Ett tomattips
som inte gjort någon succé tidigare om åren i min blogg kanske kan få en nytändning när ni ser med egna ögon hur väl jag har lyckats ;)!?
I slutet av september plockade jag alla tomater och sorterade dem i gröna och i mogna.
De gröna hamnar i en papperspåse på ett mörkt och svalt ställe där de får eftermogna medan vi konsumerar de röda. De mognar faktiskt i lagom takt och vi har smörgåspålägg ända in på detta nya år!
Smaken är otrolig även på några små som börjar bli lite skrynkliga.
De sista tomaterna får posera som bevis på att mitt tips är bra;))))!
Ha en riktigt god fortsättning på året!
Vilket jätte bra tips . Måste jag komma ihåg. Kram och god fortsättning på det nya året.
SvaraRaderaTack för tipset! Vi hade gott om gröna tomater i höstas när frosten kom. Några fick ligga i fönsterbrädan och mogna, andra gjorde vi stekta gröna tomater av, men några fick slängas också. Nästa år skall jag följa ditt tips och förhoppningsvis inte behöva slänga några tomater.....det tar emot att slänga mat:-(
SvaraRaderaDet där måste jag prova.God fortsättning på det nya året.
SvaraRaderaVad bra, då vet jag det till nästa höst, jag slängde alla gröna på komposten. I papperspåse mörkt, noterat. Jag har tidigare lagt dom i fönstret ljust och det har inte varit någon success så iår lät jag bli.
SvaraRaderaDina mackor måste smaka underbart :)
Ett tips jag skulle ha behövt på den tiden jag kunde odla tomater här! Numera får vi potatisbladmögel på dom, så jag får avstå och istället köpa mina tomater hos en odlare som odlar i "vanlig jord" och inte i substrat. Det senare tydligen inte så vanligt längre!!
SvaraRaderaVilket jättebra tips Anja:) Det ska jag komma ihåg till hösten:) Ha det gott/Monne
SvaraRaderaDet gode rådet er notert : )
SvaraRadera