lördag 12 februari 2011

ETT ENVIST STIRRANDE MOT LJUSET

LILLA EUFORBIAPLANTAN GOTTAR SIG UNDER LYSRÖRSLAMPAN I KÖKSFÖNSTERT
OCH....

....GERANIUM BLOMMAR I KÄLLAREN  - UNDER LYSRÖREN - SOM VANLIGT!
KRUKBLOMMOR SOM ÄR FÖR MIG SÅ SJÄLVKLARA PÅ SOMMAREN GER JUST NU TRÖST NÄR KYLAN BITER OCH VÅREN ÄR LÅNGT BORTA...

DET JAG SAKNAR MEST JUST NU ÄR LITE PYSSEL I VÄXTHUSET. JAG KOM INTE IN  FÖR ATT DÖRREN VAR FASTFRUSEN. LITE  HETT VATTEN HJÄLPTE UPP DÖRREN.

OCH VILKEN SORGLIG SYN FÖR "GUDAR" OCH FÖR MIG! MEN TROTS ALL OREDA - HJÄRTAT TAR EN EXTRA VOLT AV LYCKA MED TANKE PÅ VILKA AKTIVITETER SOM VÄNTAR  - KANSKE OM EN MÅNAD! 

MITT MOTTO FÖR DETTA INLÄGG (DET GAMLA VANLIGA): 
FÖRBANNA INTE MÖRKRET, TÄND ETT LJUS I STÄLLET
DET ÄR JUST DET SOM JAG HAR FÖRSÖKT GÖRA FÖR MIG SJÄLV MED MITT INLÄGG IDAG..JAG KAN BARA GILLA LÄGET NÄR DET INTE GÅR ATT FÖRÄNDRA DET..

17 kommentarer:

 1. så sant, ja nu längtar jag till våren. titta in till mig och beskåda min galenskap att utmana mig själv med Köksträdgård;) Nu jäklar är det dax,haha.

  SvaraRadera
 2. Det ser väl inte så illa ut. I mitt växthus är det så trångt att jag knappt kommer innanför dörren. Och vi går åt rätt hål. DET är tröst tycker jag.
  Eva

  SvaraRadera
 3. Förstår så väl hur det måste kännas däruppe i norr. Nu när vintern har slagit till igen.Här regnar det och är plus 10. På min promenad såg jag folk som höl på men sin trädgård och blev avunsjuk. 5 Veckor kvar, då får jag sätta fingrarna i jorden.(men först en vecka Sverige)
  Ska plocka mina violer och lukta på dem.
  Spännande.
  Kram
  Anje

  SvaraRadera
 4. Men Anja, du har det ju så snyggt och prydligt i ditt växthus...åtminstone så långt man ser på bilden ;)
  Den näst sista bilden är helt magisk. Just nu är jag inne på att fota genom glas. Gillar den diffusa bilden som uppstår.
  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Mysigt med blommor i källaren, själv har jag några bakom gardinerna som ska ut på balkongen vad det lider. Gör att man orkar med vintern lite lättare... :-)

  SvaraRadera
 6. Jag reagerar på din socialnationalistiska språkdeklaration som du har på HÖGER sida om att bevara Sverige svenskt typ. Om samerna skriver på samiska, skåningarna på skånska, finlandssvenskarna på finska och nysvenskarna på sina respektive språk -> hur ska vi då nå och förstå varandra?

  Med andra ord, jag tycker att din syn på bloggare som skriver på engelska är mycket oetisk och orättvis mot mångt och mycket. Du gillar att skriva på svenska, andra svenskar på andra språk ... det är väl upp till varochen???!!!

  Trevlig blomhelg :-)

  SvaraRadera
 7. Bästa ANNA-LYS!

  Läs min språkdeklaration en gång till! Jag är alltså inte för att bevara Sverige svenskt eller att bevara Finland finskt utan jag är för bevarande av språken. Engelskan tar över mer och mer och snart drunknar alla små språken i några få stora språk. Det kallas för språkdöd. Jag tycker att det är oerhört spännande med alla olika språk som finns i min stadsdel i Göteborg.
  Men, i Sverige är majoritetsspråket svenska och det är ju bra om man kan svenska när man bor i Sverige, men varför skall jag börja prata och skriva engelska med folk som kan svenska och bor i Sverige?.
  Det var ju annars väldigt trevligt av dig att surfa runt i min blogg. /Med vänliga hälsnin- gar Anja

  SvaraRadera
 8. Jag vågar inte röra mitt växthus, det kanske går sönder, men jag ska sopa ner snön från taket i morgon för säkerhets skull. Ett "bakslag" som heter duga har drabbat oss, tycker Eva Linnea

  SvaraRadera
 9. Reagerade precis som Ninni - så otroligt rent och välstädat du har i växthuset! Vackert!
  Kram, Anja, och ha en finfin helg!

  SvaraRadera
 10. härligt att få komma in i växthus ,mitt har druknat i snö, så jag förstår att hjärtat slår extra för att få vara där:)
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 11. Dear Anja, It is so wise for us to accept that which we cannot change. To find a way to make the best of it. Winter is with us and you have the right attitude towards the remaining days it holds us in its chilling grip. I love your greenhouse shots! Like you hat too! Lovely photos as usual. I am really liking your new background color and your header. Have a lovely Sunday! Kram Carol

  SvaraRadera
 12. Förstår att du längtar ut till ditt växthus.
  Fint bord du har där och det där lilla växthuset är superfint. Du har ju så mycket fint inne att pyssla med så tiden kommer att gå fort och vips så kan du vara i växhuset.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 13. Det var ett bra svar du gav till den där människan som attackerade din språkpolicy! Heja Anja!
  Du tycker att ditt växthus är en sorglig syn. Då skulle du se våra! Glassplitter överallt (fler takfönster har pajat!) och dörrarna är fastlödda av is som säkert inte tinar förrän någon gång i mars.
  Hann inte heller städa klart innan vintern slog till. Får nog tända massor av ljus...
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 14. Hej Anja, vad fint du har gjort det här på bloggen!!! Gillar din header. den är jätte fin, den andra var det med. Ja vi är nog många som önskar oss vår nu. Hoppas du får en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 15. Hihi, vi har inte kommit in i växthuset på fler flera veckor men nu går det. Härligt att vara där särskilt när solen skiner. Vilken söt Geranium!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 16. Håller med de andra om ditt fina växthus...tomt på blommor av naturliga själ ,men fint! Mitt ser ut som ett proppfullt förråd!
  Du ska se att snart är vi på gång med alla vårsaker som ska göras:)Håll ut!
  Tack för din gulliga kommentar hos mig:)

  Önskar dig en bra Alla hjärtans dag! Kram

  SvaraRadera
 17. Vad fint du gjort det på bloggen. Fin bakgrundsfärg - men jag gillar brunt.
  Tycker mig känna igen ett och annat i ditt växthus :-)
  Bordet är som gjort för den miljön.
  Här är det fortfarande badrum som gäller och det kommer det nog att göra ytterligare ett tag.
  När mildvädret är tillbaka kan vi väl ta en tur till Botan?
  Hoppas ni kramar varandra riktigt mycket idag.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan