onsdag 20 mars 2013

Lite färg så här års längtar nog många efter. Här har jag omvandlat mina primulor längre ned i inlägget till en 'affisch' som heter duga när det gäller färger;)))!
 • ATT SKAPA VÅRKÄNSLA när sibiriska vindar viner och termometern inte orkar upp över nollsträcket. För mig blev lösningen ett
 • VÄXTHUS I VÄXTHUSET
 • Dessutom MÅNADSBILDEN för MARS
 • Men allra först:

Så här vackert såg det ut runt den 20 mars förra året i 'min' sagoskog. Men, jag glömmer inte att mars efterföljdes av en usel, svinkall april...och en  katastrof till sommar...

Ett plastväxthus i glashuset 
fick bli min kompromiss angående användningen av växthuset så här års. Det går inte att värma upp 23 kvm glashus med bitande nattkyla. Däremot på dagarna, så fort solen visar sig det minsta, blir växthuset uppvärmt på nolltid och jag kan sitta där inne och skola om växter i 20-35 graders värme. Jag är nöjd med kompromissen;)!
Nattemperaturen i det lilla plasthuset ligger runt 10 grader - perfekt!
De omskolade växterna trivs med både ljuset och temperaturen. Jag behöver ingen extra  belysning.
Månadsbilden MARS - i princip identisk med februaribilden.
Katarina i Roses and stuff har fler bidrag till månadsbilden. Själv hade jag nästan ingen lust att delta den här månaden men det kan ändå vara intressant att se om ett år...

14 kommentarer:

 1. Då har du ett litet vår paradis! Låter mysigt:) Här snöar det för fullt. Inte alls kul, men jag ska försöka peta ner några tomatfrön och inte titta ut;)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ett litet växthus i växthuset - perfekt! Ett sådant ska jag bygga när jag kommer tillbaka till kalla nord!
  Du skulle älska det här stället, Anja. Tystnaden (bortsett från fågelsången), avskildheten (man ser inte en människa om man inte aktivt söker sig till sällskapsutrymmen), ljuset, den lagoma värmen (uppemot 20 på dagen, 8-9 på natten), den terrasserade trädgården där ogräs och vårblommor samsas...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Även här är det fortfarande kallt och otrevligt. Ingen snö men våren är långt borta.vad bra att du har kunnat ordna så bra för dina nya växter. Det kliar så i fingrarna att sätta igång. På lördag ska vi ner och det är faktisk lite varmare nu där.
  Vi måste väl få en fantastisk fin sommar efter den långa vintern, eller hur.
  Ha det gott
  Anje

  SvaraRadera
 4. Perfekt för dig med ett växthus i växthuset. Här är det inte att tänka på än att vara i växthuset.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Olipa aikanen kevät viimevuonna.
  Toivotaan että kesä tulee parempi tänävuonna.
  Paljon on sinulla jo taimia.

  Mukavaa päivää sinulle♥

  SvaraRadera
 6. Härligt med ett växthus att vara i:) Här får vi hålla oss inne i stallet med alla sticklingar och sådder:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Låter som en miljövänlig och bra kompromiss, men så har du väl en vänligare zon än många av oss andra också. Det syns bara på vitsipporna den 20 mars förra året. Kylan i April 2012 vill vi dock inte ha i år. Då är det bättre att det är kallt nu. 'Självaste Snoddas' tackar för din kommentar idag, han gillar kattvänner. / Luna

  SvaraRadera
 8. Det måste vara skönt med väthuset nu när det är så kallt ute, men hellre kylan nu i mars än i juli. Vi får hoppas att april slaskar och att sommaren blir fin :)

  SvaraRadera
 9. För ett år sedan, låg jag på playan i Mexico!! Suck.... :) men i år spar jag på pengarna till en vinresa i september, till Verona i Italien, Amaronevinerna du vet.

  Men jag håller med om att det var klart bättre väder för ett år sedan! Men å andra sidan, kanske vi får en härlig vår och underbar sommar som kompensation.

  Vad långt du har kommit med sådderna! och smart med det lilla växthuset i det stora. Jag tragglar på med min fönsterbräda men det växer där i alla fall - fast å andra sidan så har jag ett litet, litet plastväxthus.... som jag skulle kunna värma upp! Ja banne mig om jag inte skall försöka - och så fick jag en sak till att skriva upp på to-do-listan, tack för inspirationen. Visste väl att jag skulle få inspiration om jag tog tag i bloggandet igen.
  Gillar din färgtavla, en sådan skulle jag behöva ha här hemma :)
  Ha det bäst Anja och njut av växthuset för mig med ♥

  SvaraRadera
 10. Va härligt det var i mars förra året. Jag minns soliga, varma dagar, vårblommor och långa sköna promenader. Men precis som du minns jag resten av våren som inte var någon höjdare. Framförallt snöovädret vi fick den 1:a april som gjorde att vi fick ta bort en älskad tall. Den klarade inte av ett par dm tung, blöt snö.
  Nu hoppas jag att det blir tvärs om i år. En förskräcklig mars månad men sen lagom värme i april och maj så vi får njuta ordentligt av vårvärme och vårblommor!
  Njut vidare i ditt växthus så länge - det låter ju alldeles underbart!!!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 11. Deilige bilder :) Jeg har også sett på blomstringen på denne tiden sist år, og vi ligger laaangt etter. Men det er sol sol og atter sol :)

  SvaraRadera
 12. Du hittar lösningar på det mesta och man vill inte förneka att våren är här nu när vårdagjämningen kommit!
  Snart kommer den på riktigt oxå!
  Jag har mina små bebisar i garaget och i vinterträdgården och det är en fröjd att sitta i vinterträdgården och titta....För det är det enda jag kan göra med min jäkla hand:( för hur skolar man om plantor med en vänsterhand??
  Näpp det känns inget vidare just nu med dessa Isdagar och allt!
  Fast snart så vänder det och jag hoppas att vi får en alldeles "vanlig" vår och sommar!
  I dag ska jag försöka ta mig ut och åka kommunalt till närkommunen där de öppnar en ny Blomsterlandet-butik. Köra bil kan jag inte... Passande nog har min dotter fått jobb där. Hoppas på personalrabatt ;)
  Tack för kramen, Anja!

  Kram

  SvaraRadera
 13. Det måste vara toppen med växthus på våren när man har en massa frösådder! Du frågade om mina chiliplantor. Jo jag har sått två olika sorter: Piment d´Espelette från Lord Nelson och Tropical Heat från Thompson & Morgan. Fast nu har jag blandat ihop plantorna så nu vet jag inte vilken som är vilken förrän de förhoppningsvis bär frukt. De första har långa och smala chilifrukter och de andra korta och bulliga.
  Ha det fint,
  Carina

  SvaraRadera
 14. Misströsta inte, Anja! I mitten av april kommer din månadsbild se väldigt annorlunda ut!
  Glad-påsk-kram!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan