fredag 13 mars 2015



              Omistliga vårtecken hos mig!
De första vårtecknen har passerat sedan länge, allt från snödroppar och   vintergäck till  julrosor, krokus och hängen i hassel, al och björk.  Mina egna aktiviteter och vårljuset ackompanjerad av fågelsång  är dagens vårtecken som heter duga:
Ljuset från öster klockan halv sju på morgonen, stöket i växthuset, köpevår i krukor, min favvoskottkärra full med bös och alla småplantor som börjar arta sig! 




Se många fler Mitt första vårtecken  i Blommig fredag

Go'dag!

23 kommentarer:

  1. Du har så rätt om ljuset, det är nog det vårtecknet man egentligen njuter mest av fast man inte tänker så ofta på just det! Härliga bilder.

    SvaraRadera
  2. Hihi Anja! Enkös vaikuttanutkin ahkeralta sen kasvihuoneen siivouksen kanssa? Totuus on kuitenkin että sen pesi mun mieheni joka on ensimmäistä vuotta eläkkeellä ja innokas tekemään kaikenlaista. En kuitenkaan usko että hän lähtisi pesemään sinunkin luokse ... :) Mutta näyttää siltä että olet ahkera puutarhassa muuten, meillä on kukkapenkit aivan siivoamatta vielä. Keväiset aamut ovat ihania vaikka nyt viimeiset ovatkin olleet aika kylmiä. Hienoa aurikoista viikonloppua!

    SvaraRadera
  3. Jo visst är det ljuset! Det välsignade ljuset!
    Köpevår har jag inte skaffat än. Vi ska på opera i kväll - undrar vad garderobiären skulle säga om vi lämnade in en kasse med penséer?
    Kram

    SvaraRadera
  4. Här är det den tid som passerat hos dig. Tänk vad som väntas...
    /Anette

    SvaraRadera
  5. Ja, lengre og lysere dager er herlig , nyter det morgen og kveld :-))
    Nyter noen kjøpte påskeliljer i krukker . Rådyra forsynte seg med de gule stemorene jeg hadde satt på trappa. Så da blir det kun påskeliljer utenfor gjerdet.!
    Nå skal jeg ut i hagen og sola:-)

    SvaraRadera
  6. Härliga vårtecken :-)
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  7. Jag älskar dina målande beskrivningar. Våren när den är som bäst. Tillvaron när den är som bäst. Det största vårtecknet är nog ändå ljuset. Det är bara så ljuvligt med de tidiga morgnarna då ljuset återkommit. Tänk så lätt det blir att gå upp. Tänk så lätt det blir med alla vårbestyr!

    Önskar dig en riktigt fin vårhelg!
    /Anita

    SvaraRadera
  8. Vilka underbara vårtecken....=)
    Trevlig helg!

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  9. Härligt, köpte de första penséerna idag. Visst är det härligt. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  10. Underbara vårtecken.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  11. Kan hålla med dig, ljuset är verkligen ett vårtecken:) Nu är det en härlig tid med penséer och alla andra vårblommor :) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  12. Härlig beskrivning som riktigt andas vår. Ja, och blir så sugen på att plantera! Fixa och dona med krukor, cykla iväg och komma hem med penséer och andra "primörer"...
    Allt gott!
    /Katarina

    SvaraRadera
  13. Ja du så är våren i ett nötskal. Jag läste just om dig i tidningen idag kul att få se det.Vad spännande att få vara med i tidning och se sig själv i en annans perspektiv
    Ha en fin helg
    Kram Meta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Menar du att de inte talat om att du är med. Det var dåligt. Det är i drömhem och trädgårds specialtidning . Trädgård och blommor.Jag köpte den igår.
      Det var ett bra reportage.
      Ha det så gott
      kram Meta

      Radera
  14. Härliga vårtecken är dom allesammans men ljuset, ja du har så rätt, det väcker alla livsandar fast skottkärran är fin den också!

    Ha en skön helg i din lustgård Anja!

    SvaraRadera
  15. Vilka söta vivor du har, en så vacker blå färg! Jag måste köpa penséer i helgen, nu kliar det verkligen i fingrarna.

    SvaraRadera
  16. Vårigt hos dig precis som hos många andra! Älskar ljuset, tiden, att allt går åt rätt håll. Ha en fin helg.

    kram louise

    SvaraRadera
  17. Det är härligt när man kan börja stöka runt med skottkärra, krukor och blommor! Det märks att våren är långt före hos dig, här har den just startat:)
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  18. O herreligen vad det känns som ni är långt, långt för oss nu! En massa inspiration som man inte kan använda sig av bara svämmar över en stackars norrlänning. Stänger av nu och tar en tur på skaren istället ;)
    Ha det bra i vårbruket!

    SvaraRadera
  19. Köpevår, vilket härligt och talande uttryck!
    Må så gott!

    SvaraRadera
  20. Oj, vad lågt för ni ligger där nere! Så kul att se hur långt det kommit på olika ställen! Ha en riktigt skön helg! :) Mia

    SvaraRadera
  21. Varmt tack för din gulliga kommentar! Jag blev så glad!
    Mina drakar kostar 120:- (plus porto).

    (Och här försvann maken med bilen, jag som hade tänkt att han skulle köra mig till penséinköpet!)

    SvaraRadera