måndag 15 juni 2015Bara några bilder från min trädgård 


en av dessa kalla dagar denna extremt kalla försommar


Paeonia rockii, purpurfläckig buskpion, Gansu-pion

Wisteria sinensis, blåregn
Trollius x  cultorum 'Alabaster', trädgårdssmärboll i förgrunden. De vita blommorna tillhör dvärgrododendron 'Schneeperle'

                                 Ramonda myconi, spansk ramonda

                    Jag är less på kylan och iskalla vindar.
Det blir inte bättre väder för att jag gnäller men det hjälper mig att få gnälla ;-)))!

                                             Ha det!

14 kommentarer:

 1. Du får gnälla! Det blir inte bättre men det känns bättre så :)
  Vad vackert blåregnet är. Har ett som aldrig har blommat för det är inte härdigt här men hörde på Trädgårdstisdag jag att det finns ett som är härdigt: Blue Moon... Bra att få ut nånting av det programmet ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den ska visst blomma om ett par-tre gånger. Toppen!
   Fast inte vet jag hur förtjust jag är i det. Blåregnets halva tjusning är den enda, praktfulle blomningen då man bjuder släkt och vänner på party ;-)! Vem vill göra det tre gånger på en säsong ;-)))?

   Radera
 2. Ibland behöver man gnälla, få ur sig det som bubblar inombords...
  Vackra bilder! Blickar avundsjukt på blåregnet, mitt har aldrig blommat. Än, vill tillägga ett än. Nåväl, är relativt nyplanterat, så kanske handlar det om det...
  Den där trollius står på önskelistan. Sedan länge. Kanske dags att göra slag i saken, för när jag ser din bild förstår jag inte varför jag handlat (i bokstavlig mening =oP)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den milda, gräddgula färgen ljuvlig. De silkesskimrande kronbladen likaså.

   Radera
 3. Vackert, vackert! Gnälla hör till. Här blåser det också och gnälls och ironiseras över vädret. Är det inte blåsten så är det regnet och kylan. Nu har dessutom myggen börjat härja och då är det faktikt välkommet med lite vind som dem håller borta.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jess, och i dagarna får vi "njuta" av alla tre väderavarter på en och samma gång :-(!

   Radera
 4. Gnälla måste man få göra tycker jag, med den här våren är det helt berättigat :) Som vanligt visar du ljuvliga bilder på ljuvliga blommor :) Här har vi dock haft några ljuvligt soliga och relativt varma dagar (i alla fall i solen ;)) Får se hur det blir till midsommar då brukar det ju regna ;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tummarna för midsommarafton. Det finns en liiiiten chans att vi slipper regnet då...!

   Radera
 5. Che spettacolo queste piante! La Ramonda l'ho piantata quest'anno ma dubito che diventi come la tua, la tua è praticamente perfetta! :) Mi piace moltissimo anche quella magnolia che non conoscevo!

  Un saluto :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grazie pontos pontos! Il mio Ramonda è diffusa ed è disponibile in molti luoghi in giardino.
   Saluti!

   Radera
 6. Vilka fina bilder! Magnolians blommor är ju helt underbara! Ett blåregn skulle jag gärna ha också - de är ju så fina!
  Hoppas du har en fin dag trots vädret!
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk Nora! Inte så ont att det inte finns något gott. Vädret tycks gillas av en del växter i år. Buskmagnolian är en av dem.

   Radera
 7. Gnäll på om det hjälper. Blir nog att tända i öppna spisen och kura in sig i en pläd över midsommar. Ska i alla fall knyta min obligatoriska krans och klä ministången oavsett väder. Blir ingen midsommar utan dessa ritualer.
  Tycker så mycket om dina mjukt gula smörblommor och allt fint du visar.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter helt perfekt Anette! Att inte låta vädret sätta stopp för en fin tradition. Vi kommer också att göra som vi brukar: Midsommarlunch i växthuset. Där kan man vara om de så haglar "gamla kärringar" från himmelen...;-)))...som ett talesätt jag hört säger ;-)))

   Radera