onsdag 31 december 2014


Årets sista bilder!
En liten resumé av året som gått. Jag skriver i grönt - hoppets färg!

Vädermässigt bjöd 2014 ett oförglömligt vackert, soligt och varmt år med tidig vår, solig sommar och mycket mild höst.
På den personliga  delen hade det kunnat vara både bättre och sämre.  Hälsan har inte varit på topp och trädgården blev lidande av det. Mycket motvilligt släppte jag ytterst få besökare in - ja, ni vet - det är inte roligt att "visa" något man inte har ,-)! I detta fall hade jag inte den trädgård jag brukar/vill ha. Men, som sagt, det kunde förstås ha varit betydligt värre. Jag hyser trots allt lite hopp om att kunna arbeta mer detta kommande år i trädgården. Återstår att se. 
Barn och barnbarn mår bra nu även om mitt minsta barnbarn med familj haft det tufft med sjukdomar. Nu börjar det ljusna. Mitt äldsta barnbarn har hittat sin stora passion - inte en ny flickvän (ännu), utan att laga mat! Han brinner för balanser mellan sötma, sälta, syra och hur man reder en fin rödvinssås! Roligt för en 21 åring att ha hittat sin "grej" i livet! I vår får han göra några praktikveckor i Skottland och Tyskland! Ursäkta en skrytsam mormor.

Måste också passa på att tacka alla som då och då tittar in här med eller utan kommentarer. Utan Er skulle jag inte fortsätta.
Kommentarerna är så trevligt att få, det blir liksom lite mer av tvåvägskommunikation, men jag vet att det finns några som troget läser mina inlägg utan att kommentera. 
Några av dessa som läser utan att kommentera kom på besök  istället på försommaren. Nog skulle det ha varit fint om trädgården skulle varit i ordning, men dessa tappra, glada och vänliga personer fick mig att känna mig som den värsta trädgårdaren trots alla brister och "ofärdigheter" de fick se.
Kanske ger det nya året nya möjligheter och förnyade krafter. Det hoppas jag på åt Er Alla och förstås åt mig själv. Trädgårdslivet med alla sina olika uttryck och omvårdnadsbehov är en ständig källa för glädje - och bekymmer. 

Jag tror mig inte om att vara ensam när det gäller att fastna någon gång i något som man tycker blir ett läckert fotobjekt! Så blev det med mina överblommade, vissna, julröda tulpaner. Vilket uttryck de har! Färgen får mig nästa att drägla av färghunger. Det röda har  ett fantastiskt ljusspel. 
Nu visar jag barnsligt många bilder på ett och samma objekt, men jag blev så fängslad  av motivet ,-)))! Den röda färgen påminner om mammas klänning i röd taft som hon sydde åt sig till firmafesten ,-)!


                            
                              Kanske är det någon annan som också ser det jag ser ,-))!?


ÖNSKAR ER ALLA 
                          
ETT GOTT NYTT, KREATIVT OCH SPÄNNANDE ÅR
MED FRODIGA ODLINGAR, GOD HÄLSA ÅT VÄXTER OCH DIG SJÄLV! 

                             VÄLKOMMEN DU NYA ÅR 2015!


PS
KAN INTE GÖRA NÅGOT ÅT TEXTLAYOUTEN. BLOGGER KRÅNGLAR JUST NU.
                                                                                                         DS

6 kommentarer:

 1. Takk for et fine bloggmøter i året som har gått! Og jeg ønsker deg alt godt i det nye året som kommer! Vi sees i 2015! Marit :-))

  SvaraRadera
 2. Vilket fint inlägg du avslutar året med, Anja! Tack för alla fina och informativa inlägg under året - jag lär mig massor av att läsa din blogg. Något av det jag gillar allra mest är att du skriver ut namnen på växterna på dina bilder!
  Tack också för växterna du har skickat till mig - jag har tagit hand om dem så gott jag kan och hoppas att de skall trivas lika bra hos mig som hos dig. Tack också för alla trevliga kommentarer och glada tillrop både på min blogg, via mail och på olika forum - du skall veta att jag uppskattar dem och inte minst att du också vågar komma med konkreta råd och tips till förbättringar!
  Jag hoppas du får ett fint avslut på 2014 och att 2015 blir ett bra år för både dig och din familj! Hoppas hälsan står dig bi också så du kan göra precis vad du vill i din trädgård.
  Stor kram till dig/ Nora

  SvaraRadera
 3. Ett Gott Nytt År och en hälsning från Österbotten på andra sidan.Tittar gärna in på din blogg men blir inte av att kommentera .Hälsningar/ Marita

  SvaraRadera
 4. GOTT NYTT trädgårds ÅR önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 5. GOTT NYTT ÅR! BLWYDDYN NEWYDD DDA! önskar Lena från Wales

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan