onsdag 25 mars 2015

                                                           

Det finns alltid något att prata om 
             när det gäller trädgården!
Just nu, när våren leker "elaka vädret" och bräckorna med stora blomknoppar vill helst gömma sig under foderbladen igen och julrosorna har liksom stelnat till i fruset leende får man väl hitta på att prata om annat än våren ute. 
Till exempel  trädgårdsmässan i Älvsjö, Nordiska Trädgårdar blir ju en snackis en tid framöver när många som besöker mässan visar bilder och ger sina omdömen efteråt.
Själv åker jag dit allra första gången och hoppas på mycket inspiration och många trevliga möten. Där inne slår nog våren emot en. Ser framemot roliga idéer och nya färger plus mycket trädgårdsprat med människor. Sedan hoppas också att få se  prisvärda, nya produkter som underlättar trädgårdsarbetet.  Kanske ropar någon liten växt att den vill följa med mig hem,  någon  som väcker ryslig habegär. 
Som sagt! Förväntningarna är höga trots att den fått ibland tummen ned av besökare. Jag kanske gillar det. Själv är jag dessutom ingen rabiat krimskramsmotståndre, inom "rimliga" gränser.
Självklart tar jag bilder och berättar om mina intryck om ett par dagar.Primula aureata är en, åtminstone för mig, svårflörtad vårblomma. Just nu ser den fräsch ut med farina på bladen. Hoppas att den blommar så fint som den gjorde för tre år sedan.
Jag har skyddat den mot vinterfukt. Den blommar i april hos mig.


                                                      Kanske ses vi på mässan?

                                                              Ha det gott!

9 kommentarer:

 1. Jag är mycket förtjust i Primulor men den har jag aldrig sett förut, vacker är den så det förslår. Hur odlar du den?

  Hoppas att dina förväntningar på mässan infrias, lång resa och ekonomiska utlägg förstås och då vill man ha något tillbaka.

  Ser fram emot dina omdömen och intryck så småningom.

  SvaraRadera
 2. Åhhh, du kommer hit! Det vore så kul att ses IRL! Hoppas verkligen att mässan lever upp till förväntningarna, i vart fall till delar! Hänger du på AoT-gänget t Dahliamontern kanske vi ses? Underbar bild på primulan! Ha det gott! :) Mia

  SvaraRadera
 3. Förstår att du klarat dig från smitta. Hoppas du får en oförglömlig resa.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. ÅÅÅ då kanske vi träffas där :) Ska också på mässan.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Jag ska inte på mässan i år - brukar annars gå varje år, men i år drar jag hem till Norge istället :-) Vore så roligt att träffa dig, men förhoppningsvis kan jag göra det någon annan gång istället.
  Njut av dagarna på mässan!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 6. Håper du får en fin tur på messa!. Sjekket på kartet hvor den er, og det ble for langt unna. Vi skal en tur til Uddevalla (og kanskje Gøteborg) i morgen for om mulig å bli litt inspirert til hagesesongen:-)

  SvaraRadera
 7. Hoppas du får en supertrevlig dag med mängder av härlig inspiration och trevliga möten under ditt mässbesök.
  Synd att vi inte är där samtidigt så vi fick träffas.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Oj, så roligt att åka på trädgårdsmässa! Har aldrig varit, kanske nästa år... Det ska blir spännande att se dina bilder och höra om dina intryck.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Så trevligt med mässbesök. Den lilla Primulan ville inte vara med här efter förra blöta vintern, synd den är ju så vacker. Ha det bra på mässan!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan