måndag 12 mars 2012

          


DEN HÄR VÅREN VÅGAR INTE JAG LITA PÅ
         (HOPPAS INNERLIGT ATT JAG OROAR MIG I ONÖDAN)


En låg 'profil' med trädgårdsambitioner  försöker jag hålla ännu. Det är bara första hälften av mars och det kan komma både snöstormar eller barmarksfrost ännu. Men, det är mycket jag kan göra ändå. Skola om växter. Ta nya sticklingar. Så. Klippa häckar. Rensa  ogräs. Något som däremot ännu får vara ifred från mina klåfingrar är vissna växtdelar i rabatter. Jag väntar ännu ett par veckor innan jag klipper och räfsar i rabatterna. 
Den här julrosen blommade i höstas och nu kommer nya knoppar och blommor igen!

Lite pyntande ägnar jag mig dock åt. En genuin vårkänsla!

Hittade snygg kantband av metall till mitt visningsbord - en enkel konstruktion av målade brädor och Ikeaunderrede.
I växthuset trängs alla småplantor och jag måste säga att en liten ful avundsjuka sticker upp sitt tryne när jag läser om andra med ett helt rum inomhus för vårens plantbestyr.
Idag sådde jag gurkor och tomater.
 Provar bla två nyheter från Rara Växter:
Tomaten 'Lizzano'  och melongurka 'Mira' 
Tomaten lär vara världens första tomat som tål lätt frost och har därmed en lång . Melongurka, 50 spänn för tre fröer, låter väldigt exklusivt. Få se om dessa håller vad de lovar!
                (Klockan sex på morgonen är det en öronbedövande koltrastkonsert ute!)
             Ha det gott - Gott Folk - i våryran!

18 kommentarer:

 1. Du är duktig som kan hålla trädgårdssaxen borta från allt som ska klippas ner. Men du har rätt. Det är för riskant så här års. Men visst kliar det. Mycket fin metallband till bordet.
  Spännande med nya frö. Nu har jag 10 dagar kvaAnjer och då kan jag sätta igång med Mon jardin.Här har vi sol och värme. Helt underbart.

  SvaraRadera
 2. Så fint kantband var hittade du det??
  Här skolas det och sås men inget mer trädgårdsarbete, trädgården är ju snötäckt än!!
  Ha en alldeles underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Blev nyfiken på melongurka men länken fungerade inte! Får väl googla i stället. Kan inte sova eftersom jag oförsiktigt nog hällde i mig för mycket te under min skrivarverkstad med de tre barnbarnen i eftermiddags/kväll.
  Håller med dig om att det nog är klokt att inte förivra sig och tro att det redan är full vår. Minns mycket väl ett år när det var snöstorm på Valborgsmässoafton!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad fint bodet blev;)Håller ,med dig om att det är i tidigaste laget att "våra " i rabatterna men jag tar risken;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Ja man borde nog lugna sig med städning av rabatterna.Fixade en rabatt igår.Men idag blir det nog inget räfsande.Ska bara gå och plocka lite.MVH

  SvaraRadera
 6. Jag har svårt för att hållafingrarna i styr....men inte är det så bråttom inte.
  Så fint bordet blev med kantbandet.
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Visst är det svårt att hålla sig, men hos oss har snön precis försvunnit så jag väntar nån vecka till med att klippa.
  Snygg tupp och vackra blommor du har!
  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 8. Klokt att vänta, ett år i bråskan missade jag rensa helt... behövdes inte. Numera låter jag alltid löven vara kvar i rabatterna.

  SvaraRadera
 9. Det ser så trevligt ut på dina bilder! Det är nog en tjusning i att bara invänta våren i lugn och ro och låta det klia i fingrarna ett tag, för sedan blir det ju mycket att göra!
  Ha en fin vecka,
  Carina

  SvaraRadera
 10. Så fint kantband! Blev supersnyggt på bordet! Din rostiga tupp gillar jag också! Jag väntar också med att klippa bort visset.
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 11. Milá Anja,bravooooo,aranž!!!!Kohout je ůžasný !!!Rajčatka,jsou super ..,Daja

  SvaraRadera
 12. Hrj!
  Vilken SUPER fin kant du har till bordet! Helt otroligt...ja, melon gurkan var riktig ...saftig ;o)
  Hoppas det tar sig... alla frön.
  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 13. Bra gjort att våga vägra vårstäda så här tidigt! Jag kan förstå att man kan göra det i vissa delar av södra Skåne och andra, varmare delar av landet, men här uppe n om Stockholm får vi allt vänta ett tag till, om man inte vill att allt ska frysa bort vid första bästa bakslag! Du är så klok! :) Sedan är jag, liksom många andra helt betagen i det snygga kantbandet - vaaar hittar man det? Ja, allt ser fint och vårpyntat ut hos dig! Den gurkan hoppas jag verkligen kommer smaka, eländiga Jordbruksverket som lägger sådana pålagor på fröfirmorna att alla grönsaksfrön blir så dyra! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 14. Vad intressanta frösådder du har gjort. Och vilket kantband och vad mycket fint. Har själv sått senare än jag gjorde senaste år tror inte det gör nåt. Ha en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 15. Vilket läckert kantband! Jag håller fullständigt med dig, Anja. Jag rör inte rabatterna heller. Det får vänta ett tag till. Det finns sååå mycket annat att göra i alla fall.
  Kram/Randi

  SvaraRadera
 16. Ojoj, ja här i norr så får jag vara glad att vägen har töat fram nu, dvs vi ser asfalten lite nu...
  Så snyggt kantband du hittat, och melongurka fick jag av en forumist från AoT för nåt år sedan, jag tänkte testa att så de fröerna och se om de gror :) Annars får jag också köpa dyra fröer, för den sägs var jättegod!!
  Ha en härlig kväll!!

  SvaraRadera
 17. Jag undrar med var du fann kantbandet? Jättefint!
  Lite avis på alla som har tiden att gå och fnula lite varje dag, känns som om jag har ett race framför mig nu, hinna så mycket som möjligt varje eftermiddag ;) men nu är ialla fall alla eklöv uppe i skogen! Lite granris ligger kvar och skyddar för kyla och kraftig sol.
  Ha det så gott i vårvädret Anja och mys i växthuset för mig med :)

  SvaraRadera
 18. Har inte heller något inomhusrum för sådd och plantbestyr :-)) Håller till i växthuset som är överfyllt med alla mina pryttlar som inte har någon annan stans att vara. Det är många önskningar eller funktioner det stackars växthuset tvingas uppfylla......

  Vilket vackert kantband du hittat!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan