torsdag 22 april 2010

Jag är alldeles tvungen att lägga till denna underbara backsippa. Jag får aldrig nog av att fotografera den!



Vik hädan Kyla!

Nu har du fått härska oinskränkt i månader och jag är så hjärtinnerligt trött på dig Kyla!


 Inatt glömde jag ut mina eldkrasseplantor. Ja. Det är nästan som ett slag i ansiktet! (Nej, inget foto!)


Som tur är - var jag uppe tidigt och lyfte in dem i växthuset. Nu återstår att se om de har överlevt. Jag har faktiskt ingen aning om de tål en liten köldknäpp på några timmar i kruka. Håll tummarna åt mig.

Fast, jag är mer sur på mig själv! Hur kunde jag glömma? Just nu ligger jag inte så högt i kurs i mina egna ögon.



En tröst mitt i eländet är att Annika kommer till sta'n med sin tvåtimmarsföreläsning.Hoppas att jag kan ta till mig att trädgården är en lisa för själen när jag precis har hållit på att få nervkollaps;))!


Hoppas att din dag börjar bättre!/Anja

23 kommentarer:

  1. Usch sån "otur"! Här är det också minusgrader nu om morgnarna, idag var det tom en halkolycka på E22:an...
    Men växterna i min rabatt o krukor klarar sig än så länge här, jag har ju inga såna "ömtålingar"/rariteter som du. Vad mycket fina, rara växter du har! Klart man blir ledsen på sig själv om man glömmer bort dem i kylan!
    Men en ovanlig ska jag försöka få tag i nämligen en växt jag sett på hannus blogg: Buskkål. Har aldrig sett innan, den vill jag försöka få tag i! Som ett vitt blommande hav.
    Ha en fortsatt bra dag, och jag håller tummarna för eldkrassen.(förresten , är den också en svår växt att hitta, har nog letat lite förut, utan resultat)
    Lenas trädgård

    SvaraRadera
  2. Man kan tycka att nu får det vara nog, jag fryser här och har varit tvungen att elda några dagar i kaminen för det har varit så rått både ute och inne. Trist med eldkrassen, hoppas den klara sig.
    Hoppas även att din dag vänder till det bästa!

    SvaraRadera
  3. Samma här Anja... har varit ute en sväng och fotat liknande bilder. Fast jag har ju inga sådana godingar som du. Som tur är så tog jag in alla mina ömtåliga i växthuset i gårkväll.
    Så gulligt du skriver... blir alltid så generad när jag läser om mig själv hos andra.
    Kul att du kommer.
    Jag håller tummarna för dig och dina växter och du får hålla tummarna för mig.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  4. Min dag började helt klart bättre. Är en tid sedan jag hunnit in och titta i alla fina bloggar. Vad fint du gjort det här. Synd med blommorna du glömde, hoppas de klarar sig. Trotsar själv den kyliga våren med att ha ute aklejor och kryddor och annat smått och gott har planterat ut dom i krukor. Din blogg är så informativ, blir inspirerad. Ha en fin dag, hoppas du får en fin föreläsning med Annika, har själv fått tag i den underbara boken. /Gela

    SvaraRadera
  5. Jag håller tummarna. Usch så arg och ledsen man blir när man gör sånt...liten men tveksam tröst är iallafall att det hade varit värre om någon annan hade glömt att ta in dem åt dig...
    Jag vill också gå på föreläsning...men jag bor i Malmö ;(

    SvaraRadera
  6. Usch då, förstår din ilska... Håller med om kylan - vi kanske ska göra en protestlista....

    I måndagsnatt var det riktigt kallt hos mig (säkert flera minusgrader) och då fick en hel del av vårplanteringarna en kyss som hette duga. Men sedan dess har det hållit sig kring 0° på nätterna. Hos mig har inte så mycket börjat grönska ute ännu - så inga stora skador där ännu. Förutom tulpanerna som har mörka blad ganska många (men å andra sidan kanske min nya vän ha,ha, ha råddjuret kan äta upp just dem...)

    Frosten i dina växter är dock väldigt vacker - fina bilder! Men det är ju vår och inte höst - de fina frostbildernas tid.....

    Nä, ett gemensamt upprop för våren - vad säger du!?

    Ha' det gott!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  7. Ja nu är det nog med kyla även om den blir vacker på bild.
    Hoppas dina plantor klarar sig bra.
    Vi ses nog i kväll
    Birgitta

    SvaraRadera
  8. Hoppas verkligen eldkrassen klarade sig. Här har varit rejält kallt i natt...
    Kommer tyvärr inte ikväll - har agilityträning med hunden!
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Hejsan Alla!
    Eldkrassen hämtade sig omedelbart efter att jag ställde dem i växthusvärmen, vilket inte är så himla mycket när det är ett, par minusgrader ute.
    Säkert bara bra att inte hamna alldeles för varmt på en gång. Jag vattnade dem med ljummet vatten också så att isen i jorden släppte på en gång. Jag tror att de har klarat mig med blotta förskräckelsen den här gången!/Anja

    SvaraRadera
  10. Tror att rötterna klarar sig utan problem i kylan, men kanske att stjälkarna skadas. Men eftersom det är etablerade rötter borde den skicka upp nya om ett tag i sådana fall.

    Otroligt vackra bilder!
    Christer.

    SvaraRadera
  11. Usch och fy för kyla, regn & rusk! Nu hoppas vi på värme till helegn.
    Kram Eva Linnea

    SvaraRadera
  12. Håller hårt i tummarna!!
    Viten söt ulltuss:) Kan bara hålla med. Är också innerligen trött på kylan...vill knappt sätta näsan utanför dörren. Fast idag tog jag mod och gick ut med räfsan. En tur till soptippen blev det med. Nu ser det städat och fint ut iallafall...får väl sitta inne och titta ut;)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  13. Dina bilder är underbara!
    Jag håller tummarna!
    Karin

    SvaraRadera
  14. Vilka underbara bilder även om det är trist att det kann blir såna så här års.Håller tummarna att det blir bra ändå.
    Anje

    SvaraRadera
  15. Att glömma är mänskligt. Så länge som du inte glömmer bort mig är det ingen fara på taket!! ;-) Fin bild på backsippan! Verkigen en ovanlig växt i alla sina stadier! Tur att den tål lite kyla, och eldkrassen hann du nog rädda!!
    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  16. Supervackra bilder men bilden på Backsippan var något alldeles extra. Vilken tur att det gick väl med Eldkrasseplantorna =)
    Må så gott nu ikväll!

    SvaraRadera
  17. Natti Anja!
    Underbara foton du visar, och lycko dig att ha Annika med föredrag i närheten, att se fram emot.
    Jag håller tummarna för dig och din eldkrasse.
    Ha en skön helg!
    hälsn
    AnnA

    SvaraRadera
  18. Å, små luddkoltar och annat fint hos dig. Underbara bilder, Anja, verkligen! Antar att du i alla fall inte har någon snö kvar. Ha det riktigt skönt i det som snart blir vårvärme.

    SvaraRadera
  19. God morgon kära svärmor! Det blev en tur till Blå Stjärnan igen för lille Tyson igår! Men denna gången blev han väldigt noggrant undersökt både av "allmänveterinär" och ortoped och våra funderingar lyssnades till. Han röntgades två gånger och det verkar som om det var mer än bara ett litet sår mellan trampdynorna, antagligen en ligamentsskada också motsvarande i handleden hos oss människor, därav att han vägrar använda tassen.

    Nu ska det ut och påtas i rabatterna lite!
    Önskar dig en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  20. Underbara bilder, fast det är klart att man vil ju inte ha det riktigt så kallt nu.
    Håller tummarna för din eldkrasse.
    Idag verkar det bli underbart.
    Här är strålande sol och bara liiite blåsigt.
    Ska iväg och montera ner ett växthus, som ägaren inte vill ha kvar :)

    Kram Mari

    SvaraRadera
  21. Wow!! It is not just your camera... you have a wonderful unique eye Anja! How happy your garden must make you! Kram Carol

    SvaraRadera
  22. Hejsan!
    Du får något av mig som du får hämta på min blogg :)
    Ha en skön helg!

    Kram kram!

    SvaraRadera
  23. hihi, klappa försiktigt dessa håriga husdjur..

    SvaraRadera