tisdag 10 november 2009

MENTALT MELLAN SENAUGUSTI OCH ADVENT;))! VÄXTHUSET ÄR STÄDAT!
SPELA GÄRNA MUSIKEN FRÅN VIDEON OVAN .........

Rubriken betyder att jag har inte riktigt lämnat sensommarkänslan inne i växthuset;))!
För mitt psyke är det helt klart bäst att glida in i den mörkare årstiden lite "pö-om-pö".

Den ljusa årstidens blommiga Ikea-ljusslinga är ännu kvar, och får samsas med mossa och höstväxter, men om ett par veckor byter jag ut den mot något mer, för årstiden, passande slinga.


Nystädat är så trivsamt! Trädgårdsprylar får en ny glansperiod i växthuset och vattenblänk är väl aldrig fel? Växthuset är för det mesta ouppvärmd så här års så att det funkar ju inte med vatten om det blir riktigt kallt, men då får den vara isbana åt "småfolk"....;))!

Speglarna får också flytta in - jag är så förtjust i dem. Jag tycker inte om att spegla mig själv, om ni tror att det är därför jag har speglar i trädgården, (nej, numera är det oftast en pina att behöva bevittna det egna förfallet), utan jag försöker skapa illusion om mera ljus eller frodigare på svåra ställen i trädgården.
I växthuset skapar de mera ljus.

Ett av olivträden, den som jag har sticklingförökat själv, får stå kvar i växthuset så länge temperaturen inte faller lägre än till -2. Men blir det långvarig kyla så får den flytta till sina kompisar i källaren.
Pyntet får vänta ett par veckor - grunden är ju fixad. Nu är det roliga kvar!
MITT VÄXTHUS ÄR EN STÄMNINGSHÖJARE MED LEVANDE LJUS
OCH LJUSSLINOR. DET ÄR EN OAS DÄR DET VARKEN REGNAR ELLER BLÅSER OCH VISST KAN JAG KOSTA PÅ MIG ATT HA VÄRME-ELEMENTET PÅ ETT PAR TIMMAR NÄR DET INTE ÄR MINUSGRADER UTE OM JAG VILL SITTA DÄR INNE UTAN YTTERKLÄDER.
FÖR VARJE ÅR SOM GÅR LÄR JAG MIG UPPSKATTA DET MER OCH MER OCH HITTAR FLER SÄTT ATT UTTNYTTJA DETTA LILLA PARADIS PÅ JORDEN.
TÄNK ATT SÅ LITE KAN BETYDA SÅ MYCKET!
Jag önskar er alla ett städat växthus med ljus och växter - det mår man så bra av! ;)))!

23 kommentarer:

 1. Nu måste jag ut och städa i mitt växthus. Basta!
  Kram Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Oj vad mysigt du har i växthuset! Själv drömmer jag fortfarande om ett växthus men uterummet får duga så länge.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Mia! Uterummet är kanske ditt växthus på sommaren och mitt växthus är uterum på vintern!Kanske skulle ordet glasrum/glashus passa bättre?;)))!?/Anja

  SvaraRadera
 4. Så mysigt du gjort med alla växter, speglar och stearinljus!!!
  Du har väl ngn sorts sittmöbel med gosig filt eller fårskinn också??

  Mera mys åt folket!!

  Ha en fortsatt skön dag.

  SvaraRadera
 5. Vad trivsamt du har det. Man blir verkligen sugen på att skaffa ett växhus när man läser dina rader. /Ruben

  SvaraRadera
 6. Anja!!!
  Du gör så fina inlägg. Därför kan det oftast vara lite svårt att skriva en kommentar som du verkligen ha gjort dig förtjänt av. De blir liksom lite urvattnade i jämförelse! Ibland blir det lite banalt hur än gärna man vill! Man vill ju helst inte skriva "VACKER BLOMMA! till exempel! ;-) Ha en mysig kväll i ditt växthus eller annorstädes! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Självklart kan jag avslöja vad som döljer sig under juteväven. Frigolitskivor i botten, på dem de krukor som får stå kvar ute under vintern. Eftersom krukorna också är invirade i bubbelplast så ser det ju inte så fint ut direkt. Sen har vi då "kottarna", det är "stenfåglar" som jag köpt på trädgårdsmässan. Fler bilder på dem kommer inom kort. :)

  Kram kram

  SvaraRadera
 8. RUBEN! Du har då förmågan att lyfta en gammal tant så att hon tror att ho e' nåt!
  OK, MIA!Tack för ditt svar. Så gör även jag fast jag uttnytjar jordvärmen och klär krukorna med en frigolitlåda ovanpå och virar juteväv el dyl överst!/Anja

  SvaraRadera
 9. My dear Anja,

  a warm hello from Paris !!

  SvaraRadera
 10. Ditt växthus är verkligen mysigt och vad härligt det är med dem så här års (även om det nu är lite kallt att sitta där). Jag ska försöka hinna med att städa ur växthuset snart jag med. Pelargoner, myrten och en del annat måste flytta in fast jag ska som du ha kvar olivträdet ett tag till. Mysigt och höstigt pynt! Kram Karin

  SvaraRadera
 11. Åh, sånna bilder du visar...härligt härligt!
  Ha det så bra,
  lydia

  SvaraRadera
 12. Jag vet ju hur mysigt ditt växthus är Anja och jag tycker verkligen att du skall unna dig både värme och ljus där :) Kanske lite musik också?! Eller varför inte en vedkorg? Den är inte gles så att glöden ramlar ur men det är klart, det får vara icke brännbart golv under den - en plåtskiva kan du ställa den på i växthuset :)
  Vad bra att du berättar om ditt Olivträd! Jag tog först in mitt men det började genast tappa bladen så det fick flytta ut till vinkastet igen men skall ha lite koll på tempen för blir det minus så får det flytta in igen. Funderar på mitt lilla citrusträd - kanske det också kunde flytta ut igen? Det är faktiskt +7 på dagen och +3 på natten i vinkastet.
  Lite trist är det nu när det är mörkt när jag åker på morgonen och mörkt när jag kommer hem.... saknar så "utestunden" och kan ibland känna trängade behov av frisk luft. Men allt har sin tid, och det har november också - den månaden finns väl just för att vi skall ha något uscligt att jämföra med... ;) Kram på dig Anja :)

  SvaraRadera
 13. Hej hej!
  Håller med till 110%.
  Du är då en livsnjutare...
  Jag har också gjort det lite myspysigt och jag känner som du jag håller liksom i det där sista.
  Fast riktigkt så fint som du har gjort har jag inte hunnit.
  Till helgen skall jag fixa lite mossa och dyl.
  Hör av mig på mejlen.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 14. Så underbart du har det runt dig. Härligt att se hur du ordnat allt. Blir lite avundsjuk. Här är det snabbt (vid den här årstiden) för kallt för alla ouppvärmda övningar i växt- o lusthus. Ha det skönt!

  SvaraRadera
 15. Så där fint har inte jag i mitt växthus....vinterhalvåret fungerar det bara som vilorum för pellisar och annat. Skulle gärna vilja ha mera mys :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 16. Vad fint du fått till det i växthuset. Precis som du har jag varit i skogen och samlat material men ännu inte kommit så långt i pyntandet. Det är så förbaskat kallt ute.
  Hoppas det blir lite varmare fram mot helgen. I så fall skall jag ställa mig i växthuset och knåpa, för jag har ännu inte städat där.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Så fint och mysigt du har!
  Har också känt som Ruben att man inte riktigt får till det, så som man skulle vilja när man skriva till dig. Svårt att sätta ord på det...Du har det så otroligt fint!
  Måste kännas bra gott att sitta där bland alla fina saker, ljus och blicka ut.
  Ha det riktigt bra i ditt paradis!! Kram

  SvaraRadera
 18. Men kära nån!
  Nu fattar jag inte riktigt hur Ni menar (RUBEN och MERJA)!
  Det måste vara till min nackdel att man inte vet vad man skall skriva till mig?!
  Låter jag "högfärdig"? De som har träffat mig kan säkert intyga att det är jag inte. Eller vad kan det annars vara? Jag har i.o.f.s. kommit på att jag är rätt "duktig" fotograf - jag får det att se mer "fantastiskt" ut med min lilla digitalkamera än vad det är i verkligheten.
  Jag är ett "maskrosbarn" med rätt skör självkänsla och upskattar något enormt alla välmenta kommentarer./Kram på er!Anja

  SvaraRadera
 19. Så fint du har det i ditt växthus.

  SvaraRadera
 20. Anja!
  Tack för ditt besök hos mig och för dina varma ord.
  ;)

  SvaraRadera
 21. Oj så fint Anja, det här är ett inlägg i min smak!!! Jag håller med dig om vart enda ord! Själv äger jag 5,2 kvadratmeter ren och skär glädje!!! Inte mycket i meter betraktat, men så är det ju inte det måttet man behöver använda för att mäta glädje!
  Det ser så fint ut hos dig! Måste nog tända lite ljus i mitt växthus också till helgen!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 22. What beautiful pictures from the greenhouse! I love all of them!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan