söndag 10 april 2011

SNÖDROPPAR, KROKUS, BLÅSIPPOR, VITSIPPOR, ADONIS OCH LITE TILL....


HÄR EN 'LÄSKUNNIG' HUMLA...;))? DEN HADE TUMLAT RUNT I HYACINTEN PRECIS INNAN.


 YPSILANDRA THIBETICA BLOMMAR TIDIGARE ÄN JULROSORNA HOS MIG. VILL DU VETA MER OM VÄXTEN? LÄS här
PRIMULA SONCHIFOLIA HAR SLAGIT UT YTTERLIGARE BLOMMOR OCH DET FINNS TVÅ OUTSLAGNA KVAR SAMTIDIGT SOM PLANTAN BILDAR FLER OCH FLER ROSETTER. NÄR  KRUKAN ÄR FULLT AV BLADROSETTER VÅGAR JAG DELA DENNA OCH PLANTERA UT HÄLFTEN. DET ÄR ALLTID SÅ FINT MED "SHOW"BLOMMOR PLUS ATT KRUKODLING ÄR LITE SÄKRARE ODLINGSMETOD FÖR VISSA ARTER. SÅ här SÅG DEN UT 28.3.
VILL DU VETA MER OM DENNA? Här


TILL SIST MEN INTE MINST: HYACINT UTE ÄR EN HÄNFÖRANDE UPPENBARELSE. DOFTEN, KRISPIGHETEN, UTTRYCKSFULLHETEN. JAG HAR MIN PÅ MIN NYA PYNTPLATS OCH DEN BLIR , OM MÖJLIGT, ÄNNU MER ATTRAKTIV ÄN UTAN...DOFTEN BLIR SÅ UNDERBAR UTE I FRISKA LUFTEN.

.....NÄSTA INLÄGG OM SAXIFRAGA....

24 kommentarer:

 1. Åhhh, så ljuvliga växter!
  Kan nästan känna Hyacintens doft :=)
  Ypsilandra tibetica är superfin, undrar ifall den skulle övervintra i min zon?
  Ha en härlig söndag Anja!

  SvaraRadera
 2. åH SÅ GULLIG den är humledumlen som sitter så mjuk och luden och ser närsynt ut! Och dina blomfoton..jättevackra...har gått idag gått en promenad bland grannträdgårdarna och sett en massa vårtecken...det knoppas må jag säga..underbart!!!

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga fotot Anja! Den där Ypsilandra thibetica såg väldigt intressant ut, den ska jag hålla utkik efter ;)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Humlan är bara för söt. Så bra att insekterna håller på att komma fram.Då är det vår, eller hur.
  Dina foto är så vackra igen.Härlig färg på hyacinten.
  Önskar dig en härlig vårvecka.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Jag ser att du har full vår nu, du också. Härliga bilder, och hyacinter är vackra utomhus också. Jag planterade mina julhyacinter förra helgen. Ca 35 stycken hade jag haft i krukor inne! De blommar året efter, men inte alls så "bulligt" som inne. Men jag tycker om dem ändå.
  Njuter av dina bilder!
  Ha en ny härlig vecka!
  Lena

  SvaraRadera
 6. En sån fin humla du fångat! De är ju så trevliga... Den lilla primulan är ju för bedårande med sitt fina öga.

  Idag är den här tanten ledbruten - jag har fixat min finmysplanteringshörna enligt ditt koncept Anja. "Man tar vad man har". Nu tittade jag på din hörna igen och först nu såg jag att du hade en gammal sockerlåda i ena kanten, jag har också en sockerlåda i min konstruktion! Kul!

  När det är klart - ska rota fram några krokar först - lägger jag ut om du är nyfiken . Tack än en gång för sparken i baken ;-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 7. Din läskunniga lilla humla var ju för söt! Nu exploderar det i naturen & i trädgårdarna. Härligt!!
  En bra vecka önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 8. Vi får ju hoppas, att humlan behärskar latin!! För jag kan inte tänka mig, att du Anja, skriver blomnamnen på något annat språk (det skulle vara finska då, kanske ;-) )
  Väldigt fina växter du visar!!
  Så måste jag ge en eloge till själva bloggen, den är så njutbar och perfekt som den är nu (så nu får du sluta att laborera med färger och annat!!!! ;-)

  Ha det gott1
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Läskunnig humla, ja du kan ju rita solar som strålar så varför inte läskunnig humla också, men han verkar vara närsynt:)
  Underbar Ypsilandra men den primulan..vilken underbar blåfärg.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 10. Haj Anja, posílám Ti srdce jako ocenění Tvých nádherných fotografií a velkou lásku k přírodě,ráda navštěvuji Tvůj blog ,a vždy mš potěšíš Daja-duha.

  SvaraRadera
 11. Rosa är inte mitt ögas favorit, men de blå gillade jag! Fast doften är förstås underbar oavsett färg.

  SvaraRadera
 12. Tihi. Jag tycker alla dina växter är "showblommor"!;-)
  Humlor är säkert läskunniga- i alla fall om de besöker den lärda Anja!;-)
  Måste få berätta: jag har en väninna som troget läser min blog- men aldrig törs skriva kommentar (fast jag får mail om det hon läst). Hon har också tagit sig runt och läst på bloggar jag har som favoriter. Din blog tyckte hon särskilt mycket om & fann intressant!!;-) Och jag kunde ju bara hålla med!;-)

  SvaraRadera
 13. Så fint det ser ut!! Undrar när jag kan fånga en humla på bild;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Härliga sällsyntare juveler! Det är härligt att se vårtecken, jag kunde äntligen fota de första snödropparna hos oss, ren terapi efter att ha praktiskt taget bott i Helsingfors mässcentrum i 7 dagar i och med vår trädgårdsmässa (rapport på bloggen). Vårens blommor är alltid så söta och så hjärtknipande :-)

  SvaraRadera
 15. Haha! On hyvä että voi rentoutua niin kuin kuvassani. Toivottavasti teidän katosta tuli hyvå. Varmaan tuli ... Meille on luvassa taas aika lämmintä ensi pyhän ajaksi ja jo nyt tänä pyhänä oli melkein 20 astetta. Ihanaa aikaa!

  SvaraRadera
 16. Jag tycker nog att det ser ut som om humlan är lite närsynt!
  Läste i ett tidigare inlägg i bloggen om din hemfixade etikettskrivhörna - så fin! Jag har stort behov av en planteringshörna så nu går jag och grunnar på hur jag skulle kunna få till det av befintligt material. Jag blev inspirerad...
  Må så gott, hälsar
  Eva

  SvaraRadera
 17. Hej Anja
  Äntligen vår,dina katter måste också vara förtjusta.Assistenten såg sin första fluga i går,den flög rakt in och satte sig på hennes nos.Katten var helt förvirrad till jakt instingten tok över.Jag letar ju efter en uteplats till dess behöver jag blommor som drar till sig fluger!

  SvaraRadera
 18. Hej Anja!
  Vilken vacker bild du har tagit på trädgårdens medarbetare, humlan.
  Inte dumt att dom är läskunniga så dom pollinerar rätt växter med varandra ;=)
  Önskar dig en toppendag!

  SvaraRadera
 19. Åååå, läskunniga humlor är det väl bara 'gamla' fröknar som du och kanske jag, som har i sina trädgårdar :-))
  Adonisen är jag avundsjuk på dig för. Hur jag än bär mig åt så dör den bort efter ett tag. A. brevistyla är nog helt stendöd :-( den också.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 20. Så siint så siint som lilla Blanca sa när hon var baby! Ditt inlägg påminner mig om att jag måste sätta ut hyacinterna från i julas i woodland snarast. De som redan bor där har börjat visa bladen men blomning får jag nog vänta på. Vi ligger ju som bekant lite efter här i arkipelagen...
  Kram

  SvaraRadera
 21. Haha... lilla humlan var väl helt våryr och klamrade sig fast vid första bästa pinne. Härlig bild!

  Ha en superskön helg önskar Humlan (som faktiskt heter så)

  SvaraRadera
 22. Lilla humla, kanske är de svaret på skogens ugglor! (:D

  Fina plantor du visar!

  Blomkärringen/Gullvivan

  SvaraRadera
 23. Så härligt med hyacinter och i år tycker jag att det är ett humlerikt år.
  Du undrade lite om mitt persikoträd, jag har det i växthuset mot en södervägg vilket man bör ha. Vet inte vad för sort det är då den fanns där när vi köpte gården.
  Sorten 'Amsden' klarar sig i växtzon 3 om den spaljeras, annars bara i växtzon 1. 'Frost' är en sort, som rekommenderas även i växtzon 2.
  jag vet att Mandelmanns har persika ute och jag har för mig att även Annika Christensen även har det.
  Hoppas att det var lite till hjälp.
  Hoppas att du får tillbaks din dator snart.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 24. Wonderful bee capture Anja!! You are so ahead of our blooms here at Flower Hill! Daffodils are beginning along with the fading tiny bulbs. I love the fragrance of Hyacinths. I especially love your last photo. Kram Carol

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan