fredag 11 juli 2014


Glad sommar på Er !

          
Värmen och torkan håller mig sysselsatt med bevattning och allt trädgårdsarbete får vänta. Men, det räcker inte långt. Rabatterna är torra så fort jag vänder ryggen till. Ändå låter jag slangen ligga på ett ställe en halvtimme innan jag flyttar den på nästa. Det ser inte roligt ut på sina ställen, men, jag är bara en människa med två händer och dålig värmetolerans. 
Men, rätt som det är så börjar jag gnälla över kyla och regn så att det gäller för mig ändå att njuta av denna makalösa sommar så länge det varar. Kvällarna och mornarna är ljuvliga!
Mycket blommar över fort och mitt trädgårdsarbete ser ungefär ut som två steg framåt och tre steg bak...g
Men vissa växter mår utmärkt i hettan och torkan...


            Allt gott!

6 kommentarer:

 1. Skulle gärna byta med dig. Vi har hft så mycket regn och hagel, och det är så kallt att vi har värmen på.
  Växterna är helt förstörda och dem flesta tycker tydligen inte alls om så mycket vatten.
  Så underbara blå blommor du har i din trädgård.
  Önskar dig en fin helg.
  Anje

  SvaraRadera
 2. Det är bara att härda ut och vara glad att vi har sommarvärme, men lite regn då och då har väl aldrig gjort någon skada ;) Vi vattnar också.
  Ha det bra!
  Ulrika

  SvaraRadera
 3. Ett befriande regn började så smått igår och har fyllt på tunnorna under natten. Bevattningssysslan utbytt mot snigelplocking. Luften är behaglig och det går att andas igen.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Här gör vi som du, vattnar och vattnar men hellre det än regn hela tiden. Vattnet i havet är varmt och inbjuder till bad och kvällarna är ljuvliga. En helt perfekt sommar.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Ja, vilken sommar det blev :) Jag gillar värmen. I veckan har det lovats regn här...hoppas den kommer på nätterna. Jag är dålig med vattningen...blir bara några gånger...Tiden och orken räcker liksom inte till.
  Härliga blåa färger du bjuder på i dag!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Jag gick och funderade om min jord var av ovanlig dålig struktur, för den torkar ju ut över dagen, känns det som. Jag har som ambition att endast vattna nyplanteringar och krukor, men det går åt skogen i julivärmen, minst sagt.
  Ja, antingen vattnar man eller så jagar man sniglar på kvällarna. Fast allra helst vill jag hinna läsa bloggar.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan