onsdag 18 september 2013

Rabatt och kruka

Gula rabatten är nästan sommarfin ännu

Min krukodlad klematis (namnet?) blommar som aldrig förr
Att odla rosor och klematis i krukor gör att man får dem tidigare i blombar skick. Så korta som våra somrar är kan det vara kul med några lite tidigare blomningar.
Jag övervintrar dem ljust , ca 10 grader och svalt. Januari/februari byter jag jord och ställer krukorna ännu närmare ljuskällan. Så fort det är frostfritt åker de ut.Ofta får jag blomning redan i början av juni om vädret är någorlunda hyggligt.

 " Låt oss gå och hälsa på allihop, sa Puh. Vi ska gå för att det är Torsdag, och vi kan önska dem alla en Glad torsdag."  

12 kommentarer:

 1. Den där röda färgen på din Klematis var mycket vacker.
  Kram

  SvaraRadera
 2. En sån lyskraft det är i den gula rabatten fast det är mitten av september. Så vacker! Klematisen är också fin och bra tips du ger om att krukodla dessa och rosor.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar rabatt! Härliga växtkombinationer, det är så fint med de där gulaktiga tonerna! Din Klematis är så söt, påminner lite om min "Södertälje" som växer på planket till innergården./ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Måste ju vara en viticella i alla fall. Hur som helst mycket vacker. Härliga dagar vi har nu tycker jag.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Hej Eva!
  Undrar om den kan vara 'Madame Julia Correvon'? /Anja

  SvaraRadera
 6. Det är ju bara så underbart att det blommar i varje hörn. det känns nästan som om blommorna inte vill att det skall bli vinter efter denna otroligt vackra sommar.
  Ha en fin torsdag
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. Så klokt! Det ska jag försöka med några (nya) klematisar!
  Jag gläds annars åt flera i rabatterna här- ännu.
  Du har så fint i dina rabatter! Ledsen att jag inte inte hinner med att hålla efter alla rabatter som jag vill just nu..... Hm.... Men, men.....

  SvaraRadera
 8. Så fin din gula rabatt är än!!Denna höst ska vi leva länge på:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 9. Otroligt fin rabatt!
  Idag bär det iväg till Nynäshamn för att köpa handslagna tegelplattor att lägga under nya täljstenskaminen! Johan är noga med detaljerna...
  Kram

  SvaraRadera
 10. Så lysande fin din gula rabatt är. Vilken sommar ni har där i norden. Vi har riktig höstväder med storm och regn fast det är inte kallt.
  En så vacker färg på din klematis. Önskar dig en fin dag.
  Anje

  SvaraRadera
 11. Ser ut som Mme Julia Correvon! // Annica

  SvaraRadera
 12. Så fin den är, dina gula rabatt, och mycket inspirerande för mig som håller på med att göra om min gula! Jag tittar extra på brunnävans snygga blad.
  /Katarina

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan