tisdag 26 februari 2013



           VÅRKÄNSLOR!
Lite barnsligt och onödigt att tuta ut hur det känns när solen skiner, vindstilla och termometern på flera plusgrader ;)!
Det beror på behovet av att dela med någon av den  banala känslan: -Vad härligt när solen skiner! Och det blåser inte heller! Och de' e' ju milt i solen!
Jag har ingen människa som sällskap hemma idag så att det är Ni som läser min blogg som får stå ut med banaliteterna:)!
Först på förmiddagen får min söta hemtrevnad åka på solsemester in i växthuset  och stanna där under dagen. I år tar jag en liten tuss av den och planterar  ihop med gråtimjan vid Lilla Dammen och provar om den klarar tillvaron ute året runt.
På väg till växthuset såg jag hur fräscha nunneörtbladen var. Alldeles   nybildade. De står och stampar för att få komma högre upp ur jorden och blomma å det ljuvligaste...
Bredvid växthuset har jag plank som gräns mellan grannen och oss. Där växer en väletablerad klätterhortensia och har redan skickat ut små blad som skall kolla väderläget...
Rätt som det är känner jag mig iakttagen  Två par ögon kollar noga mina förehavanden. Alltså är jag aldrig ensam så länge jag har katter;)! Rätt som det är har 'drottning' Maija klättrat på ett av sina tron!
Wille i sin tur ägnar sig åt en favvolek: Att jaga blad eller löv....aldrig något annat levande... än Maija...;)
Väl inne igen var det dags för frukostdisken och vila blicken i 'tittskåpet' som fått sällskap av överblommande kamelior.


Det var inte min mening att blogga idag - jag har 'häcken' full av annat, men jag kunde ju inte låta bli att ropa till Er en av de vanligaste fraserna: - Vilket härligt väder idag! 

                                God dag!



15 kommentarer:

  1. Ihanaa! Vaikka en olekaan niin talvenvastainen kuin sinä niin minäkin nautin ulkona auringosta, tuntuu niin hyvältä kun aurinko taas lämmittää naamataulua! Istuin ulkona - hyvässä suojaisessa etelänurkkauksessa - ja luin pari tuntia. Mutta meillä on vielä niin paljon lunta että ei näy mitään kasvavaa. Mutta linnut laulaa ja räystäältä tippuu vettä ...

    SvaraRadera
  2. Ja man blir så lycklig när solen skiner.Tog min promenad i solen och det var så skönt.Har varit så duktig nu ett tag och promenerat nästan varje dag.Doktorns order.
    Kram.Gunsan.

    SvaraRadera
  3. Det är tillåten att vara både barnslig och onödig när vårsolen skiner;) Vad långt det kommit hos dig! Här har det minsann inte kommit upp vare sig nunneört eller annat. Underbart att se att våren verkligen är på gång nu;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  4. Jag håller med - glädje över solens återkomst! Jag blir oxå glad och på jobbet smet jag ut i korridoren med stora fönster och njöt av solvärmen :) Det är ju kalla nätter fortfarande så jag förstår ditt dilemma med växthuset, men snart så.... såg på prognosen att det i alla fall skall vara över 0 om ett par dagar.
    Fniss.. jag har oxå haft katterna med mig ute i e.m. de är ju så roliga, lite stolliga med av solen tror jag!

    Vad har du nu för spännande på gång?! Blir ju så nyfiken :) Ha det, kram ♥

    SvaraRadera
  5. Naama kateudesta vihreänä tätä sun juttua luin. Meillä on puoli metriä lunta, pilvistä ja pakkasta. Heh, heh...Mukavaa tiistai-iltaa!

    SvaraRadera
  6. Åh, vilka härliga bilder! Här ligger det tyvärr massor med snö fortfarande, men jag hoppas, hoppas snart få se lite grönt här också:-)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Nej, nej. Inte trivialt, livsuppehållande! Klart vi längtar efter sol och lite värme så här års. Håhåjaja. Både trädgårdstanter och trädgårdskatter. (Ursäkta, titulerar mig själv trädgårdstant, hoppas det går bra).

    SvaraRadera
  8. Ååå du har virkelig hatt en av disse deilige tidlige nær våren oplevelsene! Herlig :) Jeg har også hatt den deilige følesen flere ganger i det siste, tross at telen enda sitter dypt i jorden. Håper du får flere fine dager framover! Du og pus :)

    SvaraRadera
  9. Det spirar vårkänslor lite här och var i Blogglandia. Det är en fantastisk tid vi går till mötes. Banalt!? Inte det minsta.
    Kram från EvaLinnea

    SvaraRadera
  10. Visst är det häääärligt! Även här på östsidan har vi haft strålande sol och + grader. Låååångfika i uterummet!

    SvaraRadera
  11. Men det är väl härligt att vi varje år kan glädjas så mycket åt lite sol och några plusgrader?! Men behöver inte så mycket, det är helt klart.
    Ha det fortsatt bra!
    /Katarina

    SvaraRadera
  12. ÄNTLIGEN, verkar det som om våren ren är på G! Man får vara hur barnslig man vill när solens strålar börja värma...det går ju inte att låta bli för man blir ju bara så glad :) igår var det 7 plusgrader här och snön börjar smälta undan litegrann! Jag åkte hem lite tidigare från jobbet för att få njuta lite, letade vårtecken i trädgården och kom på mig själv att jag samtidigt sjöng : Blåsippan ute i backarna står, Niger och säger att nu är det vår :)
    Man blir så glad helt enkelt :)))
    Ha det gött!

    SvaraRadera
  13. Jaaaa, med solen kommer vårkänslorna och det 'sprudlar' i hela kroppen :=)
    Ju längre fram i mars vi kommer ju bättre blir det.

    Fick nya TA i brevlådan i dag.
    Tror jag kan gissa din hemlighet inför sommaren nu :=)
    Tyvärr kommer jag inte till Göteborg förrän i slutet av juni.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  14. Härligt! Och små gröna blad redan! Förstår att du njuter! Visst blir den lite värre för varje år, den där längtan efter ljus och vårvärme!
    Kram

    SvaraRadera
  15. Hejsan!
    En del av Er tror att jag menar att känslan är det banala. Nejdå. Bara 'tjatet' om den;)))!/Anja

    SvaraRadera