lördag 28 augusti 2010

 SALEN


IDAG ÄR DET VÄL INGEN VANLIG MÄNNISKA SOM HAR INOMHUS NÅGOT RUM DE KALLAR FÖR SAL. DET HAR INTE JAG HELLER -  INOMHUS. 
UTE DÄREMOT HÅLLER JAG PÅ ATT INREDA SALEN, ETT TRÄDGÅRDSRUM SOM FÅR NÅGRA  "SALSATTRIBUT" . DEN FÖRSTA ÄR "KRISTALLKRONAN".
DEN  HAR JAG SATT IHOP AV TVÅ SEPARATA,ROSTIGA KRANSAR, SKAPADE AV TWO FACES
VILKA JAG KÖPTE HOS MIN "HOVLEVERANTÖR" AV FINA PRYLAR  LJUS OCH FÄGRING.
JAG HAR PYNTAT DEN YTTERLIGARE MED NÅGRA KRISTALLPRISMOR.
DEN HÄNGER I SELKOVAN OCH HAR SÄLLSKAP AV NÅGRA LYKTOR TILLVERKADE AV KONSERVBURKAR MED TAK.
SALEN KOMMER ATT FÅ ÄVEN EN NY "ÄKTA MATTA", DVS, EN "SKRYTGRÄSMATTA" PÅ VÅREN. DESSUTOM SKALL SALEN PYNTAS MED NÅGRA EGENTILLVERKADE  "TAVLOR" SÅ SMÅNINGOM.
DÅ FÅR JAG, FATTIGA PENSIONÄRSKAN, EN SAL - ÄNTLIGEN;)))!
DÅ KOMMER MIN LILLA SMÅBORGERLIGA DRÖM I UPPFYLLELSE.
(ANNARS ÄR JAG ALLT ANNAT ÄN BORGERLIG.....OM JAG SKALL TILLÅTA MIG ATT VARA RIKTIGT DJÄRV...;))!)


"KRISTALLKRONAN"LYKTORNA HAR JAG TILLVERKAT SJÄLV. DET ENA TAKET HAR JAG KLIPPT TILL FRÅN EN GAMMAL PLÅTYTTERKRUKA OCH DEN ANDRA ÄR EN GAMMAL MUSSELFORM.
LYKTORNA TÅL TOM HÄFTIGA REGNSKURAR                   KRONAN PÅ VERKET ÄR MIN STÄNDIGA FÖLJESLAGARE WILLE


PYNTINSPIRATION HÄMTAR JAG HOS TRÄDGÅRDSFOLK, VILKET JAG ÅTERKOMMER I ETT SENARE INLÄGG.
      TACK FÖR ALL SUPPORT OCH EMPATIUTTRYCK P G A MINA INTERNETSTRUL!
                                                                      HA DET RIKTIGT GOTT!/ANJA                  

19 kommentarer:

 1. Hej Anja!
  Åhhh, sååå snyggt!
  Jag som älskar rostiga prylar i trädgården :=) nu blev jag verkligen inspirerad av att tillverka egna små rostiga lyktor.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Det var den finaste kristallkrona jag någonsin sett! Välkommen tillbaka till bloggen Anja! Vi är många som har saknat dina inlägg, alltid kunniga och inspirerande och alltid med en humoristisk knorr. Du borde skriva en trädgårdsbok!

  SvaraRadera
 3. Räknar med en privat visning av salen i afton, kära svärmor!

  Ses om några timmar! /kram Helene

  SvaraRadera
 4. Vacker krona och vackra lyktor...får väl laga nåt med krossade tomater....och göra egna fina lyktor ;))

  SvaraRadera
 5. Den var riktigt vacker den där kronan!!
  Jo visst finns det vanliga människor idag som har något inomhus som de kallar för sal... här är nämligen en! :) Huset är gammalt och har sin sal intakt, som TUR är, två salar tillochmed... en uppe och en nere. Som det ofta var förr. (men visst krävs det att huset har ägare som inte bara tänker på att modernisera)..och fortfarande använder det rätta namnet på rummet ifråga.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Oj så mycket fint du visar idag!!! Jag gillar verkligen din krona. Håller med dig till 100%, jag skulle också vilja ha en sal, ute eller inne, bara till lyst och njutning! Väldigt fint du gjort med de rostiga kransarna. Wille är också fin!!! Idag har jag fått ynnesten att klappa en katt som min mamma brukar ge mat, en jätteskygg utekatt. Idag tog han mod till sig och strök sig mot min hand! Stort!
  Ha en skön helg i din utesal,
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar kronan du har gjort. Även lyktorna är härliga. Ska ta efter. Får väl bli lite burkmat framöver fast det är inte riktig vad vi brukar använda.Tomater och vita bönor kanske?
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att du skriver om det rum som förr kallades 'sal' . Ett sådant rum fanns hos min mormor och morfar. Ett rum som knappt användes.... men fint var det.... Gissar att din utomhussal kommer att användas desto mer... Såå fin din rostiga kristallkrona är... Passar ju alldeles ypperligt i salen... och de rostiga ljuslyktorna..... Och vad roligt att du ska sätta upp tavlor också.... DET blir jag riktigt nyfiken på.... Har själv haft tankar på det där med tavlor (eller egentligen ramar) i trädgården.... Tyvärr har jag inte omsatt de tankarna till något konkret ännu.... Blir riktigt spännande att se hur du tänker göra.... man kanske kan få lite tips :-)

  Din supermysiga kisse gör sig mycket bra i ditt 'finrum'....

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Din salskatt är ju en riktig skatt!!! Vad kreativ du är!!! Det blir jättefint när du tänder lyktorna!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra kronor du skapat.. visst är det härligt med all inspiration man får från alla håll här i bloggvärlden varje gång man kikar runt hittar man en eller flera heta pysseltips både för trädgård o annat kul. Missade din trädgårdsvisning, fanns inte en chans att hinna med det i bröllopsyran som varit.. Kram/Moa

  SvaraRadera
 11. Jag är ett stort fan av återbruk, den passar bra in i en sal.
  Måste vara skönt med en ständig följeslagare som håller ett vakande öga på en så som Wille är.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Ha ha, då tillhör mina föräldrar också den utdöende skaran ... Pappas barndomshem, som det är, är från slutet av 1890-talet så visst finns det ett rum som benämns salen som har egen ingång med hall emellan mitt på framsidan av huset. Gästerna ska ju inte behöva använda köksingången. :-)
  Där har väl inte jättemycket hänt sedan farmors tid; kristallkronan hänger kvar, äppelmöblemanget likaså, skänken, den obekväma soffan o s v. Sedan har det nog mer och mer förvandlats till förvaringsrum med tiden och även plats för mig de få gånger jag övernattat genom åren. Oftast har mina föräldrar fullt upp alla helger från april till jul, så hemma väntar bara arbete. Då är det trevligare att träffa dem på mormors födelsedag och torgmarknader i närheten.

  Ska bli kul att se fortsättningen på salen ...

  SvaraRadera
 13. SAL .... det låter så gammaldags härligt! Jag har aldrig haft någon sal vere sig hemma hos mina föräldrar eller hos mig själv, men på landet hade min farmor en sal i "Storstugan". Det kommer jag i håg nu när jag läser ditt inlägg. Vilka härliga takkronor, allihop! Hur är helhetsintrycket av din sal?
  MATSAL .... det ska jag ha i Nöbbele.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Såna rostiga kransar har jag kikat på många gånger. Snart kan jag nog inte låta bli att skaffa en egen :) Jättesnyggt att pynta den med prismor. Jag är övertygad om att du kommer att trivas i din sal ...
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 15. Sal, det hade min mamma så länge hon bodde i ett gammal Hälsingegård. Det låter så vackert och inte alls borgerligt för mig. I vår landsända är det mera storleken på rummet och att man använde salen som festplats vid julkalas och födelsedagar. Oftast var ju möblerna i modell XXL som aldrig skulle platsa i ett vanligt rum.
  Din sal ser verkligen vacker ut med den rostiga kristallkronan. Så snygg den är!! Och vad fiffigt att göra ljuslyktor av plåtburkar. Vad duktig du är!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 16. Mycket vacker sal!!!;-) Hoppas få se den "live! så småningom!
  (Min pappa sa alltid "salen" om vårt "finrum". Användes egentligen endast vid festtillfällen... men jag fick gå in där varje dag för att öva piano!;-)...)

  SvaraRadera
 17. Anja sträck på dig... fin fina härlig bilder och vilken lyckta.. wow säger jag.
  Jag blir så inspirerad måste börja göra sådana.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 18. Så fint, så snyggt, så läckert!

  MIna rostiga prylar är också fr Two faces. Jag har grodor, ägg, spjut, marschallhållare, men inga kristallkronor - ursnyggt!

  Trevlig vecka Anja!

  SvaraRadera
 19. Oh Anja, How enchanting! I love the chandelier and I can imagine the magic light from the lanterns. Your photos are fabulous! Love them all ... your kitty shot is precious. Kram Carol

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan