söndag 7 augusti 2011                  SLUT PÅ BLOGGSEMESTERN

Det går inte att avskärma sig ens bakom en trädgårdsblogg. Jag  är nu. Jag  är här. Jag har mitt ansvar trots  att jag har min  idyll, min  utlevda dröm.  Mitt Liv är i verkligheten.

Jag har haft bloggsemester som inföll med den norska tragedin. En tragedi som har fått många av oss att ställa frågor om hur något sådant kan inträffa.
Därför får jag sådan lust att citera  Åke Edwardsons SFI, Svenska för inkräktare, i dagens Debattsida i GP. Läs hela artikeln här.


...."Inkräktare,
om ni gråter, gör ni det för oss.
Ni är det samvete vi glömt.
Det är för helvete därför ni är här.
Om ni tycker att jag svär för mycket
så ber jag om ursäkt.
Men själv skulle jag aldrig lita på någon  som bara
talar
vackert"
En otroligt välkommen "inkräktare" på mitt Berg är denna  exeptionellt vackra klätterklocka. Nåja. Inkräktare och inkräktare. Snarast tvångsförflyttad. Vete 17 om den skulle ha valt från början mitt Berg som sin bostad om den skulle fått välja själv.

Här en bild på lyckad integration ;)))!


Den kultiverade trädgården är ett resultat av lyckade möten från många andra kulturer.
Mitt lilla, lilla bidrag till världen är att odla. Det är för mig ett sätt att att tjäna Livet.


11 kommentarer:

 1. Kara Anja, I was so saddened by the tragedy in Norway and love the poem you have chosen. Your photography and gardens offer hope and beauty to our daily lives. Kramar Carol

  SvaraRadera
 2. Heisann!
  Nydelig skrevet Anja - og klokkeblomsten var den jeg falt pladask for i haven din. Tusen takk for at du viste oss 'din lilla värd'.
  Tenk om vi mennesker av ulike kulturer kunne leve like harmonisk side om side som plantene.
  Så ville vi få en fredelig jord!
  ♥ - ilg hilsen Bjørg Nina

  SvaraRadera
 3. Ah, taas niin kauniita kuvia, läheltä ja yksityiskohdista! Yritän oppia niistä jotakin, minun kuvani ovat niin asiallisia, yritän myös kuvata samaa satumaista tunnelmaa kuin sinä mutta en onnistu ... en vielä, mutta jos tässä yrittää ja katselee pari vuotta niin sitten ehkä ..
  Norjan tapahtumat olivat niin uskomattomia, en halua maailman olevan sellaista. Mutta me täällä pohjoisessa olemme aika säästyneitä kaikelta kauheudelta, mitä tapahtuu esim Afrikassa. M

  SvaraRadera
 4. Hej Anja ♥ Ja, det är verkligen fruktansvärt det som hänt, så där så att man verkligen tänker på det varje dag. Vi är ju förskonade från "stollar som skjuter på skolor" och andra hemskheter så när det händer i närheten blir man så tagen och maktlös. Det värsta är att finns det fler psykopater i vårt samhälle? Att stollar ger sig på ensamma flickor på väg hem på spårvagnen, på gatan utanför deras bostad - vi önskar så att all ondska bara försvann!!!
  Det vi kan hoppas på är att medmänsklighet och kärlek kan sprida sig och förgöra all ondska.

  En fantastisk vacker klätterklocka du visar idag! Din trädgård har många fina skönheter :) Alltid ordning och reda ♥ Själv kom jag hem idag efter en vecka i stugan och täppan är som en djungel :) Men hellre klippa ned och skörda, än en torr, tråkig jordplätt - du vet vad jag menar :) I morgon skall jag skörda tomater, klippa buketter och ställa på bordet, klippa gräset och ansa, för att sedan packa sjömansstöcken och sticka ut med båten en vecka till. Denna gången skall yngsta dottern vara med på turen, hon har bott i Strömstad hela sommaren hos sin petter, så det skall bli mysigt att rå om henne själv ♥
  Ha det allra bäst Anja, kram ♥

  SvaraRadera
 5. Jisses så lång kommentar men jag har ju inte bloggat på ett tag :) Dessutom skrev jag fel - sjömanssäcken skall det vara :)

  SvaraRadera
 6. Oi kuin kauniit kuvat.
  Norjan tapahtuma on jotain ihan hirveetä.
  Katselen juuri Tv.tä kun kertovat sen päivän tapahtumia.
  Ei olisi uskonut että täällä pojolassa sellaista voisi tapahtua, mutta, mutta näin kävi.
  Mihin ollaan menossa?????
  Elämän täytyy jatkua, enemmän rakkautta lähimmäisiä kohtaa ..

  SvaraRadera
 7. mon-jardin-en-ik8 augusti 2011 17:58

  Visst är det hemskt det som hände i Norge.Alla dessa familjer som saknar ett barn och alla ungdomar som har varit med om det.Svårt att fatta riktig.
  En mycket vacker blomma du visar med ett underbart passande kommentar till.
  Anje

  SvaraRadera
 8. Sådana inkräktare vill man ha i sin trädgård. Gör bara nytta. Det som hänt i Norge är så hemskt så man kan tro det är sant, men tyvärr är ju verkligheten än annan//Britt

  SvaraRadera
 9. Nog tycks många ting och företeelser oväsentliga, när sådana ohyggliga händelser inträffar. Min trädgårdsblogg haltar rejält - får se om den 'tar sig' igen... Tror vi känner oss vilsna lite till mans.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Klätterklocka! Har aldrig ens hört talas om den förut. Snygg.
  Fin dikt av Åke Edvardsson.
  Välkommen tillbaka från bloggsemestern.
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 11. Förstår hus du menar, jag var på semester i Norge när det hände och det var svårt att veta hur jag skulle skriva om det. Valde även jag en dikt eller rättare sagt sång - det är skönt att det ibland är någon som formulerat sig för oss.

  Det bästa vi kan göra är kanske att fortsätta visa det vackra och att inte ge upp.

  Hälsningar Birgit

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan