tisdag 8 november 2011

                      


                    NU RÄCKER DET!
                                    med svamp
                                   
Jag tror  jag får koppla maken med strypkoppel! Inte en svamp till hem till oss! Förbjudet att gå i skogen med svampblicken!!! Jag har så mycket torkat och fryst att ids inte visa hur frysen ser ut inuti....;)))! Dessa är förhoppningsvis säsongens sista.
         Den här bilden är från 22.juni! En vääääldigt lång svampsäsong:)!


                      NU RÄCKERT DET
                                         med växter 
som måste vinterförvaras..... Maken kommer antagligen ge mig shoppingförbud. Snäll som han är hotar han inte med strypkoppel...;)))!
  Syddracenan får vila 'geisha' i källaren. Den är snart tre meter hög och jag bara älskar den. Dess varma koppargröna färg ger karaktär åt hela Krukträdgården. Förra vintern förvarade jag den proffsig. Fick betala 1000 spänn. När den återvände hem i april var den rätt illa tilltygad i kronan. Många solbrända blad när kronan hade stått mot en glasvägg, vilka trädgårdsmästaren hade försökt att klippa bort - med väldigt oproffsig resultat. Nu får jag se vad den gillar att plira på övriga växter i halvhorisontalt läge.
            
 
Här är några av dennes grannar.

Här ser man lite tydligare höstbräckans blommor. Nu har fler slagit ut. Denna har en annan sorts höstbräcka som närbo. Den är också full av blomknoppar. Om de hinner slå ut innan de blir utslagna av frost ;) fotar jag dem naturligtvis!


                    Ha det gott - Gott Folk!

22 kommentarer:

 1. mon-jardin-en-ik8 november 2011 16:12

  Det händer nog inte ofta att det blir svampplockningsförbud. Men att hota med strypkoppel...
  Förstår mycket väl att du har Syddracenan hellre i halvt horisontelt läge hemma hos dig än att lämna den på "proffsig" förvaring.
  Ha en fin fortsättning på en ,ialla fall här, underbar dag.
  Anje

  SvaraRadera
 2. jag ser att du har en olivträd "inplastad" i en av bilderna...? Vad är det för vinterförvaring du har till den? Jag har köpt en liten i år , har den i min källare med lite ljus på dagen...ca 15 grd där...ser att min börjar tappa sina blad,nu.
  /Hälsningar, Karla.

  SvaraRadera
 3. Haha, stackars din man:) men jag förstår dig, är det fullt så är det:) Vad mycket fina växter du har som ska övervintras, jättevacker syddracena!
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Den Dracenan kan jag förstå att du vill ha kvar.Underbar färg på den.Och höstbräckan ser fin ut.En del blommor är så tacksamma att ha.Ha det gott.

  SvaraRadera
 5. Det finns en lösning på alla problem; maken plockar så mycket svamp han bara orkar - och säljer på torget! De pengar han får in skänker han till dig att shoppa loss för!!! Båda blir nöjda!!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Oj ,oj vilken mängd svamp du verka ha.
  Du får helt enkelt sälja av dina förråd.
  Mitt i vintern blir de säkert guld värd för då har det nog börjat minska hos svampälskare.

  Dina krukväxter har det nog lika bra hos dig. Där de får god omvårdnad.

  Vilken fin saxifraga du har.
  Finns den att köpa någonstans????

  Ha en fin fortsättning på veckan.

  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Du kanske kan ge någon vän en tidig julklapp i form av en påse fylld med god svamp.

  Oj, så hög och vacker din Dracena är. Förstår att det är problem vid vinterförvaringen. Ser att du har gott om växter som ska rymmas under lysrören. Men visst är det en härlig känsla av att få njuta även under vintern av dessa juveler :=)

  Vackra blommor på din Höstbräcka!
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
 8. Ja, "för LITE och för MYCKET skämmer alltid" säger man ju ibland...Kan bli för mycket av det goda...Man kan ju inte äta svamp till allt?!
  jag har massor kvar från i fjol!
  Oj, vad trångt i din vinterförvaring! Och vilket jobb att kånka ut o in....Men allt uppvägs väl till våren, då förhoppningsvis allt lever o vill ut o växa IGEN!
  Ha det gott! Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Hihi, vilka angenäma "svampproblem" du har :-)). Ser ut som en hel del att vinterförvara, härligt med grönt omkring sig ett tag till.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Tänk om det inte blir något svampår nästa år, dåsitter du där och tänker tillbaka på alld din man drog hem. Hoppas dina blommor sover gott hos dig.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 11. Hihi....jag gillar Rubens förslag :))
  Och tänk ändå så gott att ha enmassa svamp att äta i vinter....
  Trist med ditt olvon....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 12. Jag röstar också på Rubens förslag..det var finurligt:-)
  Trångt om saligheten i ditt vinterhotell..kram Sophia

  SvaraRadera
 13. Tänk att det kan bli för mycket svamp, men säsongen har som sagt varit lång.
  Bäst att du tar hand om Syddracenan själv, tror att du ger den bästa omvårdnaden:)
  Kram

  SvaraRadera
 14. Jag har plockat lagom med svamp i år. Har flera ställen som jag faktiskt bara struntat i att åka till. Där står säkert massor nu med ,men jag har helt enkelt hoppat över det i år. Längtar tills jag får iordning min "ljus" källare.Tror det kommer vara perfekt temp där nere. Kram/Fia.

  SvaraRadera
 15. I have never seen mushrooms ready to be picked. I guess that shows I am a city girl! How fun to pick your own! How do you store them?

  SvaraRadera
 16. Till ALLA som 'röstar' på Rubens förslag:

  Hehhee! Jo, jo. Maken säljer gärna svampar på torget men, fräckt nog, HAN VILL BEHÅLLA PENGARANA SJÄLV;))))! Han tycker att efterdom jag bara ligger på divanen, filar naglarna, dricker sherry och läser Femina så är han mer förtjänt av kosingen;)))! Han har nog rätt - tror jag;)!/Anja

  SvaraRadera
 17. Haha smart karl, du nästa säsong tar jag med mig Blomkärringen så kommer vi till dig med Bullar;)Så får jag se din härliga trädgård.

  SvaraRadera
 18. Ha, ha, inte lätt att vara make där inte! (:D men det är nog många som är trötta på att rensa svamp. Varje gång får jag dåligt samvete för jag har knappt alls varit ute ändå gillar jag kantareller... men jag gillar trädgård mer.. hm.. kommer ångra mej i vinter. Gisses vad växter du har som ska vinterförvaras, synd att det inte blev bra trots dyr övervintring. Hoppas den klarar sig bra hos dej under vintern. Gud så snygga blommorna var på din 'Blackberry and apple pie' ursnygg! Ha det bra!

  SvaraRadera
 19. No nyt en tiedä, ketä on eniten sääli - miestäsi joka ei saa poimia sieniä vai joulupukkia sivutöineen ... Sait minut kuitenkin nauramaan niin minua ei ainakaan ole sääli! Ja joulupukin tukitili voisi olla myös minun, sitä sopii hyvin nostamaan eikä haittaisi ollenkaan. Ja pukki vois tulla milloin vain hakemaan osansa!

  SvaraRadera
 20. Ja de har verkligen varit en lång svampsesong :) vad mycket växter du har inne på förvaring :) får ni plats själva? Kram Suss

  SvaraRadera
 21. Så härligt att ha frysen full med svamp, det är också en rikedom .Även om den kan bli för stor så finns det alltid någon som vill ha svamp. jag gav bort en del jag plockade i min iver då jag var iväg. Så jag förstår han:)
  så fina blommor höstbräckan har, den står just nu på önskelistan:)'
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 22. I will gladly take the mushrooms! When we were in Germany my hubby found some when we went for a walk although my cousin told him it was not enough to feed all of us. He was so disappointed!
  My craft/ironing/workout room in my home will look like a jungle sometimes when I bring the plants in until I have the greenhouse set up.
  Take Care,
  Ulrike

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan