fredag 10 oktober 2014Allt har sin tid

Tidigare om åren var alla trädgårdsprojekt viktiga för trädgårdens utformning  och utveckling. Nu är själva underhållet ett projekt i sig. 
Men, många andra har haft spännande, konkreta projekt så varför inte ta en titt här på vad trädgårdsfolk hittar på under en sommarsäsong!


Än finns det mycket man kan klippa och ha i vas. Pelargonerna kommer att förse mig ännu flera veckor med "snitt"blommor och penséerna likaså. 

 Jag har många färgsprakande träd och buskar i trädgården, men inget, absolut inget kommer i närheten av min japanska zelkova när det gäller höstprakt. Den är sällsynt i sitt färgspel med så otrolig många nyanser. Och detta träd är stort! I bilden syns bara en tredjedel av kronan.

            Trevlig helg och tack för titten

11 kommentarer:

 1. Ja , ibland kan tom. gräsklippningen vara ett stort projekt. Härligt med en färdig trädgård om de nu kan bli det :-)
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Javisst kan underhållet vara en utmaning och ett projekt i sig. Nåt sånt som en arbetsfri trädgård tror jag inte på även om tidingarna ibland slår upp rubriker och kommer med tips.
  Sen har du ju det makalöst vackert och välhållet. Tipptoppstandard! Själv har jag tjusiga bilder i huvudet som nog trädgården inte motsvarar: )
  Ha det så gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera
 3. Här håller vi också på med projekt, det kommer bilder senare när arbetet kommit igång lite mer:) Just nu väntar vi på att få sand o kullersten levererat. Här har jag inte så mycket att plocka in i vas men nu njuter jag av köpta rosor o liljor i stället:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag förstår helt och fullt att trädgården i sig är ett tillräckligt stort projekt!

  Du har ju haft många år i din trädgård och haft mängder med genomförda projekt så nån dag inser man väl att projekten tar slut... Men visst har du gjort några i år? Skänken bl.a ;) Ha nu en njutfull helg <3

  SvaraRadera
 5. Det krever sin kvinne å holde alt i orden, og det må gjøres:)

  SvaraRadera
 6. Tror jag måste be sonen i Visby att kolla in zelkovan i botaniska där. En önskeväxt, men jag bor lite fel.
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Trädet är fantastiskt fint. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Ja, det underhållet, det underhållet... Ett av mina förbättringsområden =oP
  Härligt att kunna plocka in och sätta i vas! Jag har tagit sticklingar från kärleksörter som står i vaser lite här och där, prydnader medan rötter bildas...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Just så är det och små eller stora projekt alla är lika viktiga
  Önskar dig en fin lördagskväll
  kram Meta

  SvaraRadera
 10. Ja nog är underhåller ett projekt i sig, ett viktigt sådant som tar ganska mycket tid. Här har vi under veckan som gått grävt bort hostor och dagliljor och planterat buskar istället bara för att göra det lite enklare och mindre 'arbetskrävande'. Pelargonier är glädjespridare på många sätt inte minst i din sparsmakade bukett.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Vilket snyggt färgsprakande träd. Härligt att ha blommor att sätta i vas fortfarande. Kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan