måndag 28 januari 2013


Vintergäcksglädje
(Ej någon kommersiell reklam utan en spontan glädjeyttring!)

Igår tog jag en sväng till Blomsterlandet i Partille. Den har blivit något av en tröstande trädgårdsvän i vinterdeppigheten. Efter nyåret t.ex. fick man som kund  ta med sig blommande, jättefina hyacinter- GRATIS - så många man kunde bära med sina två händer. Mina har nog aldrig varit så flinka och så rymliga....;))!


Igår hade de vintergäck till salu vilket förhöjde min 'feel good'-känsla något kopiöst!Och till råga på allt BJUDER MAN PÅ FIKA GRATIS på helgerna! Det måste vara en strålande affärsidé att kunna bjuda sina gäster, så som man bjuder sina gäster hemma...Det är så här man skapar en relation till sina kunder!
Jag har inte stött på något liknande i Sverige tidigare! 


Nu lyfter vintergäcken  mina diskbänkssysslor till 'oanade höjder' ;)))! Även en av mina kamelior får vara ute vid plusgrader!


 Att svara eller icke svara - det är frågan

Själv är jag kluven till att svara på kommentarerna.
Går folk verkligen tillbaka och läser ett ev. svar? Själv gör jag det ibland men för det mesta inte. Hur gör Du?

TACK FÖR ATT DU TOG DIG TID!

20 kommentarer:

 1. Mä en kestä! Sinulla on noita talventähtiä! Yritin saada niitä pari viikkoa sitten yhdestä kukkakaupasta ja kaikki olivat jo menneet!

  SvaraRadera
 2. Vårens små budbärare.Inte dumt.Vilken härlig affär du har där.
  Jag svarar ibland.Men så brukar jag gå in på frågarens blogg och svara där .(Om det finns en sådan)önskar man kunde svara och svaret gick tillbaka till frågaren på derekten.Något för Blogger att fixa.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 3. Vintergäck är härligt, lyser som små solar !!

  SvaraRadera
 4. Oh, så fint! Trevligt med företag som bryr sig om sina kunder.

  Så här gör jag : om jag ställer en direkt fråga i min kommentar på någon blogg så brukar jag gå tillbaka och titta om jag fått svar. Annars kommunicerar man ju växelvis i varandras bloggar via kommentarerna (om man vill).

  Kram

  SvaraRadera
 5. Åhh så fint arrangemang du gjort, det lyser verkligen upp! vilken trevlig butik det verkar vara, förstår att man återkommer dit.
  Jag svarar nästan aldrig på min sida utan går till den andres blogg och svarar om den har en blogg förstås. Jag går sällan tillbaka och tittar, kommer heller nästan aldrig ihåg vilken blogg jag varit på ....fniss.

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 6. Nei en sånn blomsterbutikk finner jeg nok ikke her helle. Dessverre.. Eranthis hyemalis er jo så utrolig fin når den titter fram i hagen. Deilig å kunne tyvstarte litt på våren :) God uke Anja!

  SvaraRadera
 7. Otroligt fina vintergäckskrukor! Förstår att köksarbetet går som en dans med den utsikten:) Trevligt när butiker verkligen tänker på och månar om sina kunder;) Ibland händer det att jag går tillbaka och ser ett svar på kommentarerna. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Vårkänslor :) men jag vår hålla mig till tulpaner inomhus, de jag ser när jag kommer hem. Jag fick en kamelia vid jultid med fina knoppar, den står nu inomhus men jag funderar på att flytta den till lilla växthuset om det är plusgrader MEN att hålla på och flytta den med knoppar... är rädd för att de ramlar av?

  Jag svarar i den persons blogg som ställt frågan (och kanske förväntar mig) få svar på frågor jag ställt i min blogg, tex min fråga om knoppar som kan ramla av, hoppas jag att du svarar i min blogg. Jag är glömsk ;) och går inte alltid tillbaka för att se om jag fick svar. Men alla får göra som de vill :) Ha det, kram ♥

  SvaraRadera
 9. Kevättä ilmassa! Ainakin sinun kuvissa, jag silmän ilona ne ovat voittamattomia tähän aikaan!
  Ja minä olen niin kuin monet muut - en koskaan juuri muista mennä katsomaan onko kysymykseeni vastattu. Joskus vahingossa näen ja kun en ole muutenkaan niin säännöllinen tässä blogihommassa niin varmaan moni vastaus jää näkemättä.
  Pinnistellään tämä lopputalvi nyt, pian on jo oikea kevät!

  SvaraRadera
 10. Härligt med en generös butik! Det lär löna sig i längden både i kassan och kundrelationerna - glada kunder ger glad personal...

  Om jag skrivit en fråga hos någon så går jag tillbaka. Ofta går jag in för att se om jag fått någon kommentar till min kommentar om jag det att det är en sådan typ av blogg... Men vettu jag förväntar mig inte att få ett svar om jag själv bara skriver hej hallå vilket känns passande ibland... Det skall kännas äkta, ömsesidigt och frivilligt tycker jag.
  Vi ses!
  Malin

  SvaraRadera
 11. Wow. Ingen tvekan om var man vill åka nästa gång.
  Ja du, svar på kommentarer. Jag skriver svar bara för att det känns bäst helt enkelt. Och jag brukar gå tillbaks till förra inlägget t ex hos dig för att se om det pratats mer om något kul. Kommentarerna i sig är ju läsvärda ofta, när det inte bara är hej och hallå.

  SvaraRadera
 12. Tuonne kauppaan on kiva mennä.
  En minäkään mene aina katsomaan vastauksia, paitsi jos olen kysynyt jotain.
  Kiva on kuitenkin kommenteja lukea.
  Kaikkea hyvää alkaneelle viikolle sinne teille!♥

  SvaraRadera
 13. Härligt med vårkänning.
  Dom lyser som solar i det trista vädret.
  Ibland läser jag och ibland inte. Kommer an på om jag kommer ihåg. Minnet är bra men kort. ;-)
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 14. Gult är fu..... Nä, inte alls!! Speciellt inte på vårvintern när man längtar efter blommor och färg. Påskens gula tema livar alltid upp. Fantastiskt Blomsterland ni har. Det har jag inte sett varken i Stockholm eller i Växjö. Men det kanske kommer hit så småningom!? Jag går ALDRIG tillbaka och kollar eventuella svar på mina kommentarer.
  /EvaLinnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testar och svarar själv och ser vad som händer!

   Radera
 15. PS Jag antog att man fick ett mejl om det skrivs ett svar på kommentaren (om blogginnehavaren klickar på "Svara" under inlägget och sen skickar i väg det), men det kanske man inte får?!! DS

  SvaraRadera
 16. Vilken helt fantastisk butik! Sån´t gör att man kommer tillbaka... ofta :) Vintergäck, som små glada solar - sååå fina i krukorna!
  Jag går väldigt sällan tillbaka och kollar svar - oftast så svarar jag när jag kommenterar hos personen nästa gång...
  Gillar din blogg - återkommer säkert :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Hej Anja.
  Bilden på växthuset är tagen någon gång på tidig höst.Tomaterna har nästan gjort sitt och så har jag plockat in alla krukor med växter som ska sparas.
  Gunsan.

  SvaraRadera
 18. Tack för alla svar! Jag ser att de flesta tycker som jag i grunden: Man lämnar så många kommentarer att det är en omöjlighet att komma ihåg allt man skrivit. Därför är det nog klokast att svara på frågor i frågarens blogg. Har frågaren ingen blogg, ja, då kan man svara i sin egen blogg, frågeställaren återkommer säkert just tack vara att 'hen' saknar en egen.
  Så brukar jag göra med ett par undantag nyligen. /Anja

  SvaraRadera
 19. Jag har missat en hel del på Blomsterlandet i Partille ser jag:)). Det var ett bra tag sedan jag var där. kanske dags för ett besök snart.
  Kram Maria

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan