torsdag 11 mars 2010

                          


                                         "A POOR WOMAN" ?!


                       

DET VITA LANDSKAPET SER INTE UT ATT FÖRSVINNA UTANFÖR FÖNSTRET OCH MIN BLICK VANDRAR INOMHUS ISTÄLLET. SAMTIDIGT TÄNKER JAG PÅ ALLT SOM SKALL FAKTISKT HINNAS MED INNE INNAN DET RIKTIGA VÅRBRUKET.

JAG GILLAR DET ENKLA ALLRA MEST OCH KANSKE ÄR DET DÄRFÖR SOM JAG HAR HAFT SÅDANT MOTSTÅND MOT TRÄDGÅRDSPYNT
MEN, JAG HAR ÄNDRAT MIG SÅ SMÅTT! MÅSTE RUSA UT OCH FÖRSÖKA SE I MIN INDRE SYN I VILKA STÄLLEN DET SKULLE PASSA MED LOPPISFYND - ÄNNU OSKAFFADE;))!


DET FINNS INTE MYCKET ATT FOTA UTE, MEN DESSA FRÖSTÄLLNINGAR SER UT SOM SMÅ PÄLSMÖSSOR OCH OM MAN FÄSTER BLICKEN RIKTIGT INTENSIVT I EN AV DESSA FRAMTRÄDER SJÄLVASTE SOLEN DENNA MULNA VÅRVINTERDAG! HAA! KANSKE HÅLLER JAG PÅ ATT FÖRLORA FÖRSTÅNDET....HELT I DETTA, I ÖVRIGT  VITA LANDSKAP...;))???
EN VETTIG TANKE SLÅR MIG I ALLA FALL! KIWIN (BILDEN TILL V.) MÅSTE TÄCKAS MED SÄCKVÄV - DEN LEVER HELT ENKELT FARLIGT MED RÖTTERNA UNDER SNÖ OCH TJÄLE MEDAN OVANDELEN BÖRJAR FÅ SVÄLLANDE BLADKNOPPAR.

LILLA KVISTEN SOM TITTAR UPP UR DEN ISIGA KRUKAN ÄR EN FRÖSÅDD PIMPERNÖT, STAPHYLEA PINNATA, SOM JAG HAR FÅTT AV EN BLOGGLÖS TRÄDGÅRDSVÄN . DEN MÅSTE FLYTTAS NER TILL KÄLLAREN FÖR UPPTINING. INTE KUNDE JAG DRÖMMA OM EN VINTER SOM DENNA I HÖSTAS NÄR JAG LÄMNADE DEN STACKARN UTE I KYLAN! 
FICK I MÅNDAGS BESKED ATT SRGC HAR ÄNTLIGEN FÅTT IVÄG NÅGRA FRÖER TILL MIG, "....TO THIS POOR WOMAN ...." SOM DET STOD I ETT AV MEDDELANDEN TILL FRÖGÄNGET DÄR BORTA.....

(FÖREMÅLEN I BILDERNA ÄR INGA LOPPISFYND UTAN ARVEGODS HEMMA HOS MIG)

17 kommentarer:

 1. I just love the way you photograph things! So interesting!!

  SvaraRadera
 2. Hej du stackars kvinna :-) :-) Nä vem hade väl tänkt att vi skulle få en riktig vinter igen bara sådär :-) Fast all snö har ju verkligen täckt och isolerat mina sådder bra i år. Det blev hela sju grader i skuggan här idag, synd att det skall snöa i morgon då.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Farligt var nog det rätta ordet. Stackars växter, är det inte solens stekande eller tjälens förödande kraft som tär på dem, så är det rådjuren. Har precis upptäckt att de som vanligt varit och mumsat i sig mina murgrönor, Grrr, om de ändå kunnat hålla sig till grannen;)
  Måste säga att dina miniatyrplantor väcker lite habegär hos mig så någon stackare är du nog inte som har sådana rariteter.
  Ha en härlig, vit, dag.
  Camilla
  P.S. Då menar jag naturligtvis vit som snön, och ingenting annat.

  SvaraRadera
 4. Hahaha, ja, det där kräver sitt svar.
  Jag vet faktiskt inte varför jag gillar fjädrar, är samtidigt lite rädd för fåglar så det är lite kluvet där. Men de är så mjuka och har så härliga färger, kan vara det? Är ju en rugguggla utan fjädrar, kanske därför jag kompenserar mig med lånta fjädrar:)
  Tror som du att ordet rappakalja nog kommer från finskan, det låter mycket troligt.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar dina synvinklar Anja och vad du visar upp, det är ju det som gör en blogg personlig :) MEN att du har slarvat och låter de stackars växterna frysa om fötterna - vojne,vojne.... ;)

  Det börjar hur som helst att tina därute, takdropp, snöras och sjunkande snöhögar.

  Loppisfynd - jamen det är ju det roligaste som finns! Nu blev jag allt sugen på en tur jag med :)

  Ha det så gott ♥

  SvaraRadera
 6. Jag tycker verkligen att du har hittat fina och hoppingivande saker att fotografera där ute. Jag ryser när jag tänker på att det kanske kommer mer snö framöver. Jag är ingen överdrivet "pyntig" människa men loppisfynd i trädgården är alltid kul...

  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Och igen så vackra bilder. Men oj att våren inte kommer.Nästa vecka blir det Frankrike och loppmarknad nästan varje helg. Och visst är det roligt med fynd i trädgården.
  Kram
  Anje

  SvaraRadera
 8. Jag har också svårt för pynt i trädgården och loppis har jag bara varit på två gånger i mitt liv. Men så bra att man har något kvar att uppleva så småningom. Jag har precis samma "sked" med lilla träkulan i. Vi har också jätte-djup snö, men nu kan man i alla fall gå ovanpå den. Det kommer att dröja länge innan den smälter eftersom vi har så kallt om nätterna.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 9. Måste in till stan imorgon o då ska jag nog passa på o se vad som finns på loppisarna....
  Gäller bara o ha trädgårdsögonen på sig så här års...
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 10. hihi... det hade varit kul om vi på en träff i vår, hade samma klänningar på oss allesammans :) VIlken reklam för HM det hade varit :) ♥ Jag kommer att klicka hem den i alla fall..... gör du det du med :)

  SvaraRadera
 11. Hej vännen!
  Vet inte om jag ens vill kommentera vintern längre det är som det är liksom.
  Jag har iallafall storstädat så det är klart när det blir mildväder.
  Min man undrar hur jag kan vara i fyra rum och kök på samma gång.
  Kan du se det framför dig...

  Ute är det skitigt och trist. Kallt och ruggigt.
  Skall se vad jag hittar i trädgården till helgen.

  Stackaren som står i is med knoppar upp till...
  Hoppas den klarar sig.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 12. Tur att den stackars kvinnan snart får sina frön;)

  SvaraRadera
 13. Ja, nu är det nog bäst att du rusar ut med säckväven. Själv ska jag nog också ut och täcka litet. De fåtal bambugrenar som faktiskt tittar upp ovan snön ser riktigt risiga ut. /Ruben

  SvaraRadera
 14. Hi Anja! I love your feathery clematis! Lovely! Spring will come... ;>) Kram Carol

  SvaraRadera
 15. Ser lite farligt ut det där med knoppande växt och is i krukan, men det fixar du säkert. skönt då att slippa vara en poor woman mer! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 16. Klematisbollarna är ljuvliga! Ibland är fröställningarna minst lika fina som blommorna. Här i sydspanien har vi försommarväder, hemresa söndag - vad väntar?

  SvaraRadera
 17. Du är för härlig!!!! Ja man kan ju alltid ändra sig. (syftar på trädgårdspyntet). Du har en sån estetisk ådra, så det ska bli så spännande att se vad du hittar på i trädgården med dina loppisfynd.
  Fantastiska bilder du tagit i trädgården. Hemma är det bara snö,snö och åter snö. Man blir snöblind. Nu är jag i Göteborg i helgen. Ska till Linda på kurs imorgon. Här känns det lite vårligare (inne i stan).
  Många kramar!!!!
  Carina

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan