torsdag 25 september 2014

Utsikt och insikt

Hade för avsikt att ta, som jag ofta brukar, bilder genom diskbänksfönstret. Utsikten ordnar jag själv beroende på årstiden. Än har jag inte ändrat något till något särskilt för hösten utan tycker att jag har en  lyckad kombo att glo på.
Men, så tokigt det blev! Eller...kanske inte??? Kanske är det bara jag som gillar bilden, trots att den blev helt fel?
Jag hade plockat ett par blomklasar från min 'Appleblossom' pelargon som jag satte i mina hängande rörvaser i fönstret. Blommornas färg matchade så fint med den ryska kornellen utanför.
Kornellen med det underbara svartögat som klättrar i den drar mina blickar åt sig jämt och ständigt. Ett av de absolut vackraste färgkombom hos mig just nu - vilket jag har visat redan tidigare, men den blir bara vackrare för var dag,.
Det är starka färgers årstid nu och jag är glad att trots vanvård av trädgården  år så finns det några vackra blickfång ändå att njuta av.
Nu är det tiden för starka färger i trädgården  som signalerar för oss att växterna förbereder sig för vintern.
Växternas årstidsrytm dirigeras av ljus och temperatur. Vår milda och fuktiga västkustklimat är inte det optimala för en del. Signalerna om vinterns ankomst är ofta  vag vilket gör att en del förvedade växter inte "förstår" att de måste börja förbereda sig för vintern. Men, om vintern också blir mild brukar det gå bra ändå.

Ha det gott!

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder som vanligt och första bilden blev både vacker och kul:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Vakkert som alltid, hos deg Anja! Ønsker de fine dager i høsthagen! Jeg kommer nettopp fra Sverige og høstfargene var begynt å farge hagene med sin gyldne palett :-))

  SvaraRadera
 3. Ja tänk att en bild kan bli så bra fast man var inriktad på ett annat fokus:) Snyggt jobbat Anja! Nästa vår ska ta efter dig och plantera din sort av Svartöga. Väldigt söt! Hade den vanliga gula i år.
  Tack för rådet med Törnrosaskjortel! Planterade om dom idag och ska försöka övervintra dom inomhus :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Om det här är bilder från en vanvårdad trädgård, hur ska de bilderna bli som är från en trädgård med skötsel? Hmm. Och en annan tanke - när hösten kan vara så här vacker, då kan jag orka med den.
  Hej fr Törnrosa

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan