas jag). Vad vackert du har i din trädgård överallt!! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ruben! Googla på bara! Gudarna vet när min, en halvmeter hög, kommer att blomma!7Anja

  SvaraRadera
 3. Håller med Ruben, vackra stilleben och växter. Min Lucifer har fortfarande några blommor, men börjar allt bli lite trött.

  SvaraRadera
 4. Du har det så fint Anja! Snyggt med knopparna på armeringsmattan...den idén lägger jag på minnet;)
  Vad påhittig du är!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Låt hjärtat va´ me´, kan verka banalt men så sant så sant!!
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. Lågbudget betyder inte att det inte kan vara fint.
  Jättesnyggt tycker jag. Jag har blivit lovad ett skott av sammetshortensia av en granne nu till hösten. Det ser jag fram emot.

  SvaraRadera
 7. Hej Anja!
  Jag förstår inte riktigt, jag vet inte att jag sparat din gamla blogg. När skulle det ha varit? Nog för att dina bloggar är jättefina och väl värda att sparas!! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 8. crocosmia har jag försökt med men ville inte där jag placerade dem och över vintern torkade lökarna ut.
  Knopparna är underbara
  kram sara

  SvaraRadera
 9. Love the colors and textures in this post... combinations are great with maple and Crocosmia... the stem of the hydrangea is great! Intrigue with "A budget variation of buds in the reinforcement mat." I like your ... is it a trellis? and the urn is beautiful!

  SvaraRadera
 10. Hej Anja
  jag tackar for tipset med att göra en blogg.Jag klarade av det, och det är faktisk riktigt roligt.Nu skal jag resa en sväng till mina syskon i Bergen.Men jag är tillbaka i mitten av september, och då ville Björg, Vild och vacker,ha en liten fika med oss eftersom hon är på kurs i Göteborg, om det passar för dig.

  SvaraRadera
 11. Snyggt avslut på växtstödet med knopparna! Inget fel på budget varianten alls. Passar mig perfekt...kanske lånar jag ideen om det är okej?
  Är det en rudbeckia som var så hög och fin bakom den rostiga urna? Vad heter den isåfall? Har fått lite mani på dom;)

  SvaraRadera
 12. Blir mer och mer förtjust i rött och eldigt. Lucifer är riktigt snygg! :) Kul idé med knopparna, man kan hitta både ett och annat på Indiska. Klart hjärtat ska va mé!

  Ha en fin helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 13. Tack för de fina välkomst-orden på min blog!;-)
  Mina Crocosmia har lämnat vår trädgård- både "vanliga"orange & Lucifer. Njöt L i många år. Kanske de fick det för trångt kring sig i rabatten med åren....!;-) Härligt njuta dina.
  Så fint både du & Birgitta fixat topparna på staket resp. armerings-stöd!

  SvaraRadera
 14. Lucifer kände jag inte till - vilken härlig färg! Jag har iofs alltid tyckt att Crocosmia är fin, men har lite för skarp färg för min trädgård. Men den här skulle gå hur bra som helst - tack för tipset!
  Vilka härliga färgkombinationer du har i din trädgård. Och knopparna gillar jag verkligen! =)

  SvaraRadera
 15. Underbart att vi tycker olika! Jo, för jag älskar kalla färger och du varma. Vilken tur att det finns utrymme för allt! Och så himla fina knoppar, vilken kul idé.

  SvaraRadera
 16. TACK för tipset med knopparna på armeringsjärnet! Det var ju jättesnyggt, alla har vi ju inte konstnärliga vänner...
  Vackra bilder som vanligt!
  Hälsn Lena i strilande regn, behövs visserligen här...men man är ju ledig o vill va´utomhus i SOL o "pula" i trädgården...

  SvaraRadera
 17. Anja
  har troligen missat att tacka för rundvandringen i din trädgård och god mat. Om så är fallet gör jag det nu. 'Hjärtligt Tack' Har en del fina bilder som jag skall plocka fram när det blir kallt och ruggit ute och när längtan efter grönska är stor.
  Inte hade jag sett hjärtat jag heller, först när du visade på det. Lucifer är så eldig att man inte tänker på bakgrunden.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan