fredag 2 oktober 2009

LIVETS GLÄDJEÄMNEN JUST NU ÄR.......

....... trots lite frost i några nätter och hagel och åska i natt står dessa, resta av morgonsolen, i sin fulla prakt.....

........ vivan blommar om så här sent på hösten......

........ denna tappra skönhet inte har tappat "ansiktet" trots hagel och kyla.....

......växthuset bereder stor växtglädje så här års.......

.......att det finns rabatter som blommar än.....

........sist, men absolut viktigast är generösa vänner med talanger man själv inte har och som delar med sig generöst.....!
Läs mer om denna fantastiska bok HÄR


Glömde klistra in några bilder på min rododendronkorridor - den går sakta men säkert framåt i en regnhal del av trädgården. Jag tindrar beundrande på mig själv ;))!) när jag har lyckats att hålla den arbetsmoral jag har gjort, trots att den regnvåta leran har fått mig att ramla ett par gånger och att alla skodon är tunga av klistrig lera och trädgårdshandskarna lika så. Är man nörd så är man....typ;))!. Fyra lite större roddar har fått flytta i sitt nya hem och befintliga klätterrosor mot staketet har blivit av med diverse svårutrotade ogräs. Det skall bli spännande att se hur de tar sig till våren.

Här är mitt långa bidrag till Blommig fredag, fler bidrag hittar du hos Katarina

Här var några glädjeämnen, men visst, Livet är inte bara glädje, det finns det andra också som gör att man kommer ihåg att uppskatta glädjen!

19 kommentarer:

 1. Å, vad fint du fortfarande har det i din trädgård. så mycket som blommar, trots allt. spännande det där med vår egen folktro. Undrar...

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det fortfarande! Men usch och fy för hal och tung lera, det känns välbekant på något sätt =) Ha en fin helg / gittan

  SvaraRadera
 3. Härligt att ha så mycket kvar som blommar, som vanligt blir jag så imponerad av dina blå blommor.

  SvaraRadera
 4. Du är fullkomligt imponerande – men var försiktig där i leran så du inte åker på ett benbrott!

  Underbara höstkrokusar också. Och vilket prunkande växthus! WOw, madam, you've got it!

  SvaraRadera
 5. Vackert återigen från dim trädgård! Här kom också hagel i går! Men idag strålande sol innan helgens utlovade ruskväder.
  Så innan det blir mörkt, så börjar vi plocka upp potatisen i kväll. I morgon får det nog då bli målning av skänk och linneskåp inomhus...

  Ha det gott!
  Hälsn Lena

  SvaraRadera
 6. Vansinnigt tjusia liljeliknande blomster i din rabatt!!! Är det Trictyris? /Ruben

  SvaraRadera
 7. You have the true autumn crocus... lovely blues with your gentian and the flower on the vine reminds me so of Monkshood... Aconite... maybe in the same family... so mysteriously beautiful. Gosh... falling is scary ... I have had my share in the garden too... especially after rain... on my slippery slope. The illustrations are fantastic and i especially love the one with the droll (?) admiring the flower. Your greenhouse must be full and flowing over. Great post! Enjoy the weekend Anja. Carol

  SvaraRadera
 8. Bilden på den lilla trollungen är hur bra som helst!

  Här har frosten gått hårt fram nu, så det är bara det tuffaste som fortfarande blommar. Hos dig verkar det dock ha varit lugnare på den fronten. Vackra bilder som vanligt!
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 9. De höstblommande lökarna är ljuvliga just nu. Synd att man inte kände till dem för 10 år sedan. Då hade man nu haft en härligt blå heltäckningsmatta i trädgården vid den här tiden på året.
  ljuvliga bilder...
  Snart dags för opera kanske???
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. Åh vad jag njuter av alla dina vackra växter- som alltid! Dina expert-fingrar är så djupt grööööna!
  Jag hoppas innerligt att en gång få chans se din trädgård & dess växter live!

  SvaraRadera
 11. Åh, vad du visar mycket vackert, Anja! Och jag blir stum när jag ser din plantering med skuggliljor!!!
  Trevlig Helg på dig!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 12. Timmon tackar för pussen!!!
  Den var jättego!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 13. Det var många små glädjeämnen du visar Anja.
  Små och små ... tricurtisen är ju enorm.
  Har redan tittat in till Wenche och det var så fantastiska teckningar.
  Hoppas att hon har utställning nästa gång jag kommer till Göteborg.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 14. Jag var så nära en Gentiana planta, men dammen förre mig tog det, hon hann förre vid lottningen. Måste nog se till att köpa en jag har liksom blivit så förtjust i den blåa färgen.

  Bra jobbat! Det är inte lätt att flytta stora saker, jag grävde upp två jätte rosor som skal få bo i Växsjö framöver. Jag hade tur det regnade inte men en torr lerjord är även den svår att gräva i.

  Hoppas du njuter av din helg och driicker mycket mynta te, efter visiten hos dig har jag i ett par omgångar tagit in mynta och torkar, dina ord finns hos mig - det smakar mer för det är torkade. tack, kram Maria

  SvaraRadera
 15. Tänk att det blommar så fint fortfarande hos dig! Må så gott!

  SvaraRadera
 16. Det ska bli spännande att följa din nya korridor i vår. Den blir säkert bra efter ditt slit! Skönt för dig att kunna dra dig in i värma i växthuset när det kommer en hagelskur och du är ute:)Fint det blommar än hos dig!

  SvaraRadera
 17. Så himla mycket vackert du har än i din trädgård.. lyckliga du.. =). The Bride som du skriver om hos mig låter väldans intressant.. den ska jag hålla utkik efter.. Ha en skön vecka.. Moa

  SvaraRadera
 18. Härligt att det finns mycket att njuta av fortfarande.
  När jag läser om ditt slit är jag att jag inte har lerjord här när en massa växter ska flyttas om. Här är det bara sandjord, men som tur är har jag en egen gödselstack att tillgå.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 19. Vilken fantastiskt fin blogg du har och vilken underbar trädgård. Jag har bara suttit här och tittat på inlägg efter inlägg och njutit av blomsterprakt och vackra bilder.

  Anita

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan