lördag 18 juli 2015

Dagen har blivit kortare

Grönskan och blomningen mot kvällen ser nästan exotisk ut.


Krolliljorna är väldigt sena i år, men 'Norrland' har äntligen slagit ut.

Min mörkbladiga katsura stöttar en kinesisk riddarsporre. Ett fint par :-)!

Juli har bjudit hittills lagom väder.i min smak. Har kunnat jobba en del i kapp i trädgården från försommarens olyckor och dåligt väder , men det återstår en del innan det är fint överallt.

                                       Ha det gott! 

12 kommentarer:

 1. Vilken fin blå färg på din kines! Här var det nästan storm varning i går. Det fick bli en vända att plocka upp nerfallna krukor...igen.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Vackert med all den fina grönskan, och en fantastiskt fin Header.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Underbar grönska....och vilka fina arrangemang. Älskar dina fina konstverk i trädgården. Har ej kommenterat tidigare men går in på din blogg dagligen och njuter /annbritt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad roligt Annbritt att du gillar bloggen. Och jätteroligt att du vill lämna kommentar.
   Hjärtligt välkommen!
   Anja

   Radera
 4. Hvor er det første billede dog frodigt, eksotisk og smukt!

  SvaraRadera
 5. Exotiskt och vackert. Först fick jag medelhavskänsla på de övre bilderna och sen övergick det i engelsk park men det härliga är att det är svensk trädgårdssommar när den är som vackrast. Norrland var vacker och den mörkbladiga katsuran läcker. Har jag aldrig hört talas om förut. Så mycket fint det finns att upptäcka!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Vilken grönska! Härliga bilder som inspirerar!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Men vilka fina bilder du visar! Kul att krolliljan 'Norrland' trivs hos dig, här hos oss i norr har det nog regnat för mycket i år för de är uselt ynkliga i vår trädgård i år. Har aldrig hänt förr.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Sannerligen en exotisk, men strukturerad djungel hos dig. Skön känsla när man ser att man börjar få ordning på skutan och komma ikapp. Här händer det inte ofta kan jag säga.
  Krolliljan en klar favorit. Skulle kunna fylla hela trädgården med dessa raringar.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 9. Vackert! Ja, känns som man är i sydligare breddgrader... Mycket att se och uppleva, men samtidigt rofyllt. Den där krolliljan är ju helt fantastisk!
  (O ser hur honungsrosen klättrar... Så fint med skogen som bakgrund.)
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Va fint det är hos dig, Anja! De två första bilderna utstrålar sånt lugn. Är det en Honungsros på tredje bilden? I så fall måste det dofta helt otroligt hos dig just nu.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 11. Härlig djungel hos dig. En stämningsfull sådan. Krolliljan Norrland har blommat fint här också men annars tycker jag krolliljeblomningen varit dålig i år. Inte alls många blommor på stänglarna. Sommaren har i mitt tycke varit lite väl sval och blöt men den är ju inte slut än, eller?
  Själv har jag pendlat en del mellan trädgården här hemma och landet och det har hänt att jag önskat mig en mer lättskött trädgård. En med fler buskar och marktäckare och mindre av alla olika perenner, även om de fungerar utmärkt som marktäckare. Fast nu är det vackert med alla vita blommor som lyser i kvällningen och just nu känner jag mig riktigt nöjd med den trädgård jag har.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera