fredag 1 juli 2016
                                                             Juli
Regnet bara fortsätter denna första julidag. Många rosor,som i juni gav ett löfte om en blomning som aldrig förr har ledsnat på att aldrig får lyfta huvudet mot solen. Regnet tynger ner de vackra huvuden.
                         Det är en djup frodig grönska som dominerar. Alldeles vindstilla och bara koltrasten drillar och kvittrar. 


                         Honungsrosen, Rosa helenae tycks inte bry sig så mycket om regnet och på berget ligger ett lätt moln av den förförande doften. En magisk honungsrosdoft som svävar i luften utan att vara påträngande. Den har karaktären av en vildros och passar så bra i min trädgård att klättra mot skogen i den närliggande tallen.Skulle jag bara få välja en enda ros skulle det bli denna.Det finns något "filosofiskt" över en ros som blommar bara en gång på sommaren. Den får total uppmärksamhet och beundran. Om den blommade igenom hela sommaren skulle den knappast få den status den har nu.Även 'Louise Odier' blommor klarar regnet bra
  

          Liljorna får nästan en extra dimension av regnet
                  
         Högsommarens första dag kunde varit bättre:-)! 

8 kommentarer:

 1. Visst skulle Honungsrosen inte fått samma uppmärksamhet om den hade blommat hela sommaren. Det är likadant om solen hade lyst över oss varje dag. Då hade vi inte uppskattat den så mycket som när den väl lyser på oss efter ett par dagar med regn. Vi/jag behöver variation för att uppskatta det vi har omkring oss :)

  SvaraRadera
 2. Förstår att du fått regn så du är nöjd,men här är det bara andra dagen och jag njuter. Springer ut och in utan jacka och blir lagom blöt av det stora varma dropparna.
  Så många rosor finns det inte här men honungsrosen svingar sig upp i ett äppelträd och det är den godaste doften. Många andra är för starka för mig.
  Läckra bilder!
  Ha det så gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Honungsros ska jag lägga på minnet. Skulle passa fint som insynskydd i "skogen" mot grannen nu när vi fällt de flesta av våra stora tallar och granar.

  Trevlig helg!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hej Anja! Jag kan ingenting om rosor men jag har promenerat i trädgårdar när honungsrosen stått i blom och det är något man aldrig glömmer.

  Vi här på östsidan av landet är inte så bortskämda med regn, idag har det fallit 1 mm vilket saknar betydelse för allt utom mossan, den grönskar omgående.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Hej Anja.
  Du får gärna skicka hit lite av ditt regn.Här är så torrt.Jag springer runt med vattenkannan och punktbevattnar.En rotblöta står på min önskelista.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. I en trädgård några hundra meter härifrån svingar sig Honungsrosorna upp i de gamla äppelträden och det är SÅ vackert. Som tur är står träden nära vägen så jag brukar lägga hundpromenaderna åt det hållet så ajg både får se prakten och känna doften!
  Hoppas du får en trevlig helg i trädgården och att solen skiner på både dig och rosorna igen snart!

  SvaraRadera
 7. Ja nu är grönskan riktigt frodig efter allt regnande och precis som du skriver nickar rosorna. Försöker fixa lite inför morgondagen men det blir inte mycket gjort mellan skurarna.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Idag ihållande regn... Märkte inte dess början och anar inte dess slut. Grönskan frodas, så är det ju. Vackra bilder, känner igen mig i dina tankar om de engångsblommande, något speciellt med dem. Hoppas du hade det härligt då du öppnade din trädgård för besök.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan