fredag 20 maj 2011

Några blommor från Berget

 En rosa vitsippa bland de vanliga vita. Mig veterligt har jag inte planterat den här, men å andra sidan hur 17 skulle den annars hamnat här? Vågar nog inte hoppas på en lyckosam mutation;)!
 Några av mina dvärgrododendron

Den här violen är så liten att min kamera, som inte har en separat macroobjektiv, att jag lyckas inte få någon skärpa. Den är en ca en centimeter hög och blomman är ungefär 5 mmm. Ursprungligen har jag fått den av Alpinodlarna. Vore kul att veta vad den heter
Min uppstammade pärlbuske blir bara vackrare med åren (synd att det inte gäller även mig själv;)))!)

20 kommentarer:

 1. Så många vackra blommor och bilder.Pärlbusken är så fin.Min är bara 80cm hög ungefär.men vacker när den blommar.Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Hej Anja,krása,všechny barvičky světa ,moc hezké Daja.

  SvaraRadera
 3. Men Anja, på oss människor är det insidan som räknas och därför kan vi vara vackra livet ut....

  SvaraRadera
 4. Själv tycker jag att brist på humor är ännu värre än brist på skönhet;)))!/Anja

  SvaraRadera
 5. Tänk vad många herrar som skulle bli ännu mera besvikna, om du bara blev vackrare och vackrare - du är ju redan upptagen! ;-)
  Fantastiska bilder, som vanligt. Jag lägger märke till, att pulsatillan är riktigt vacker i den färgen!! Och din pärlbuskehörna!!! Wow!!!

  Ha en trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. En vacker Anja är vacker även om åren går.. det är den inre skönheten som lyser igenom.. och då gör det inte så mycket tycker jag med lite rynkor här o där eller några gråa hårstrån.. ha en härlig helg, kram.

  SvaraRadera
 7. Helt underbara blommor Anja, den gula pulsatilla är mumma:) Skönhet -vad är det? Vem bestämmer vad/vem som är vackert? Det sitter i betraktarens öga och jag personligen tycker att både du och pärlbusken har det där lilla extra som krävs:)) Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 8. Så vackra bilder du visar igen. Din trädgård är en dröm med alla dessa skönheter och du är nog en bland dem även om det finns rynkor och gråa hårstrån.
  Ha en underbar helg.
  Anje

  SvaraRadera
 9. åh vilka underbara foton!!! Man blir ju glad.,.så vackert vackert vackert..för oss blomsterälskare..kram

  SvaraRadera
 10. Nu var du lite blygsam tycker jag klart även du blir vackrare med åren :) de blir vi väl alla :) om man bara tittar med rätt ögon :) vilka vackra blommor du har på berget Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Herreje, men jag fattar inte att mitt lilla skämt om jämförelsen mellan pärlbusken och 'my self' blev till så blodigt allvar???!!!
  Vem 17 bryr sig om tantens utseende - ja, möjligtvis hon själv, men alla andra....?
  JAG SKOJAR JU!!!!

  SvaraRadera
 12. Hei, eksyin tänne ihanien kukkien joukkoon, nautin näistä..
  Sinulla on kaunis blogi.
  Taidanpa tulla toistenkin.

  SvaraRadera
 13. Så vackra växtporträtt du visar - är alla dina blommor fotogeniska?

  ha en trevlig helg, kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 14. Valokuvauksellisia kukkia sinulla Anja, mukava piipahtaa nautiskelemassa, olet todella hyvä kuvaaja!!! Så fina bilder du tar, riktigt njutbart, verkligen!

  SvaraRadera
 15. Vad fint att ha pärlbusken uppstammad...
  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 16. Hihi..... kommenterar inte någon åldersutveckling då..... :-))

  Wow Anja!!! Så mycket vackert du har som blommar nu. Den rosa vitsippan var helt bedårande och din hörna med pärlbusken underbar.

  Ha en skön söndag!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 17. Pärlbusken, oj oj! Gillar verkligen arrangemanget framför den också! Och hur i hela friden har du lyckats fotografera en 5 millimeter stor viol? Jag som inte lyckas ta närbilder ens av mina största tulpaner...
  Min telefon dog som du märkte, den gör det ibland. Det gick bra med kanalplasten, mycket lättare än med glas, ångrar så att vi inte tog det från början åtminstone på taken! Förlåt att jag inte försökte ringa upp igen, det blev dags att fixa lunch och sedan har det varit full rulle med fyra intensiva tjejer! Nu har de åkt hem och jag kan åter koncentrera mig på blogg och trädgård - men trädgården får vänta till i morgon.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Ljuvligt vackra foton på utsökta växter. Din trädgård är verkligen fantastisk.

  SvaraRadera
 19. Vackra bilder! Vackra växter!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan