fredag 17 januari 2014

Omkrukningen av sommarens Krukträdgårdsväxter börjar så smått.
Vilken härlig känsla!Men jag krukar om bara sådant som kan stå inne på fönsterbrädan. 
I källaren blommar en del så som lewisian från sommarens krukor och en alunrot som jag köpte i höstas. De får däremot stanna i källarens svala och ljusa atmosfär ännu tills frosten är över, vilket kan ta upp till två månader. En Lewisia står dock ute i en grusig rabatt.
I källaren
Ute i grusrabatten
Under arbetets gång lyssnar jag gärna på P4 Extra med Lotta Bromé i min nya julklappsradio :-)

Jess! Ha en riktigt bra dag! 

13 kommentarer:

 1. Beautiful flowers and amazing colors
  Greetings

  SvaraRadera
 2. Kuulostaa hyvältä! Ja sinulla näyttää olevan kaikki viljelykset kevätkunnossa ... minulla siihen tuntuu olevan vielä aika paljon aikaa ...

  SvaraRadera
 3. Hålla på med växter o lyssna på lotta låter jättehärligt kram suss

  SvaraRadera
 4. Härligt att börja pyssla med växter! Och så fina så´na också! Ja, nu behövs verkligen dylika glädje-sysslor!!
  Fin radio! Skulle också behöva en ny......
  Hoppas du/ni hämtat er lite......?
  Kram
  Nina

  SvaraRadera
 5. Skönt att ha några växter att ta hand om så här års. Anja, lewisia klarar väl vintern om den är etablerad? Jag har planer på att anlägga en mini grusrabatt med bara Lewisior, men nu blir jag osäker. Bra avrinning är ett måste, det har jag förstått, men hur är det med kylan?
  Mina alunrotbebisar (typ rotsticklingar från augusti) är ute, undrar hur det kommer att gå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst klarar Lewisia vintern. Den klarade t.o.m. förra hemska vårvintern. Visserligen såg den inget vidare ut då men hämtade sig under sommaren.
   Jag har ett par stycken inne bara för att få en riktigt tidig blomning i Krukträdgården så att jag slipper att gå och köpa nya växter.
   Jag lägger till en bild på min utelewisia-

   Radera
  2. Tack för svaret, nu sätter jag igång med planeringen på allvar. Jag får för mig att familjen Fryle har aprikosfärgade (färgen minns jag säkert) lewisior längs sin husvägg i söder under takutsprånget, då kan man lätt räkna ut, hur de vill ha det. Det blir nog tuffare liv hos mig, men jag vill testa.

   Radera
 6. Att redan börja! Vilken lycka. Har inte plats så jag måste vänta tills vi är i Frankrike igen. Men då....härligt. Ser fram emot den tiden.
  Ha en fin helg.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Lotta i P4 har jag totalt missat! Gillar henne men här står radion på P1 för det mesta…
  Helg på landet, snön singlar stilla ner och vi eldar i tälgstenskaminen. om en stund kommer gäster. Hoppas allt är bra med er.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Kul att se svergiefinländarnas egen flagga. Den hade jag aldrig förut sett.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Jaha, lewesian i en grusig rabatt. Kanske därför jag inte lyckas med mina försök som jag nog hela tiden har gjort i fina lerjorden. Nästa gång ska jag trycka ner den i grusgången. ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Hejsan Anja!
  Kul med blommande lewisia och alunrot under växtbelysningen vid den här årstiden. Ja, nu kommer ljuset smygande mer för var dag och det är dags att ta hand om växterna i fönstren.
  Här har det varit kallt, ner mot -30º , brr!

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 11. Det är härligt på denna sida av året när man får sätta igång med omplanteringar och fröer! Det verkligen kliar i fingrarna... eller själen rättare sagt, att sätta igång :)
  NU är det bestämt när jag kommer ner till Gbg under våren.... Ett antal gånger! Hoppas någon av dem passar min trädgårdsguru ;)

  Kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan