torsdag 10 september 2015


Ett märkligt sammanträffande -

försyn ?
 
- eller  när ett brev betyder mycket

Min alldeles uppriktiga avsikt var att vilja prova att blogga helt privat utan att behöva snegla på kommentarer eller undra om inlägget duger. Jag har inte alls haft en tanke på att lägga ned bloggen utan bara stänga in mig, utan insyn från andra. Men, denna tanke har fått en ny, märklig vändning.
Och vad hände??!! Har aldrig varit med om detta tidigare: Det kom ett handskrivet brev från Malmö där brevskriverskan tackar mig för mitt inlägg om keaki - japansk zelkova.
Inte en enda kommentar fick jag till det inlägget. Till slut kommenterade jag själv så att det inte skulle lysa helt tomt på kommentarsfältet. Detta plus en del andra inlägg med nästan noll respons  fick mig att fundera om jag inte ska blogga helt privat. 
Nog tycker jag att det är ett märkligt sammanträffande att få det där brevet just idag!
Att någon ändå tagit till sig inlägget och bemödat sig att skriva ett riktigt tackbrev rör mig djupt.

Mitt inlägg innan kan uppfattas som empati/sympatifiskeri, men så är  det inte.  Det kändes som ett bra alternativ att inte ha förväntningar på andras agerande. Det tog också en bra stund i morse innan jag bestämde mig för att öppna kommentarsfältet. Jag ville ändå att om någon vill lämna kommentar ska få göra det och lämna sin syn på mitt agerande.
Jag är mycket tacksam över de fina kommentarerna jag fått där, de värmer verkligen, men det är nog det här brevet från Margareta i Malmö som får mig att vilja fortsätta att blogga offentligt. Varje gång kommentarsfältet lyser  tomt , eller nästan tomt kommer jag att tänka på Dig Margareta! Att det kanske finns någon där ute i landet som får ut något av det jag förmedlar från trädgården.

12 kommentarer:

 1. Säkrare kan ett tecken nog inte bli. :)

  SvaraRadera
 2. Halloj Anja! Nu ska det bli lite bättre ordning på mig och mitt kommenterande. Jag får skylla på kärleken som kom in i mitt liv och ställde till det.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Bra och viktigt inlägg Anja! Såklart skriver man i första hand för att man tycker att det är roligt att dokumentera vad som händer i trädgården, tankar, idéer mm, men det utesluter inte att man uppskattar (och behöver) få någon form av bekräftelse/respons då och då - positiv eller negativ. Bästa hälsningar från Anna

  SvaraRadera
 4. Bra gjort Margareta och bra gjort bästa Anja :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Så härligt att få ett sådant mejl :) Roligt att du fortsätter! Kram/Monne

  SvaraRadera
 6. Hej Anja! Jag tänker ungefär som du; är det någon som är intresserad av mina blogginlägg? Eller är det ingen som märker om jag slutar? Jag är inte FB eller Instagram, men jag har förstått att det är de som är "moderna" nu. Vi verkar ha så bråttom och tydligen tar det alldeles för lång tid med bloggeri. Men jag tycker det är roligt att gå tillbaka och titta i bloggen, vad jag hade för mig förra året. Eller förra. Sedan har jag träffat många trevliga människor genom bloggen, det bidrar också till att jag fortsätter. Ett tag till i alla fall.
  Trevlig helg!
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske (?!) är din kommentar en liten känga till mig när jag gör affär av det här.Jag måste säga att ja, jag vill göra affär av detta.
   Först tänkte jag dra mig till en privat sfär där ingen skulle få tillgång till mina inlägg. Men nu har jag ändrat mig och vill vara med och "slåss" för bloggens existens. Jag är lite med i Fb och några trädgårdssidor, men det är bloggen som är min bas.
   Du har så rätt att bloggen kräver mera tid både att få till ett inlägg och sedan besök hos andra. Och du har så rätt också när jag kan g

   Radera
  2. Nej, min kommentar var inte alls menad som en känga och jag tycker visst man göra affär av detta, det har ju jag också gjort, utan att ha sett ditt inlägg. Jag tycker folk är slöa som inte kan lägga en minut på att ge respons när jag kanske har lagt ner en halvtimme på ett inlägg. Jag tycker kommentarerna är ett sätt att vissa uppskattning för bloggen.
   /Katarina

   Radera
 7. Ser att jag missat ett inlägg, men nu har jag läst ikapp!
  Du är en av mina favoritbloggare, en av de som faktiskt har nåt att säga och nåt att visa och en egen stil som jag gillar skarpt. Du är också underbar med dina rara kommentarer och all kunskap. Oj, vad jag skulle sakna dig om du slutade. Vet inte om du tänkt på det, men flera av de fina och bra bloggarna har faktiskt inte så många kommentarer, se på boäng, bondjäntan, hagtorpet m.fl.
  Ser jag inte också en utmärkelse från Cicion i högerkanten...
  Är övertygad om att du har många läsare, men att man antingen är för lat för att kommentera eller för okunnig för att ha nåt att säga om allt fint och ovanligt du har. Säkert har du många finska läsare också.
  Nu vill jag se din trädgård i höstskrud och sen hoppas jag det kommer snö över Gunnilse så jag får se hur fint det lägger sig över buskar, träd och fröställningar, så vill jag se vad kissarna har för sig och dina installationer.
  Varm kram och ha det så gott i helgen
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette!

   Nej. Jag har gjort en total helomvändning i frågan. Plötsligt inser jag att om vi slutar att blogga kommer den här underbara "socialamedier -genren" att dö ut.

   Nej. Jag kämpar på - om inte annat - för att jävlas ;-))!

   Kram själv Anette!

   Radera
 8. Hej Anja! Du får absolut inte sluta blogga! Du har så fina inlägg och vackra bilder från din trädgård. Jag tror att det mest är lättja att man inte kommenterar fastän man varit in på din blogg. Är det månntro denhär eviga stressen att allt ska gå så fort att man inte tar sig tid att kommentera? FB helt ok men inget är som en blogg där allt är samlat.
  Varma hälsningar från Finland/Barbro

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan