onsdag 29 september 2010

             NYPOTATIS, HÖSTTEMPERAMENT 
                                      OCH 
                          ADJÖ SOMMAREN


I JULI SATT VI NÅGRA ÖVERBLIVNA GAMLA, REDAN GRODDA POTATISAR I VÅRT LILLA POTAISLAND. VI HADE HUNNIT TA UPP NYPOTATISEN SOM VI SATT I APRIL.
VÅR GLÄDJE VAR STOR NÄR VI SMASKADE I OSS IGÅR NYPOTAIS. vI HAR YTTERLIGARE FYRA MIDDAGAR KVAR ATT AVNJUTA NYPOTATIS!
MIN FRILANDSHIBISKUS BLOMMAR! DEN PLANTERADES FÖRRA HÖSTEN OCH HAR FÅTT EN RIKTIGT TUFF OMGÅNG AV FÖRST VINTER OCH SEDAN EN SUPERREGNING OCH MÖRK SOMMAR (JO, JO, JULI VAR OK). ALDRIG TRODDE JAG ATT EN ENDA AV DE SJU KNOPPAR DEN HADE I AUGUSTI SKULLE SLÅ UT. MEN SE! EN KNOPP SLOG UT I FULL BLOM.
FLOXEN 'ELISABETH' ÄR VACKRAST UTAN BLOMMOR...

ETT AV HÖSTENS ANSIKTEN....

....OCH EN ANNAN! EN ELDIG OCH TEMPERAMENTSFULL HÖST MED GLÖD OCH PASSION! EN SISTA DANS MED VINDARNA.


LILLA FJÄRILEN GOTTAR SIG I SOLEN OCH I BLOMMORNAS NEKTAR.
DOFTANDE HÖSTBLOMMOR TYCKS VARA FAVORITER!
I SIN ENSAMMA "MAJESTÄT" VERKAR DEN SÄGA
"ADJÖ SOMMAREN"!

14 kommentarer:

 1. Färsk potatis...mums:)Måste vara lycka att kunna hämta middagen i sitt eget land, ändå envisas jag med att nästan bara odla blommor..!?
  Underbart intensiv färg på din Hibiskus! Det går bra att klicka på bilden för att få större bild. Så har jag också på min sida. Fast ibland har vissa en klickbar bild fast storleken blir knappt större. Har sett att mina blir på hela skärmen när man klickar. Bra om man vill studera något närmare.
  Ha det gott! Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker om när bilderna är stora direkt och dessutom går att klicka upp.
  Nypotatis nu...mmm...lyxigt och gott kan jag tro ;)

  SvaraRadera
 3. Nypotatis... jag hoppas det växer sådana fler år i min kompost =) Inget smakar bättre när säsongen egentligen är alldeles fel och det får den väl anses vara i febr/mars när jag tömmer komposten "hihi"

  Hösten ser ut att vara längre kommen hos dig, här syns inga höstfärger än men det är bara en tidsfråga.

  Ang. bildernas storlek så gillar jag när de är stora från början (själv lyckas jag dock inte få dem större än de visas i mina inlägg utan där får tittarna själv klicka upp dem. Det finns väl någon inställning till riktigt stora bilder som jag inte känner till förmodar jag)

  Sen måste jag ju få säga att jag blev störtförälskad i din header!!!!!!! Tur att det inte kom in en kund just när den kom upp på skärmen för jag jublade högt över färgpraken i dina vackra bilder =)
  gittan

  SvaraRadera
 4. Vilken strålande idé att sätta potatis i juli!! Den idén är noterad och ska härmas nästa sommar;)
  Ha det höstgott och tack för fint tips,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar höstpresent - färskpotatis! Ett utmärkt sätt att hålla kvar lite sommarkänsla. Vilken underbar Hibiscus - färgen är ju magisk. Ha det gott/Lena

  SvaraRadera
 6. Höstlig nypotatis... vilken lyx!!!! Vilken bedårande hibiskus.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Jag gillar nog bäst stora bilder direkt. Det är sällan jag klickar för att få se dem större.
  Det är alltid så kul att titta in hos dig!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Stunning photos Anja! I love the kaleidoscope effect of your pond shot. You have become such an artist with your lens. Love the colors ... happening here too. Kramar Carol

  SvaraRadera
 9. Åhhh vad härligt med egen potatis!
  Du undrade om tvestjärtar i dahliablommorna! Jag tycker inte det är i mina blommor men det kan bero på att jag har mest enkla sorter! Finns inte så mycket att gömma sig i då! Jag skakar dom bara lite innan jag gör buketter!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 10. Vilket inlägg!

  Bilderna är fantastiska! Potatis nu - lyxigt!

  SvaraRadera
 11. Underbar med färsk potatis nu i "fel"årstid. Jag gilar dina bilder men tycker mest om höstbilden på din damm. Den har något magisk över sig.Färgen på din Hibiskus är fantastisk.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 12. Hej Anja!
  Färskpotatis tillsammans med surströmming, lök och tunnbröd, 'mumsfillibabba' ;=))
  Underbara höstbilder, men tycker det är så vemodigt, tur att hösten har vackra färger.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 13. Ett så härligt, lyriskt inlägg om sommarens sista glädjeämnen! Med nypotatis som "krydda på moset", så att säga...;-)
  Verkligen härligt att mötas av din fina vinjettbild när man kommer in här! Rena regnskogskänslan- i dess bästa mening!;-)

  SvaraRadera
 14. Silver axet doftar så ljuvligt, jag hade två stänger på mn i år. Härlig färg på frilands hibiskusen, jag satte frö för si så där 7 år sedan och busken är väl 40 cm hög nu, eller skall jag säga pinnen. kankse borde jag klippa ner den lite till våren så att den grenar sig eller vad tror du?

  Det är så himla härligt med alla "brinnande" höstfärger och ibland kan dom vara över på ett ögonblick. Igår tog jag med liltjejen på en foto expedition även om hon var sjuk (bäddade till henne i bilen och hon fick lite extra fika) - allt för att ta till vara ögonblicken - det var en så underbar dag igår.
  Kram MB

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan