söndag 17 november 2013

Nu får jag säga god natt till trädgården.

Kylan är på väg.

Men, ännu idag är det milt och förmiddagens solstrålar  dekorerar föremålen ute i min köksfönservy.
Kan bara tacka vädergudarna för denna fantastiska sommar och höst.
Dessvärre vet jag att minnet är kort och när kylan kommer på allvar har jag glömt hur tacksam jag är nu....;-)
Hoppas att vi får tre decimeter snö som skyddar växtligheten och att det inte blir en repris av vårvinterns bartjäle som var rena "permafrosten"
Hoppas också att de engelska väderstationer som "hotar" med en arktisk vinter med massor av snö inte har rätt....därför att lagom ÄR bäst ;-)!

Det jag har framförallt försökt fånga lite i dessa bilder är ljuset. Den hoppade som en ekorre från plats till plats. Solljuset är både kort och kortvarigt så här års. 

Eukalyptusviden har inte tappat sina blad ännu

                                            Ha det gott!

15 kommentarer:

 1. Kaunista, Anja! Osasit saada valon kuviin, ja minua hämmästyttää että sinulla on vielä niin paljon kukkivia kasveja. Meillä on ollut aurinkoinen ihana päivä tänään ja kävimme pitkällä metsäkävelyllä. Eilen oli puuhaa pihassa ja sain silvottua (flisa?) ison kasan vanhoja oksia. Tänään olen miettinyt tarjoutuisinko silpomaan myös naapurin risukasan mutta en viitsi. Mutta kuitenkin harmittaa että hän vie ne kaatopaikalle ...
  Hyviä syyspäiviä!

  SvaraRadera
 2. Hello Anja ! Your place is so great and perfect ! Thanks for visiting at my blog.
  Greetings !

  SvaraRadera
 3. ♥oi,oi,miten ihanan näköistä! Tykkään paljon!

  SvaraRadera
 4. Tycker du har lyckats fånga ljuset på ett vackert sätt.
  Stämningsfulla bilder!

  Trevlig söndag kväll Anja!

  SvaraRadera
 5. Hej Anja! Kysyit kuvien koosta ja taitaa olla parasta että vastaan ruotsiksi ... :)
  Jag gör alla mina bilder till 480 pixlars bredd i Photoshop, och väljer att de visas i ursprunglig storlek på sidan. Nackdelen är ju då att de inte kan bli större än vad de är redan från början även om man klickar på dem, men eftersom jag inte är någon stjärnfotograf så väljer jag detta. Då ser bloggen bra ut varje gång. Och dessutom tror jag att de flesta inte orkar klicka på bilderna för att se dem större (fast jag klickar hos dig ofta, men inte alltid!). Mina bilder är alltid 480 pixlar breda eftersom min mittenspalt är det också - eller några pixlar bredare för att få lite tomrum jämte. Om du vill göra likadant så kan du titta på layouten på din sida. Där ser du hur bred mittenspalten på din sida är. Hoppas du förstår vad jag menar med min virriga beskrivning. Annars - fråga om det som är oklart! Men helt klart missar du detta att dina bilder kan visas större om man klickar på dem om du gör så här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiiti Leena! Luulen että ymmärsin!

   Radera
 6. Underbart vackra bilder Anja! Tycker du fångat ljuset så himla fint:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Jättefina bilder, Anja!
  En repris av förra årets vår vill jag verkligen inte ha. Ett snölager på 20-30 cm vore bra, men jag vill inte ha det riktigt än:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Det har du klart! Å fange inn lyset på en eminent måte :-) som alltid, vakre bilder fra hagen din! Ha en flott ny uke Anja. Med eller uten snø på..

  SvaraRadera
 9. Ja du lyckades till hundra % fånga ljuset på dina bilder.Det är lite sorgligt att säga godnatt till trädgården, man känner ett visst vemod.Men snart så får vi säga god morgon till den:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 10. Beautiful are your photos!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 11. Vilka underbara bilder med "fångat" ljus!
  Det är ju mörkt när jag åker och när jag kommer hem från jobbet så jag får ju hålla tummarna att solen visar sig på helgerna, som i söndags!
  Det är med sorg man "stänger" trädgården men bara att gilla läget!
  Och självklart kommer det inte bli permafrost i vår och blir det det så får vi koka vatten och vattna de känsliga ;)

  Stora kramar och jag hoppas åka på en liten göteborgstripp snart :)

  SvaraRadera
 12. Så fint du fångat de sista solstrålarna. Härligt.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 13. Hej Anja, så fint och så klokt! Nu känns om möjligt ännu roligare att titta in hos dig, nu när jag har träffat dig och sett din trädgård på riktigt. Mina förväntningar på vintern är så lite minusgrader och snö som möjligt, jag är bara så trött på dubbla handskar och snöskottning. Hälsar Marta från Grimmered

  SvaraRadera
 14. Ihanat kuvat sinulla on täällä taas.

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan