tisdag 31 januari 2017
                         1872 objekt tas bort.....

Rensar, rensar bort "objekt" - det vill säga datorn på bilder.
Otroligt vilken massa usla bilder jag har. Så här gör jag när andan faller på...och det handlar alltid om ett par tusen bilder per städmanitillfälle. Min dator måste vara en supermaskin som accepterar sådana mängder skräp utan att strejka.
Ibland kan det ändå dyka upp någon bild som jag inte visste att jag hade och som verkar lite trevliga.


Hybridfjällsippa, Dryas x suendermannii är så fin  även när den har bildat frö.

Här måste flitiga fruars klubb jobba hårt när hela gräsängen har dessa vävfällorna ligger efter en natt precis överallt.

Undrar om den här klänningen kittlar på friarna

En mitella, utan svensk artepitet, är en riktig konstig växt. Tror inte att jag har visat den någongång - det finns liksom inte så mycket att visa. Den lever under en rätt anonym tillvaro och man måste veta att den finns för att se den. Ingen höjdare men "en snackis" om jag kommer ihåg att visa den.

En liljekonvalj har placerat sig strategiskt

Gillar färgkombon

Uttryck är viktiga för mig

Inte så illa
Här är en av mina stora vurm: Kontraster!

Som syns blir det en och en anna bild kvar...;-))

                     Ha det gott!

27 kommentarer:

 1. Fina fröställningar! Jag försöker rensa efter varje fototillfälle eftersom jag fotar i raw-format och de filerna är dels jättestora dels måste de editeras. Det blir en bra mätare - hur många orkar jag framkalla.

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så imponerande med folk som kan och vet. Här har du en som varken vet eller kan.

   Radera
 2. Skulle behöva rensa här också...Fantastiska bilder som alltid Anja! Första bilden ser ut som en målning!! Din Mitella, vilken märklig och spännande växt:) Tittar man noga ser den riktigt fin ut.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehhee Merja! Man får i princip ha en förstoringsglas med sig, för är så smal och anspråkslös. Men, som med många späda växter har de något spännande att erbjuda om man har lust att studera dem lite närmare.

   Radera
 3. Skulle behöva rensa mer jag också. Har så svårt att slänga och det blir mer och mer knökafullt. Finstämda och vackra bilder som alltid och speciellt förtjust blev jag i saxifragan framför rododendronblommorna. Utsökt!
  Önskar fin vecka!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte tycker jag att det är några problem för mig att slänga usla bilder. Desto roligare när man har kvar lite bättre bilder och slipper att leta så förtvivlat ;-))!

   Radera
  2. Önskar att jag funkade lite mer så jag också. Har oftast svårt att slänga och ibland blir jag riktigt trött på mig själv för att jag fastnar i "kan vara bra att ha tänket".

   Radera
  3. Du har nog för många bra bilder då :-)!

   Radera
  4. Nä nä, de flesta är inget vidare men jag kan inte slänga i alla fall.

   Radera
 4. Här är en till som blev mycket förtjust i Saxifraga/rådis-bilden. Utsökt kombo!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på din hall som du tyckte blev fel...;-)

   Radera
 5. Det syns att du jobbar på kontraster. Snyggt! Bilden med alionushka är också så läcker.
  Jag borde rensa ordentligt bland bilderna. Ligger åratal efter...om det blir sådär -20 och jag saknar bok att läsa så kanske det blir av.
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att rensa datorn är som att städa hemma. Man blir lite lyckligare för varje skitbild som hamnat i tugget! Känns helt enkelt roligare att tassa bland de kvarvarande bilderna.

   Radera
 6. Jag har också nyligen renast en massa..tenderar att bara köra på och det är inte bra för då kraschar datorn tillslut.
  Nu är dock mina datorer som nya igen och jag har lovat mig själv att rensa hela tiden!
  Jag tycker dina bilder är bra och intressanta tur att du inte slängde allt! Fastnade för din stora vurm med kontrasterande växter i trädgården.
  En mycket bra synpunkt att lägga på minnet!
  Ha det gott trädgårdsprinsessan!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen någon som förstår mig ,-))! Vilken skarp analytisk förmåga du har Ghugge!
   Ingen annan har genomskådat mig som du;-))!
   Trädgårdsprinsessa är mitt rätta element, så klart ;-))! Nu ler jag med hela ansiktet. Tur att öronen sitter i vägen så att överdelen av huv'et inte ramlar av på prinsessan ;-)))!

   Radera
 7. Fantastiska bilder Anja :) Sitter ofta och "sållar" bland mina foton men det är ibland svårt att slänga :) Det var ju tur för oss att du hittade dem och kunde dela med dig :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni, som inte kan slänga, måste ha fantastiska bilder. Själv har jag en uppsjö av oskarpa, egendomliga, konstiga, intetsägande bilder. Det liksom stärker mitt självförtroende att bli av med dem innan någon anna ser hur illa ja fotograferar. För det som finns inte i datorn - finns inte ;-))!

   Radera
 8. Åh den sista den har allt!!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du blogg? Det går inte att komma dit genom att klicka på ditt namn.

   Radera
 9. Godkväll i stugan!
  Bilden med aklejan och Berget är så himla vacker. Det kändes annorlunda att se en akleja med sten och berg som bakgrund!
  Där är oxå kontraster :)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Nej Anja, jag har ingen blogg. Följer olika bloggar i perioder. Kommenterar sällan, men vill bättra mig på den fronten eftersom jag uppskattar den otroliga generositeten - att dela med sig och ge inspiration. Nu är jag pensionär sedan några månader och har mer tid för bloggar och även att kommentera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så smickrande för mig att du har lust att titta in ibland här! Hoppas att jag har något att ge!

   Radera
 11. Är det månne Monet jag tänker på när jag ser den första bilden. Helt underbar i alla fall. Just nu går jag dock och funderar på stödmurar och måste fråga dig om din mur bakom clematisen. Är det sten, torvblock eller vad?
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen stödmur, men plank och klätterställ som bildar ett hörn.
   Idag såg jag en trevlig beskrivning på en gärdesgård. En "steg för steg" beskrivning i sista numret av AoT (nr 3).

   Radera
 12. Vilka pärlor du hittade! Önskar att jag hade din blick för de s,å detaljerna! Borde också städa i bildarkivet - det får bli när ryggen tillåter att jag sitter vid. Lite bättre blev det tack vare ditt råd om värkpiller men inte bra än. Lider.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Såna städningar gör jag också ibland. Det blir en del bilder som i ärlighetens namn inte är något att ha, men även många dubbletter. Jag har upptäckt att jag har fotograferat samma växter om och om igen upp genom åren och då finns det mycket som kan tas bort.

  Vilka fina bilder du hittade när du rensade denna gången. Min favorit är den med Saxifragan med Rhododendron i bakgrunden. Snyggt!

  Kram

  SvaraRadera