måndag 30 augusti 2010

                   SKROTSAMLAREN


 MIN ROSTINSPIRATÖR NUMMER ETT ÄR BIRGITTA MED BLOGGEN GLÄDJEKÄLLAN.
JAG FICK NÖJET ATT BESÖKA DENNA UNDERBARA TRÄDGÅRD HÄROM DAGEN, MEN GLÖMDE KAMERAN!
FICK LÅNA BIRGITTAS LILLA DIGITALKAMERA SOM JAG INTE BEHÄRSKADE. 
DET  VISADE SIG ATT NÄSTAN ALLA BILDER JAG TOG VAR ÖVEREXPONERADE OCH FÖRSTÖRDA.
MILJÖN  NEDAN FOTADE  JAG FÖR TVÅ ÅR SEDAN OCH  DEN ÄR KVAR ÄNNU HOS BIRGITTA.
DÄREMOT SVIDER DET ATT INTE KUNNA VISA BILDER FRÅN HENNES SENASTE INSTALLATIONER! 
BESÖK BIRGITTAS  BLOGG ISTÄLLET OCH NJUT AV HENNES EGNA, FANTASTISKA  BILDER ISTÄLLET.
BIRGITTA OCH JAG PASSADE OCKSÅ PÅ ATT BESÖKA EN ANNAN "SKROTTRÄDGÅRD", DVS EN TRÄDGÅRD MED MÅNGA ROSTIGA KONSTVERK. TRÄDGÅRDSÄGARINNAN HETER BARBRO - VET INTE OM HON HAR BLOGG ELLER VAD HON HETER I EFTERNAMN.
NEDAN EN  AV HENNES ARBETSPLATSER - HON HADE ALLTSÅ MÅNGA! VILKEN INSPIRERNDE PLATS ATT SKAPA INSTALLATIONER ELLER SKOLA OM VÄXTER.


DET ÄR HELT OTROLIGT VAD MYCKET DET GER AV INSPIRATION OCH GLÄDJE ATT FÅ BESÖKA EN ANNAS TRÄDGÅRD FULL MED IDÉER OCH SKÖNHET.
DESSA TVÅ DAMER HAR LOCKAT FRAM EN SIDA JAG INTE VISSTE ATT JAG HADE, NÄMLIGEN   SKROTSAMLERSKAN!
           
       DAGENS FYND FRÅN SKOGEN


EN "KRUKA" - INGEN ANING VAD DETTA ÄR FÖR NÅGOT, MEN HELT PERFEKT ATT PLANTERA I - DEN HAR NÄMLIGEN HÅL I BOTTEN. TRÄDTAKLÖKEN  FÅR POSERA I KRUKAN BARA FÖR STUNDEN MEDAN JAG FUNDERAR VAD JAG VILL PLANTERA I DEN  SÅ SMÅNINGOM.

ETT RIKTIGT HÖGT FUNDAMENT SOM VÄGDE MYCKE'. HAR FÖRANKRAT DEN MED FYRA KRAFTIGA ARMERINGSJÄRN MED SÄKERT 50 CM UNDER YTAN SÅ ATT DEN STÅR RIKTIGT STADIGT.


JA, KÄRA VÄNNER! SKROTSAMLERSKAN ANJA HAR FYNDAT I NÄRBELÄGEN SKOG.
FÖRENAT S A S NYTTA MED NÖJE  - NU SKRÄPAR DESSA INTE LÄNGRE I NATUREN OCH JAG SJÄLV ÄR GLAD SOM EN LÄRKA! DET ÄR HELT OTROLIGT VAD DESSA TVÅ ROSTSKROT LYFTE RABATTERNA. SÄRSKILT DEN HÖGA BLEV ETT RIKTIGT FINT BLICKFÅNG I EN RABATT MED HÖGA PERENNER.


TACK BIRGITTA FÖR ATT DU HAR LÄRT  MIG ATT "SE" DET VACKRA SKROTET;)))! !
OCH TACK FÖR SENAST!


                                                  ÖNSKAR ER ALLA EN  KREATIV STUND!/ANJA

18 kommentarer:

 1. Det var riktiga fynd du gjort i skogen... Färdigrostat och klart :-) Skrot är fint... Själv brukar jag säga att jag har ett loppishjärta.... De mest underliga sakerna kan få nya användningsområden när ens kreativa grå celler börjar arbeta. Och de där underliga sakerna hittar man sällan på IKEA....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 2. Hej Anja!
  Vilka toppenfynd du har gjort!
  "Bordet" till kronan var supefint!
  Jag älskar rost i trädgården!

  SvaraRadera
 3. Tack själv för roligt och inspirerande trädgårdsbesök och god mat i växthuset.
  Vilka fynd du gjort!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Mer rost & skrot kan du kanske få se hos Maria med bloggen "Marias Trädgård" och hennes Trädgårdstema på tisdagar. Rost är vackert på de rätta ställena och du har verkligen hittat de rätta ställena för dina fynd.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. Rost är vackert! och oftast gratis, eller hur...om man hittar det i skogen - eller på en bondgård...Här finns det också massor av rostigt skrot. Jag har t ex ett rostigt kugghjul från en potatisupptager(tror jag) som dekoration - bara så där. Gamla järnhjul att klättra i för växter eller bara "till lyst"...Det kommer mera fram efterhand, när jag rotar runt i vråna.
  Fina arrangemang du visar! Lite avis blir jag allt.
  Lenas trädgård

  SvaraRadera
 6. Men Anja vilka fynd du gjort! "Krukan" för taklöken är ju helt perfekt just till taklök eller kanske ett sirligt gräs. Åh vad det är snyggt med rost! Du får mig att vilja leta något till min balkong.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Det har tagit ett tag för mig att inse det fina i rost i trädgården- uppväxt med att rost är något som finns på bilar och det är verkligen snyggt eller bra.
  Men skam den som inte kan ändra sig - nu njuter jag av rost i trädgården och går och köper rostiga saker.

  Läste i kommentar hos någon att det bara dykt upp 1 då du hade en bloggträff, lovar att komma nästa gång. Var härligt att träffa dig och jag har precis lärt min dotter dricka mynta te så som jag fick av dig.
  MB

  Ps. Jag länkar dit inlägg på mitt tema (handlar om rost)

  SvaraRadera
 8. Varför hittar aldrig jag sådana vackra saker? Är det för att jag inte ser skönheten i dem? Jag får nog skärpa till mig lite och se mig omkring lite bättre!
  Rostigt är vackert!
  Ha det riktigt gott!
  Christina

  SvaraRadera
 9. Vi blir nog många som börjar spring i skogen för at leta skrot tack vare dit inlägg. Vackra saker du har hittat.Här i Frankrike blir det nog inte svårt att hitta. Det skräpar så otroligt mycket överallt.Jag får ha ögonen öppet.Har redan hittat en del saker men inte tänkt på rostiga saker.
  Kram
  Anje

  SvaraRadera
 10. So many nice things to have in a garden with the garden still showing so many flowers! Enjoyed it!

  SvaraRadera
 11. I love the last two rusty items Anja. Inspiring! I think I will have to look out for some magical urn or sculpture ... hopefully a good bargain. Lovely photos of the gardens you visited. Kram Carol

  SvaraRadera
 12. Mer rost i trädgården - ja tack! Hittills har det bara blivit armeringsmattor som spaljéer och i stängsel. Den där "krukan" ser verkligen fin ut! Får kolla lite närmare på den stora skrothögen jag brukar passera vid kvällsrundan med hunden...

  SvaraRadera
 13. Ditt skrot ser ju fint ut!!! Och när du nu säger, att skrot lyfter rabatten, då kanske man skulle bege sig ut på skrotsamlingsuppdrag!!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 14. hihi... tror vi alla blivit biten av samma mygga - skrotnissar är vi lite till kvinns :) Ja, Birgittas trädgård är full av inspiration och din med Anja :)
  Kan också gissa att besöket hos Barbro var mycket roligt, har ju hört talas om henne via Birgitta :)

  Det enda jobbet med skrot och pynt är det som skall tas in om vintern men i år tror jag att det mesta skall få bo kvar ute i täppan, går något sönder är det ju ingen större ekonomisk förlust :)

  Ha en skön sista augustikväll, kramen :)

  SvaraRadera
 15. Så mycket fint du visar. Rost passar så bra till grönt i olika nyanser.
  Karin

  SvaraRadera
 16. Tack för lite vägledning Anja!!!!!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan