söndag 26 oktober 2014Inte en enda bild är redigerad på något vis!
Konstigt meddelande tycker kanske någon, men oftast korrigerar jag något. Och, allra oftast har det med ljuset att göra. Men idag var ljuset perfekt i förhållandet till färgerna.

Vilken höst vi har! Bortsett för att vi har fått alldeles för mycket regn och mörkt så älskar jag temperaturen: Milt! Krukträdgården ser så där lagom bohemiskt, dekadent ut! Trädgården i övrigt kläs av färggranna blad och en del höstblommande perenner anstränger sig ännu!
I veckan kommer vi tydligen få se även solen. Då ska jag passa på att ta utedagar i trädgården - om kroppen tillåter (Jag kommer inte att ge efter alldeles lätt!).
Den här stackars änglatrumpeten har lämnats åt sitt öde. Vanvårdad och vanvördigt i kanten av något som jag inte klarade av i sommar. Men, istället för att vara sur och beklaga sig har den tagit nya kliv till alldeles fantastisk blomning. Den försöker nog trösta mig och säga att:-Så farligt har det inte varit!
                                Så mycket som blommar i Krukträdgården fräscht och fint ännu.
                    Den här väggplanteringen är från april. Den visar inga utmattningssymptom ännu!

                                            Tack för titten och ha det gott!

18 kommentarer:

 1. Oj, vilken underbart vacker Änglatrumpet! Jag har inte tur (därför har jag inga) med den sorten, men att titta på andras, fiiint!
  Ja, hösten är verkligen lätt att komma överens med i år, hoppas vintern blir lika "snäll"!
  ha det gott i kommande sol! // Lena

  SvaraRadera
 2. Complimenti, hai ancora molte fioriture :) Cos'é quel bellissimo fiore blu?

  Un saluto :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. E' Prerecallis x hybrida 'Senetti'

   Saluti!

   Radera
 3. Här i Spanien trivs verkligen änglatrumpetern, men i Sverige är det säkert svårare.

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastiskt vacker färg på änglatrumpeten! Så fint det blommar i din krukträdgård:) Nu får vi verkligen hoppas att SMHI spår rätt när det gäller sol till veckan som kommer:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder! Gillar färgen på Änglatrumpeten. Passar perfekt nu när det är höst.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Det blommar ju fantastiskt fint hos dig och det är ändå snart november! Tjusig änglatrumpet. Jag har ingen tur med dem men jag ska ge min en chans till - i ny miljö går det kanske bättre. Och du, rosorna ska jag såklart försöka få tag i.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Självlysande rött, blått, orange lila. Det är ju alldeles underbart.
  Har också tänkt passa på att ara några timmar i trädgården de närmaste dagarna. Vad hjärnan vill och kroppen orkar är sällan samma sak. Det gäller att förhandla, ta till knep, lirka och vara listig.
  Var rädd om dig
  Kram Anette

  SvaraRadera
 8. Magiska färger! Det är inte varje dag det händer. Det blev fina bilder särskilt Änglatrumpeten!
  Thalictrum sp. Kina är köpt på en växtmarknad men inte av Larz. När jag tänker på hur länge den blommade kanske det var pga att några av de första knopparna torkade bort? Eller den extremt fina sommaren?
  //Ulrika

  SvaraRadera
 9. Jag säger detsamma, vilken vacker änglatrumpet som matchar de magiska höstfärgerna i trädgården.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvaraRadera
 10. Helt fantastisk når sommeren nesten varer helt frem til jul :-)) Herlige bilder!

  SvaraRadera
 11. Så snygga bilder! Och jag blev nog smått förälskad i din änglatrumpet...vilka färger!! Kom på att min står kvar på altan...och den har inte fått vatten på fler veckor. Tur det har regnat.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Tror jag missat svara angående mitt nya fina arbetsbord; det är en av favoritsönerna som fick syn på det oanvända bortsorterade bordet på sitt jobb. Han visste mitt behov, frågade och fick ok. Nu är det här!
  Fint att se hur mycket som finns hos dig ännu. Det finns en hel del här också, men det har blåst så mycket så bilderna behåller jag för egen del.
  /Anette

  SvaraRadera
 13. Nu tror jag att det spökar eller nåt..??
  I min blogglista står det att du gjort ett inlägg för 12 timmar sedan och när jag klickar där så hamnar jag i detta inlägg som jag till 100% veeet att jag har tyckt till om och då finns inte min kommentar
  :(

  Hur som! Jag verkligen älskar färgen på din änglatrumpet! Visst var det den jag fick sticklingar av? Men jag lyckades tyvärr inte...

  Och den blå underbara: Vad är det??


  Kram till dig!

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Veronica, du har rätt. jag la ut ett in lägg som jag ångrade sedan.
   Ang. kommentarer så händer det mig ofta att jag VET att jag lämnat kommentar någonstans men den finns ändå inte där sedan- Jag tror att vi glömmer ibland att klicka på publiceringsknappen.
   Ingen aaaaning vilken stickling du har fått - jag har två olika änglar.
   Kram, Anja

   Radera
 14. Vilken fin färg den ängeln har. Mycket som blommar hos dig nu...alla mina sommar krukor ligger på komposten, men vi har ju liite bistrare klimat än vad du har:)
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 15. Hej Anja!
  Ang. min fågelmatare från Granngården. Ställningen i metall kostar 249 kr just nu. Kransen att lägga talgbollarna i 49 kr. Tillkommer alltså något att lägga maten i. Men jag tog det jag hade hemma. Ett bra pris tyckte jag.
  Kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan