måndag 1 augusti 2016

                                    Grönskan är kompakt
      denna första dagen av augusti

Vädret växlar mellan sol och regn vilket gillas mer av växtligheten än av undertecknad. Men, blommorna är svårflirtade. Lundskönan har tvekat länge. Ett tag trodde jag att den skulle börja blomma strax efter midsommaren och sedan dess har jag rusat ut varje morgon för att se om något händer med knopparna. Så äntligen för ett par dagar sedan!
En riktig favvo bland slingerväxter är den himmelskt blå slingerstormhatten. Gillar den bättre än den vinröda 'Red Wine' vilket sprider sig här ibland hejdlöst.
  

    Just nu tycker jag om den mättnad och mognad som trädgården uttrycker.
                 Ha det bra! Tack för titten!

6 kommentarer:

 1. Så fint det ser ut i din trädgård:) Slinger stormhatten gillar jag.Vilken härlig blå färg!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Min Lundsköna har inte börjat blomma än och vi får väl se om den kommer göra det. Den är tyvärr bland dem som har lidit mest av torkan i år. Jag har stödvattnat just den (och några till som lider svårt) så nu är det bara att hålla tummarna för att den ska repa sig och bli så fin som din:-)
  Ha en fin dag i trädgården! Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Vilken sagolikt vacker bild på lundskönan med den rosa liljan i! Slingerstormhatt har jag försökt att plantera här men ingen verkar trivas :( Får njuta av andras bilder i stället :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Lundsköna - bara namnet! Skulle gärna ha ett gäng om det inte vore så förtvivlat torrt här under sommaren, har för mig att de vill ha det ganska fuktigt tunt fötterna.
  Sista bilden har jag tittat länge på. Vill gå in i den och sätta mig på den där stolen...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för att jag fick titta :)
  Det ser så galet vackert ut hos dig i år... Jag är ledsen över att jag inte kunde komma förbi i veckan och se det med egna ögon. Vi har det så torrt, så tort här att det mesta ser risigt ut!

  Den där sköningen skulle jag gärna velat ha i min trädgård :D

  Kram

  Veronica

  SvaraRadera
 6. Samma väder som hos oss i Wales!
  Så vacker din trädgård är! Hoppas få se den en dag.
  Tack för ditt mail.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan