onsdag 23 juli 2014

Det är till och med synd om skatorna i torkan!

Skatparet som bor hos grannen har befriat dem från alla bär - körsbär och vinbär.
Nu har detta begåvade skatpar fått insikt om mitt dygnet runt öppna växthus  Fru Skata (tror jag att de var frun ;-) ) som hade tagit sig in för inspektion  var alldeles till sig över alla godsaker som dinglade från tak och väggar.
Tyvärr är jag inte generös alls när det gäller dessa skatter. Ve den som försöker stjäla! Då blir jag en riktig elaking som kör bort en bedjande näbb...;-)))! Jag hängde ett draperi framför dörren! Jag hör hur de snackar illa om mig i grannens körsbärsträd.....;-) Vi själva får skydda våra amerikanska blåbär med en ful nät....
Men visst förstår jag att även skator behöver mat. Och nu, när det är så torrt behöver de även vatten att bada i och att dricka.
Tyvärr är jag inte beredd att sitta ute i hettan för att fånga med kameran en skata eller ett badande dito i vår Lilla Damm - vilket jag har sett att de gör. Även koltrastarna tar sig ett dopp där ibland.
No, no fru Skata! Inte dukat för dig!


Rabatterna är snustorra men det är lite lättare att hålla koll på krukor och en gles skuggrabatt.
Den brukar inte vara gles men i år hade jag "möblerat om" bland växterna och torkan - trots bevattning - tär på lite fuktälskande lungörter.

                 Simma lugnt och njut av kvällarna!


                                                   

6 kommentarer:

 1. De där skatorna! Hos mig äter de upp bären i ett självsått körsbärsträd. Bären är så sura så det gör inget. Annars gör de inte så mycket väsen av sig tänkte jag skriva men det är just det de gör, för ett himla oväsen.
  Det är nog tyvärr bara att stå ut.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Skator är väl ganska listiga, tror jag. Kanske upptäcker de en vacker dag att det går att komma in genom takluckan. Hoppas inte, för då stökar de nog om ordentligt när de väl försöker ta sig ut igen.
  Hoppas på det bästa!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Förstår mycket väl att du inte har lust att bjuda skatorna på dina godsaker i växthuset!
  Här är det också torrt nu - snustorrt. Det dammar om jorden när man gräver i rabatterna. Jag håller tummarna för regn och har tiggt och bett min kompis som jobbar på SMHI om att han kan ordna regn till mig - men det verkar inte hjälpa stort:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Skator är några smarta rackare, synd om dem i torkan men självklart vill man inte dela med sig av sina godbitar till dem:) Ser väldigt frodigt och fint ut hos dig trots torkan, här är det mycket som håller på att dö:( Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Tjuvaktiga skator! Nä, sån´t kan man ju inte acceptera!!! ;-)
  Ha det fortsatt gott i värmen! (?)
  På lördag ska det visst komma lite regn, står det hos SMHI....?.... (Här- vet inte hur stort område det gäller....)
  Kram från Nina

  SvaraRadera
 6. Vilka ljuvliga sommarbilder! Skator, ja inte alltid välkomna. Ha det bra i värmen!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan