tisdag 13 september 2011

                                                          DET ÄR LÄTT
                           att fastna i negativa tankebanor nu när solen är en bristvara.
Jag försöker, med varierad framgång, ta fasta på glädjeämnen i trädgården hur små de än må vara. 
Här om veckan stod det att läsa i GP att om hundra år vill ingen bo i Göteborg på grund av allt regn som bara blir värre med åren. För min egen del känns det som att nu har jag fått nog. Hade jag inte barn och barnbarn i krokarna skulle jag flytta snarst möjligt - till Östkusten kanske...;))))!
Kryddbuskens blomma
Stormbyarna knäckte en stor gren i min kryddbuske. Den  har fått sitt namn av bladen som avger en behaglig kryddoft när man är nära den.
Den brutna grenen står riktigt fint i en urna med vatten mot tujahäcken. Bladen bleknar och faller av så småningom.
Den här busken kräver en skyddad växtplats med sol. 
Så glad jag blev när jag såg att lilla palettlijan, som jag fick i somras av Alpinodlarna, visar sitt vackra jag. Den är kvar i krukan  och får så vara över vintern. Övervintras frostfritt.
P. australis, vit
Klippte bort blommorna från bägge pelargonerna när jag tog sticklingar. Blommorna  är fina och står sig länge i vas ute.

Jag är glad åt min 'innegård', Krukträdgården, som tillåter en förlängd sensommar under bar himmel trots vädret. Vi har rätt breda överhäng i taket så att intill väggen trivs pelargonerna bra än så länge. Snart får nog alla mellanlanda i växthuset innan det blir dags att sussa sött i källrvärmen.

Ha det gott - gott Folk!

17 kommentarer:

 1. Ja, stackars, stackars er på västkuste med allt regnande som har varit i år! Här har det i stället varit för torrt... Aldrig ska man vara nöjd.. ;)
  Kryddbusken var en riktig snygging!
  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Ja regn o rusk.. illa illa för oss trädgårdsvänner. Att flytt ner till Skåne eller Österlen är en dröm som aldrig kommer att slå in eftersom jag inte heller vill flytta från barn o barnbarn =). Så man får väl bo kvar här i skvalbältet.. Kram i höststormen.. Moa

  SvaraRadera
 3. Regn????? Vad är det?????? Fniss, jag är såå trött på detta regnandet nu så hälften hade varit nog! jag försöker också att se positivt på tillvaron men det är svårt när det blir mörkare och mörkare för varje dag och regnet bara öser ner;( Men efter regn kommer ju sol säger de så snart MÅSTE det bli fruktansvärt soligt - eller??/Monne

  SvaraRadera
 4. Hej Anja,
  min ledighet är tyvärr redan slut, men tack ändå:)
  Gillar dina exotiska växter! Min p australe har inte blommat än, nu blir det väl inte förrän nästa sommar, satte den som stickling förra året.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Håller med dig, hade sonen varit äldre och kunnat 'ta hand om sig själv' så hade vi emigrerat....till Kroatien:)). De har behagliga 30 grader där nu...
  Dina bilder är så vackra, så sköra och underbara.
  Ha det bra!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Så mycket fina växter du visar. Pelargonen var helt underbar:-)
  Hälsningar Hanna C

  SvaraRadera
 7. Ja du Anja, jag hoppas verkligen att vi, både du och jag, nästa år skriver om hur torrt det är och hur lat man blir av värmen :)

  SvaraRadera
 8. Ja jisses, regnar det inte småspik så stormar det!! Men det ska visst bli fint till fredag-lördag. Skönt.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 9. Läste med det om Göteborg och regnet fast vi här i Skåne har med fått vår beskärda del. Jag tänker att vart år har sitt detta var kallt och regnigt då blir nästa milt och soligt, eller?
  Ha det gott- goa du!

  SvaraRadera
 10. .....ja och så lite storm till regnet...usch.
  Hoppas det blir lite brittsommar att njuta av innan det blir kallt på riktigt.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 11. Tack Anja. Använder man finkornig cement kan man mura upp till 10 cm utan stöd annars bygger man stöd av plank först. Lätt som en plätt faktiskt när man för knäckt koden.

  SvaraRadera
 12. Our test for a perennial is to leave it in the pot over the winter (snow and all) and if it makes it through that, we 'll plant it. They have to be tough to live in our garden!

  We also have had much rain. When we walk on the grass, it is squishy. Enough!

  Hello from the USA!

  SvaraRadera
 13. Ja visst är det hemskt. Kom hem från Göteborg igår där jag varit på kurs. Fy bubblan vilket väder. Men här blåser det också så det hjälpte inte att åka hem till skogarna. Du hur sent kan man vänta med sticklingar för det ändå ska bli bra. Mina Morbacka-flickor är så stora och vackra så jag har inte hjärta att klippa ner dom rikgtigt än.Kom gärna in med svar hos mig ocm du vet;)

  SvaraRadera
 14. Tusen tack för det snabba tipset. Låter ju kanon. Och jag ska ju fixa ett växtrum i källaren nu i höst med lysrör och ca 17 grader för vårens frösådd så det blir ju jättebra;)Kram/Fia.

  SvaraRadera
 15. ja vid dessa regntider ( slutar det aldrig??) så får man ta tillvara glädjeämnen ute i trädgården.fast nog blir det snabba turer ut nu i detta ruskväder.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 16. Lite lagom av det mesta vore fint både i vinter och nästa sommar. Man får njuta av det som blommar så länge det varar. Det är så mycket mer jag skulle velat göra. Men nu kom lökarna från odla så i morgon så blir det lökplantering och vädret ser fint ut! PS! Receptet du sökte finns i kommentaren på min blogg. (:D Lycka till!

  SvaraRadera
 17. Ja iår har de verkligen varit mycket regn :( men jag tror nog ni i Göteborg har det bättre med sol än vi i Borås :) Kram Suss

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan