fredag 18 september 2015


                                        

                            Pyntträdgård
Illa omtyckt av en del. Avskydd av många. Är inte växterna nog?
                                                     
                                             Det handlar om tycke och smak.Höstanemonen har jag för att de är så fotogeniska!

                                                 Ja. Detta var bara ett litet smakprov.

                                                        Tack för att du tog dig tid!

18 kommentarer:

 1. Jeg liker også pynte litt i hagen, men ikke så veldig mye :-)) Det beror nok mest på at jeg ikke finner den rette pynten til salgs. Kanskje jeg må lage den selv ;-)) fin helg Anja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehhee! Vad som är "rätt pynt" är en smaksak. Mina pyunt httar jag ofta i skogen eller loppis. En gång har jag haft turen att få köpa riktigt fina trädgårdsprylar till kraftigt reducerat pris.
   Önskar dig också en fin helg!

   Radera
 2. Tykkään puutarhan koristeista kohtuudella. Sitä en ymmärrä, että piha kerätään pullolleen ruosteisia romuja koristamisen merkeissä. Sinulla on oikein kauniit koristeet. Mukavaa viikonloppua, Anja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puutarhan koristelut ovat aika "herkkiä" asioita. Se mikä yhden mielestä on kaunista on toisen mielestä kamalaa. Eiks' ookin kivaa kun olemme erilaisia?
   Mukavaa viikonloppua itsellesi ja Mikille!

   Radera
 3. Klart man ska ha lite pynt i trädgården.Det bestämmer man ju själv hur mycket som man tycker är snyggt.Gillar ditt pynt.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så privilegierade vi är som har en bit av jorden att förfoga över och där vi kan leka med detaljer hur mycket vi vill ;-)?
   Roligt att du gillar mina!
   Ha det fin t själv Gunborg!

   Radera
 4. Rost, glas och keramik - precis i min smak:)

  SvaraRadera
 5. Pynt är inte helt lätt och inte självklart snyggt. Jag gillar bruksföremål som "pynt"; redskap och vattenkannor t ex. Och rost är snyggt till det gröna.
  /Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Fina bruksföremål är finast som trädgårdspynt (även inomhus). Synd för en fattigpensionär bara att de där läckra bruksföremålen kostar skjortan - om man nu skulle hitta något.

   Radera
 6. Ja nog är det tycke och smak som styr när det gäller all 'pyntning'. Precis som du tycker jag att lite pynt i trädgården framhäver växterna.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din trädgård har inspirerat mig så mycket , som du redan vet :-)!

   Radera
 7. Jag pyntar så mycket jag kan! Men det får inte vara i några skrälliga förger. Rost och bruksföremål, betong och speglar och glas.

  Och en disco-kula i gullregnet :D

  Ha en härlig helg!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och , jag fattar inte ur någon enda män'ska kan ha en trädgård utan discokula. Borde vara obligatoriskt innan man får kalla trädgården för - trädgård ;-)))! - typ Själv har jag ingen. Ingen 500kr vattenkanna heller ,-((

   Radera
 8. Visst är det underbart att ha en egen plätt på vår stora jord som man får göra precis vad man vill med . Pynt eller inte vad spelar det för roll. Bara den som bor där trivs och tycker om det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tog visst orden ur min mun Sylvia ;-)!

   Radera
 9. Ja, smaken är ju som baken .... som du vet. Jag är inte någon vän av för mycket pynt (typ trädgårdstomtar, statyer etc) men ett och annat lite mindre pynt tycker jag är fint. Om man nu inte räknar krukor och trädgårdsmöbler som pynt förstås!? Rost och smide är mina favoriter.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag upplever helt opyntade trädgårdar som en park medan din eller Glädjekällan-Birgittas trädgård är en självklar förlängning av bostaden. Inredning och pynt är för mig lika självklart ute som inne. Enbart växter räcker inte, om man frågar mig, tvärtom, jag skulle vilja se flera trädgårdar som lyfter trädgårdspyntningen till konstens höjder. För det är svårt att samspela med växter.
  Hösthälsningar
  Marta

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan