fredag 3 april 2015Efter en svinkall natt

                               kommer SOLSKEN!

I min barndom var långfredagen årets tristaste dag. Det haglade "alltid" och solen sken "aldrig". Inte fick man leka med kompisarna heller utan man fick genomlida den lååånga dagen med katten ,-)!
Jag tillbringar fortfarande dagen med katten (katterna), solen skiner "alltid" och inte en hagelkorn så långt ögat når! 

Det finns något magiskt över en en aprilmorgon. Den låga vegetationen är vitskimrande av frost. Taken droppar redan vid åttatiden och solens varmgula strålar tinar upp det frusna landskapet.

Ungerska tandrotens propellerblad döljer och skyddar de nickande blommorna. Men, med stigande sol lyfter de så sakta sina kalkar.

  Rosenrododendron som är alltid först med vårbalen bland rododendron har huttrat lite i nattfrosten och håller ännu hårt i kjolvåderna. Än är det inte riktigt dags för dans - men snart!

 Det är märkligt med det där FÖRSTA! Även de första solstrålarna en tidig morgon.  De är löften om en härlig dag med solsken!

Sista kameliablomman lägger av. Det är för varmt i solen i drivhuset.

Vinbärstomaten njuter däremot av solskenet och värmen därinne!


                Läs om flera SOLSKENs historier i andra bloggar!

25 kommentarer:

 1. Hej Anja!
  Härligt med vårljuset!
  Här i Skåne har det varit nattfrost, men solen skiner lovande.
  Glad påsk!
  Hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. Minnes også uendelig lange langfredager i barndommen. Ingen var hjemme, ingen å leke med!
  Men i dag skinner solen, og det er deilig å ha fri :)
  God påske!

  SvaraRadera
 3. I mellan Sverige skiner solen, men det är kallt.
  Ha en riktigt skön Påskhelg!
  Marika

  SvaraRadera
 4. Här strålar solen från en blå himmel och jag förbereder en påskbuffé för barn o barnbarn i morgon :) Ha en härlig påsk Anja/Monne

  SvaraRadera
 5. Härliga vårbilder. Här strålar solen från en klarblå himmel, inte ett moln syns ännu så jag måste gå ut i trädgården och fortsätta rensa bort vintern. Ha en Glad Påsk, Carita

  SvaraRadera
 6. Kamelian min får ny chans nästa säsong. Mitt fel.
  Ungerska tandroten skyndar sig i rabatten, blommar vilken dag som helst.
  Glad Påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Vackert Anja! Först bilden är magisk.
  Kan inte tänka mig något bättre faktiskt än att sakta ströva runt i trädgården en hel dag med katterna. :)
  Kram och glad påsk!

  SvaraRadera
 8. Så himla vackra bilder! Gillar särskilt ljuset i bilden med den vackra byrån/planteringsbordet! Rosenrododendron fattas här! Och länge sedan jag hade vinbärstomater, har odlat både sorterna California druv och Red Currant! Smask! Tråkigt när kameliorna tycker det är för varmt! Men desto skönare för oss!!! Ha en Glad Påsk! :) Mia

  SvaraRadera
 9. Vackra foton! Se där, en till som fick vara stilla på långfredagen. Inga kompisar, men pyssla det fick jag. Fast allt skulle vara stillsamt till kl 18 - då fick man vara lite mer aktiv. Tur att vi hade hund - då kunde man alltid gå ut och rasta den. ;-))) Fin påsk till dig!

  SvaraRadera
 10. Moi! Kauniita kuvia ja uusia kasveja, kuten aina! On tosi ihanaa kun kevät ja auringonpaiste tekee tuloaan nyt kunnolla. Olemme olleet ulkotöissä viimeiset kolme päivää ja se tuntuu naamassa. Kesakot viihtyy ... Onnea viinimarjatomaatille! Mulla oli sellainen viime kesänä ja ne oli tosi hyviä mutta hirmu pieniä. Niitä sai syödä suoraan oksasta, niitä ei voinut poimia käsin ... ehkä ne saivat kasvaa liian pitkiksi. Siis minun vihje on että et anna niiden kasvaa aivan vapaasti :) Iloista pääsiäistä, Anja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos Leena vihjeestä!

   /Anja

   Radera
 11. Godmorgon igen Anja ;)

  Idag vaknade jag efter en svinkall natt till: Grått och kallt. Enligt väderleksrapporten verkar det som alla får sol även idag förutom vi här i Stockholm.

  Men jag och Stefan får väl passa på att handla lite påskmat och äta lite påskmat för det har vi inte gjort utan bara varit i trädgården och njutit.

  Ha en härlig påskafton i solskenet!

  Påska-Kramar i massor

  //Veronica

  SvaraRadera
 12. Påsken är en mycket mysig tid, man har ju precis ALLT framför sig! Men just idag är väl kanske inte humöret på topp. Det är nämligen bara +3 ute, det är alldeles grått och t.o.m. lite små stänk i luften ' så att gå ut och jobba i trädgården är inte att tänka på. Och då blir man lite sur..... *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 13. Man vet aldrig hur vädret ska vara så här års. Förstår blommorna att de nickar till. Idag är det mulet och kallt. Igår på långa fredagen strålande solsken.
  Fortsatt Glad Påsk!
  Luna

  SvaraRadera
 14. Åh som jag älskar dina poetiska inlägg. Du borde ge ut en bok med dina blogginlägg. Rhododendronen som ännu håller hårt i kjolvåderna ... underbart uttryckt! Och bilderna där solstrålarna tittar in. Det känns som jag vill vara där, det känns som jag är där.

  Tack och Glad Påsk till dig!
  /Anita

  SvaraRadera
 15. Så fina bilder av sol och vackra blommor. Våren har kommit!
  När jag var liten fick jag inte leka ute på långfredagar, bara inne så andra inte kunde se vad jag gjorde. Hemskt!
  Fortsatt glad påsk!

  SvaraRadera
 16. Så härligt Anja! Och det är verkligen något visst när man känner att solen riktigt värmer för första gången. Så hade vi det i köket igår. Vi fick öppna ut till altanen och vädra för det blev så varmt. Helt underbart!
  Ha en fortsatt trevlig påsk
  Milla

  SvaraRadera
 17. Vilka fantastiska soliga dagar vi haft, man glömmer nästan bort de kalla vindarna. Vackra bilder på Kamelia blomman!
  Glad fortsättning på påsken!

  SvaraRadera
 18. Anja - det här inlägget är ett exempel på det jag pratade med dig om!
  Fler exempel kommer när jag panikomskolat mina tomater!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Ja, fy för barndomens långfredagar - helt klart årets tristaste dag!
  Här har det inte blivit något trädgårdsgöra på snart ett par veckor. Kallt väder, sjuka barn och en resa till Norge har stoppat mig. Men idag hann jag åtminstone gå en runda i trädgården - alltid något:-)
  Fortsatt Glad Påsk!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 20. ÅÅ vilket underbar inlägg :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 21. Så vackert du skriver, poesi, en poetisk morgon med vackert ljus i bilderna.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 22. Vackert skrivet och härliga bilder därtill. Ja, det är något speciellt med den där första... och sista. Idag är det den sista dagen i påskhelgen, men också den första måndagen i april...
  Fortsatt glad påsk
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 23. Det där med Långfredag känner jag också igen som barn,den var urtrist! Tur att det har blivit bättre, jag tycker påsken är härlig! Fina bilder, så härligt ljus!
  Ha det gott och trevlig vecka, hej Ewa :)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan