onsdag 3 april 2013

SOLEN HAR STRÅLAT I EN MÅNAD - men jag är inte glad!
INTE EN DROPPE REGN I 'EVIGHETER' - men jag är ändå inte nöjd.

Tänk så annorlunda jag lät förra året: - Jag vill ha sol och inte en enda dropp regn på EVIGHETER! sa jag när det hade regnat i månader.
- Så ?! frågar Väderguden. Varför gnälla nu då? Nu har du  sol så du borde vara nöjd! - Jo men det handlar om tajmning Ers Väderliga Högvördighet!! Det är en dålig idé med sol och mördande torka när nätternas kyla håller växtrötterna i ett järngrepp! Växterna törstar ihjäl!Haa! svarar Väderguden iskallt! - Du kunde ha skuggat och skyddat dina växter bättre! Kom inte och skyll på mig när jag bjuder folk på det de har frågat efter!
Finns det ingenstans man kan lämna en väderreklamation och dessutom byta ut den där värdelösa Väderguden som fattar nada;( ?
Dags dato har jag inte ens en ynka krokusblomma att visa er från trädgården! Ändå är det april!
                                                 Det får duga med bild från förra våren
Stor del julrosor ser döda ut, de som var på väg att blomma redan i februari. Ungersk tandrot likaså. Svartbrända av sol och kyla.
Men, där jag lyckligtvis inte hunnit vårstäda ser julrosor ut bl.a. så här

 Jag tror inte att någon av Er har lust att kolla på mina sommarplantor eller omkrukade andra växter....men jag har inget annat att komma med...
Här är ett par växter som jag hoppas blommar i början av juni... 
Omkrukad sedan igår
är min Hibiscus coccineus Inga knoppar ännu men så här ser knoppen ut 
Blomman är förstås underskön så som blommor brukar
Så här ser tomten ut mot norr. Det är okej när marken är stenhård av frost.

Min tomt har aldrig talat så tydligt språk och 'sjungit' ut var zongränserna går. Här från lunden på Berget. Lyckligtvis täckte jag den ordentligt med löv i höstas.

Den andra delen av trädgården, där solen bränner ned allt jag äger och har  - har jag ingen lust att visa.
Jag får väl börja odla luktärter istället...
Tror ni att någon luktärtsplanta skulle behaga blomma i början av juni? Om jag fjäskar mycket? Plantorna är stora och kraftiga.

Idag sätter jag lite lätt igång att göra iordning Krukträdgården!
Återkommer med 'rapport'!

                           Ha det gott!

10 kommentarer:

 1. Man FÅR gnälla på vädret när man har en törstig trädgård!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, vädret är sällan som man önskade att det skulle vara :=)
  Visst vill jag se omkrukade växter och bilder på sommarplantor :=)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. Svårt att vara nöjd med det här konstiga vädret! Här har jag inte sett till en enda krokus heller, snö överallt! Hoppas det vänder snart och vi får värme på nätterna!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Här är det så blött så.Snön smälter så sakta och varje natt fryser det till is igen.Så bilder på sommarblommor har vi inget emot.Vi är svältfödda på grönska nu.Misströsta inte både våren och regnet kommer nog snart.Kramar.

  SvaraRadera
 5. Aldrig får man vara glad. Nä, nog är det bekymmersamt väderläge just nu och man får visst det beklaga sig. Tråkigt med tjältorka och vindskador och andra vårvintereländen.
  Din hibiskus är supervacker däremot!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Minä yhdyn valituskuoroon! Toisaalta nautin auringosta ja minä itse viihdyn hyvin mutta puutarha on aivan talvinen! Katselin juuri kuvia viime vuoden kukista samalta ajalta ja silloin oli kevät parhaimmillaan. Mutta taimet kasvavat sisällä ja huomenna taas saan istuttaa uusiin isompiin ruukkuihin. Tilasta alkaa ola pula, saa kai kohta tehdä teltan kasvihuoneeseen jossa voi pitää isompia taimia. Koko kasvihuonetta ei voi lämmittää kun yöt ovat niin kylmiä. Mutta toivottavast keväästä ja kesästä tulee sitäkin hienompi!

  SvaraRadera
 7. Bra beskrivet. Det ser ju bara värre och värre ut för varje dag. Och natt. Stackars växter. Hur ska man fylla alla stora gapande hål som kommer att uppstå efter avlidna växter, man bara undrar? Odla potatis?
  Ack.

  SvaraRadera
 8. Jeg har samme bekymring. Veldig kaldt og veldig tørt. Det er nå totalforbud mot åpen ild ute pga brannfaren.. Jeg regner med at mine lekre små corydalis som dristet seg frampå for en måned siden har avgått for ikke å gjenoppstå (en påskemetafor..) Håper plantene dine klarer seg tross alt?! God kveld til deg Anja :)

  SvaraRadera
 9. Ja man får klaga på vädergudarna för de sköter sig inte i år, jag önskar också regn så att snön luckras upp och gärna nattvarmt också.
  Klart vill vi se gröna sommarblommor.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 10. De där Vädergudarna de har inte skött sig i år. De har nog haft annat kul för sig och glömt bort att de ska sopa bort vintern medan det var mars. Nu är de sent ute och får "jobba igen" under april så att våren blir klar till maj.
  /EvaLinnea

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan