fredag 28 augusti 2015

                                   (2)
Sensommarblomning
med vit rallarros, härdig begonia,  skogsaster och höstanemon.


Den här är lika (nästan) invasiv som den vanliga rosa. Därför låter jqag den inte gå i frö. Den växer i en begränsad rabatt så att rötterna kan jag hålla bra koll på. Men visst är den vacker?!  
Den här begonian anses vara härdig. Jag odlar den ändå för säkerhets skull i kruka.

Årets perenn, skogsaster, börjar äntligen slå ut. Här tillsammans med en rosaskimrande höstanemon och rödbladig höstsilverax.
Undrar om inte bladbegonian är en underskattad utekrukväxt. Visserligen är den känslig och måste stå i skugga och gärna vindstilla, men se så fin denna är när den nu har börjat blomma. I höst får den flytta till fönsterbrädan inne. Får se vad den gillar sådan tillvaro.
         

                                                           

4 kommentarer:

 1. Har försökt få både rötter och frö att gro från den vita rallarrosen, men det vill sig inte alls. Jättefin, liksom begonierna. Vanliga är jag inte så förtjust i, men när det handlar om snygga blad blir det ju en annan femma.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vilken snygg kombo den fina skogsastern, höstanemonen och silveraxet utgör - den kopierar jag nog nästa säsong!

  SvaraRadera
 3. Jag ska ju minska ner antalet perenner betydligt, så några fler sådana kommer inte in i min trädgård - fast sugen blir man ju när man ser dina fina bilder!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vad fint det var med vit skogsaster, silverax och höstanemon tillsammans. Visst är skogsastern härlig. Jag tycker den ser ut som en vårblomma och så blommar den nu. Du odlar så mycket fint i kruka så jag blir klart inspirerad även om jag är typen som hellre sätter spaden i backen.......
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan