måndag 29 mars 2010


VÅRKÄNSLOR!!!

IGÅR VAR DET STORA FLYTTDAGEN FÖR MINA "MEDELHAVSVÄXTER". DE FICK KOMMA UT I DAGSLJUSET I VÄXTHUSET OCH NÅGRA HAR FÅTT STANNA UTE I VÅRREGNET.
SYDDRACENA, Cordyline australis 'Atropurpurea' ÄR MIN ABSLOLUT MEST PAMPIGA UTEKRUKVÄXT. DEN MÄTER IDAG 2,5 METER PÅ HÖJDEN OCH CA 80 CM I KRONANS BREDD. DEN ÄR ELVA ÅR NU.
PÅ BILDEN SER DU DEN I EN LÄTT ÖVERVINTRINGSKRUKA FÖR VIKTENS SKULL, MEN NU BÖRJAR JAKTEN PÅ EN "ANSTÄNDIG " KRUKA TILL DEN. KANSKE HITTAR JAG NÅGON HOS LJUS & FÄGRING?
NU HAR DEN UPPNÅTT OCKSÅ BLOMBAR STORLEK OCH JAG ÖNSKAR SÅ HETT ATT DEN SKALL BLOMMA I SOMMAR, MEN DÅ FÅR SOMMAREN BJUDA PÅ FLER SOLDAGAR ÄN VAD SOM VAR AKTUELLT SOMMAREN 2009!EN ANNAN PAMPIG UTEKRUKVÄXT ÄR MIN SYDLÄNDSKA NÄVA, Geranium palmatum . I SLUTET AV SOMMAREN MÄTTE DEN 60 CM PÅ HÖJDEN OCH EN METER PÅ BREDDEN. DE STÖRSTA BLADEN ÄR STORA SOM GRYTLOCK - JA, NÄSTAN I ALLA FALL (36 CM BREDA) OCH BLOMMORNA ÄR ENKLA OCH MÅNGA OM DEN FÅR STÅ I SOL.
JAG HATR NÅGRA PLANTOR TILL SALU AV DEN .
MAIJA FICK EN "KORTSLUTNING AV VÅRGLÄDJE OCH BÖRJADE KLÄTTRA PÅ DET HALA VÄXTHUSTAKET! TAKNOCKEN ÄR 3.10 M HÖGT! EFTER DIVERSE DRAMATISKA MINUTER VAR HON RÄDDAD - HON ÅKTE KANA PÅ TAKET OCH LANDADE SNYGGT PÅ PLANKET NEDANFÖR. NI SKULLE BARA VETA HUR DET KÄNDES I MINA FINSKA NERVER ;-))!IDAG SITTER JAG SOM EN FATTIG, MEN LYCKLIG PENSIONÄR I VÄXTHUSET OCH PYSSLAR MED DIVERSE OMSKOLNINGAR OCH ANNAT JORDNÄRA TILLS DET SLUTAR ATT REGNA PÅ EFTERMIDDAG. SEDAN UT I VÅRLUFTEN OCH STÄDA I RABATTER!(DET ÄR KANSKE DÄRFÖR REGERINGEN TYCKER ATT VI SKALL BETALA MER SKATT ÄN ANDRA - VI SMYGBESKATTAS KANSKE P.G.A. DEN KVALITETSTID VI HAR TILLGÅNG TILL OFTARE ÄN YRKESARBETANDE?)


HA EN RIKTIG GO' DAG!

17 kommentarer:

 1. Låter som du har sköna trädgårdsdagar att se fram emot och en hel del dramatik får du uppleva också:)
  Enorma växter. Håller tummarna att palmen blommar i sommar. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Härligt nu börjar det Anja! Solen skiner här nu om än lite blekt, jag tror jag skall hoppa i stövlarna och ta ett tag i växthuset.
  Trevlig Dag!

  Tyra

  SvaraRadera
 3. Härligt med katter dom håller oss i spänning många gånger.
  Jag förstår att du blir sur på detta med pensionspengar dom är härliga våra politiker.

  Tur att vi kan odla så vi har något att äta när pengarna inte räcker till för vi måste ju köpa saker till trädgården och katterna i första hand.

  SvaraRadera
 4. Vilken dracena! Det måste vara knepigt att övervintra den men du klarar det tydligen. Gläds med dig och hoppas att du hittar en riktigt fin kruka åt den. Ha det så skönt i din vårträdgård!

  SvaraRadera
 5. Det verkar iallafall som att du utnyttjar din kvalitetstid väl...och njuter av den.

  SvaraRadera
 6. Oj vilka växter.Och vad bra att du kann vara i trädgården igen. Hoppas det blir en solig tid så att den kann få blommor.
  Jag har tydligen missat något när det gäller pensionen. Har inte fått någon information från Sverige.
  ha det bra
  Anje

  SvaraRadera
 7. Tänk så härligt ni får det hela våren, ni och katterna.
  Synd det här med ekonomin, hade jag vetat hur snålt det är, så skulle jag lagt pengar i madrassen sedan 20års ålder.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tyvärr kan jag inte se bilderna (min dator är seg idag) men vad härligt med flytt ut i växthuset. :) Ett vårtecken så gott som något annat.

  Ha en fin vecka!
  Glad påsk önskar Karin

  SvaraRadera
 9. Låter som helt fantastiskt spenderad tid!

  Trevlig påsk!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 10. Ni är helt klart värda varenda minut av ledighet efter ett långt liv i yrkesutövande. Jag är avundsjuk!!!!!! Men var tid har sin tjusning...inte minst i trädgården.
  Ha det gott
  Carina

  SvaraRadera
 11. Våghalsigt av Maija!

  Jag drömmer om ett växthus för jag tror man blir "rik" därinne.

  Kram kram
  cz

  SvaraRadera
 12. Å, så mycket vår det strömmar ut från din blogg. Underbart! Förstod jag rätt att du hade ex av den fantastiska nävan till salu? Hur förvarar du den om vinter - om du nu skulle vilja/kunna sälja ett ex till mig?

  SvaraRadera
 13. Kvalitetstid eller inte - mysigt verkar du ha det i alla fall. Visst är det härligt att få plocka fram alla växter igen.
  Ha en riktigt Glad Påsk
  Eva

  SvaraRadera
 14. Jag hade mina misstankar om att det var nåt ni pensionärer hade som behövdes beskattas som vi arbetare inte har *ler*.
  Fast jag tycker det låter som utmärkt sätt att spendera sin tid på.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Trädgårdssyssel ser bra ut igen, Anja.

  Din katt har ett bra namn! :-) mvh, maija (ingen katt)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan