måndag 18 juli 2016

                 En väldigt trevlig dag
        med lagom många besökare.
Ja, hur sammanfattar man en dag som börjar med regn och rusk och slutar med klarblå himmel och värme från både solen och besökarna? Det räcker kanske med både tacksamhet och ett tack!

                       Tusen tack till Er som kom och "såg" :-)Idag fortsätter jag att plantera lite nytt - om vi slipper dagsregn och "finputsar" sådant som inte hanns med till igår. Ny dag gryr och jag har varit vaken redan länge.


Min Stora Damm är bråddjup. Inga sumpzoner utan 80 cm pladask! Den ska ju föreställa en skogstjärn. Men jag är alltid orolig att någon ska gå för nära. Har funderat och funderat hur jag får folk att stanna tre decimeter från dammkanten och kom på en idé. Vet inte om  idén håller men tänker pröva.
Köpte två jättelånga murgrönaplantor och ställde dem på var sida av dammen. Min förhoppning är att de kan överleva och frodas så att gröndelen bildar en barriär mot vattnet vid dammkanten. Jag vet att ingen vettig människa är beredd att trampa på en levande växt. Och hit kommer bara vettiga personer...;-)
                               
                 Frågan är bara om storbladiga murgrönan gillar miljön? Funkar inte murgrönan får jag prova någon annan växt. Eller om den ser rent allmänt bara konstig ut? Återstår att se :-)Vore suveränt om någon hade synpunkter eller bättre förslag...:-)


  
Ja, ja. Trädgården ger så mycket.  Den ger mig lusten att bekämpa krämpor, en otrolig estetisk njutning, många fina naturupplevelser
och jag får en för mig helt ny ökad självkänsla. Mitt självförtroende däremot, har det aldrig varit något större fel på:-)


   Tack för alla fina, tänkvärda kommentarer i mitt förra inlägg!
    Tack för titten och ha en fin dag!

7 kommentarer:

 1. God morgon Anja! Jag tror på din idé med murgrönan. Hoppas den kommer att trivas. Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
 2. Äntligen hade du vädergudarna med dig! Och nu blir det högsommarvärme!
  Har sett murgröna växa på väldigt skuggiga murar så det kan nog funka. Vi är hemma nu, slår en signal idag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fint med klematis som blommar mot den gröna väggen. Det blir säkert bra med murgrönan vid din damm! Tog med ett skott av murgröna från England förra året som roligt nog klarat sig. Men jag har inte bestämt var den ska växa än. Först satt den mot en björkstam, men är nu flyttad till en kruka...
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Regn, sedan blå himmel, omväxlande väder, visste inte att du bodde i Wales,hi,hi!!! Fast nu har solen skinit här i flera dagar i sträck.
  Bra ord, det där svenska ordet lagom.
  Skulle verkligen vilja se din trädgård!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Så härligt att det klarnade upp och att det blev fint väder till slut :) Det där med vatten och säkerhet är alltid ett dilemma, murgröna låter som en smart idé, så vida inte någon råkar "backa" ner i tjärnen. Men det går ju inte att förutse allt :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Så roligt att höra att visningsdagen blev lyckad. Det där problemet har vi också på vissa ställen. Svårt att lösa men hoppas att murgrönorna blir ett vackert hinder.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Hej Anja!
  Så många vackra bilder och tankar. Murgröna kan bli både snygg och funktionell vid damkanten, eller rättare sagt, är det redan.
  Jag är ingen expert på klätterväxter (heller) men har gjort två fantastiska upptäckter på besök hos andra. Den ena var vitbråkig klätterhortensia, med mindre blad och svagare tillväxt än den vanliga, dock tillräckligt med livsvilja. Den andra skenhortensia, som var presenterad på ett makalöst vackert sätt på snygg spaljé och i full blom med oförglömlig doft.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan