måndag 14 november 2011                              I HÖST 
                                  ÄR VI MÅNGA 

                       SOM PLOCKAR FRÄSCHA BUKETTER UTE ÄNNU


Rosor och nävor. Och alldeles skadefria. Jag har börjat pynta lite  ute inför december som  snart är här . Aldrig har jag haft så här års varken blommande nävor eller blommande pensé i mina arrangemang. Den sistnämnda på rot.
Dessutom är rossäsongen den längsta jag har upplevt på  15 år.
                                                                     (Klicka)
Inatt blir det frost så att  jag täcker över natten  nävorna och penséerna med odlingsväv eftersom det verkar som om frosten besöker oss bara det närmaste dygnet. Då får jag njuta kanske en vecka - eller två ännu av blommor som snart är ett minne blott för 2011!
Rosorna har jag inne i vas och de håller en vecka - precis som vilka som helst köperosor. När jag skulle fota dessa gjorde jag det ute för ljusets skull.
Annars är det traditionella gröna saker från skogen som gäller!


        Ha det gott – Gott Folk!
                                /Anja

              

14 kommentarer:

 1. Visst är det helt otroligt! Nävorna ser ju helt fantastiskt pigga ut, och allt det andra också förstås. Idag såg jag blommande bellis i en trädgård! (Vet inte hur vanligt det är vid den här årstiden).
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Tycker det är så härligt att kunna går ut och ta foton på blommor nu i mitten av November.Min vita julros har öppnat sin första blomma och det tycker jag är tidigt.Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Helt underbar näva! Blev lite av alla årstider i det arrangemanget tycker jag - från vår till vinter. Häftigt!
  Eva

  SvaraRadera
 4. Så fint arrangemang du gjort!! Härliga kontraster med nävan mot mossan och det mera murriga. Hos mig är inte rosorna så roliga längre, och inte nävorna heller. Någon enstaka blomma finns.
  Så ljuvliga rosor!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Tosi ihanaa! Tämä päivä alkoi melko sumuisena mutta nyt illalla oli loistava taivas, turkoosista punaiseen kaikki sävyt. Meidän pihassa taitaa olla nyt jo syksy, kiva nähdä niin kesäisiä kuvia kuin näytät.

  SvaraRadera
 6. Åh så mycket fint du gjort:) Visst är det underbart att våra älskade trädgårdar har haft en sådan lång säsong i år:)) Blommande växter nästan till första advent hör ju inte till vanligheterna precis:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder, jättefina arrangemang... för min del får det gärna vara den här temperaturen hela vintern, vill inte ha snöslask! Må så gott, hälsar Lotta :)

  SvaraRadera
 8. Vilka fina arrangemang du har gjort.

  Hösten iår går nog till historien vi hade plus 8 grader kl 06:00. Jag hade förväntat mig någon minusgrad.
  Jag försöker ta tillvara alla dagar som det är milt ute för vintern blir ju en dag kortare för varje dag som går och det är plus.

  Vilken fin näva du har. Hos mig blommar "Elke" ännu den är mörk rosa med ljusare kant. Helt otroligt.
  Vi är fortfarande ute på sommarstället på helgerna för det går att fixa lite av varje i trädgården ännu.
  Ifjol så stängde vi av all ström och kallställde stugan den 7 nov. Då var det minus 2 grader och 1 dm. snö.
  Så det är stor skillnad.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 9. Så fint du börjat pynta inför de stundande helgerna. Verkligen uppseendeväckande men näva och pensé i juliga arr dock! Ja, det milda vädret är ju toppen... men det gnager att det beror på klimatförändringarna, vilket jag är helt övertygad om, och då förändringar som mänskligheten är orsak till (inte naturliga variationer).

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 10. Jag tror inte det hjälper med duk här längre nu.. men så fint arrangerat det ser ut hos dig. Skulle så önska jag kunde skapa något ute som såg så inbjudande ut. Jättemysigt :)

  SvaraRadera
 11. Det är nå´t konstigt och speciellt med den här hösten, eller hur? Vilken värme! Min sista bukett är några kvistar mattram. Vallmon har jag klippt av och tagit in. Jag hoppas den klarar det och slår ut. Hoppas kan man ju alltid! Bild kommer i så fall.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 12. Vi är väl värda den utdragna säsongen efter den trista sommaren.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 13. Härligt arrangemang du gjort! Och visst är det härligt med dessa milda dagar och då och då riktigt soligt och varmt. Här är det inte så mycket som blommar nu men ändå härligt. Frost även här (men det är det ofta - bor i ett frosthål)
  Tack för inspirationen! Ha en det bra!

  SvaraRadera
 14. Snygga dekorationer du har gjort.
  Allt det vackra pyntet blev en vacker installation att vila ögonen på.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan