fredag 10 februari 2017


                                                     


                          I år ska jag

ruska om mig själv lite när det gäller odlingar och interiör i växthuset. Fler ätbara sorter och färre tomatplantor. Andra odlingskärl och ny färgskala på textilier.  Växthuset är lite av ett allrum under odlingssäsongen. Där vill vi trivas under  kyliga kvällar och regniga sommardagar, men också kunna skörda en del ätbart. Därför är det viktigt för mig att det är både praktiskt och tilltalande för ögat.. Hittills har jag inte varit så där jättenöjd. Det är framförallt odlingskärlen som jag vill göra något åt för att dels optimera odlingsytorna och för att få det mer estetiskt tilltalande. Det jag är ute efter kostar skjortan, vilket är helt obegripligt med tanke på materialet och utförandet. Får se om jag hittar sådant som jag har råd med....?


I ett par år har jag haft lite Indiska-inspirerad färgskala och textilier. Inte så tokigt, men nu vill jag ändra den
Växthuset ligger rätt fint i förhållandet till trädgården. Inte optimalt praktiskt men optimalt snyggt - om jag ägnar mig lite åt självskryt  - vilket är så "inne" nu ;-))


Förra året dominerade tomat-, gurka- och chileodlingarna. I år ska det bli även bönor, tomatpaprika, paprika och kryddor för att nämna några.


Heliotrop och pelargoner har jag både i växthuset och i Krukträdgården. Doften av heliotrop kan jag inte vara utan.

                               Vad andra ska hitta på att göra i år kan du läsa om HÄR

                                                          Ha en go helg!

21 kommentarer:

 1. Känner igen att snygga kärl är dyra. Har en tanke om att rita ett enkelt och be lokala mekaniska verkstaden göra dem. Då blir det ett prismässigt mellanting. Ett bra grundmaterial kostar ju alltid.

  Roligt med förnyelse och tack för påminnelsen. Heliotropen är väl egentligen bra att så redan nu?

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter himla bra att kunna designa själv och låta någon göra jobbet.
   I mitt fall hjälper inte en mekanisk verkstad.
   Heliotrop är på snudd sent att så nu, men det är inte förbjudet att prova ;-). Själv har jag övervintrat ett par plantor i källaren.

   Radera
 2. Låter som du har något roligt att ta tag i:)
  Köpte en påse med Helitrop frön...kanske blir det att köpa plantor istället.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går lika bra med zelleri... äsch, jag menar färdiga plantor ;-)Kanske i det senaste laget att så nu.

   Radera
 3. Självskryt får man hålla på med när den är befogad och det är det i detta fall.

  Jag har bara inrett vårt nya med tingeltangel och "möbler" men den stora utmaningen återstår just med vilka kärl man ska ha att odla i. En knepig sak att få till. Tanken blir ju gärna stora svarta plastkrukor men det kanske inte är så snyggt alla gånger.
  Hittar du på något bra och inte skitdyrt så ge gärna tips!

  Kram och ha en skön helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 4. Planera för hur man vill att det ska se ut i växthuset det är roligt .Synd att alla stora vackra krukor är så dyra.Man får väl köpa någon och sedan suga på ramarna eller hoppas på en liten lottovinst.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det löser sig på något vis.

   Radera
 5. Snygga kärl, korgar och lådor tillför ju jättemycket. Hoppas du hittar det du söker. Men allt blir fint i ett växthus!
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja! Det finns gott om det jag vill ha - till fel pris ;-)!

   Radera
 6. Lykke til i "jakten" på odlingskar. Når en vet hva en egentlig ønsker er det ikke så lett å velge noe annet pga. pris...
  Det blir spennende å se forandringene både med kar og farger i drivhuset.
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är själv spänd på att se hur jag löser denna vision ;-)

   Radera
 7. Att ändra stil, färg och kombinationer gör jag rätt som oftast men det är fasligt lätt att hamna i invanda spår igen. Många odlingstråg o annat som hör trädgården till kan verkligen vara hutlöst dyra men det kan vara både en kul grej och en utmaning att hitta alternativa lösningar, lycka till :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det "hemligheten" med min kreativitet: Det har varit mitt öde att hitta alternativa lösningar...:-)

   Radera
 8. Hej Anja!

  Du är en kreativ person och har visioner om vad du vill åstadkomma så du löser det säkert.

  Själv är jag totalt obegåvad vad gäller pynt och inredning.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du visar på stor kreativitet i din trädgård. Det handlar mer om olika intressen. Har man som jag, vuxit upp med en modemedveten mamma, som också var första klassens sömmerska, får man kanske upp ögonen även för annat...,-)

   Radera
 9. Heliotrop tillsammans med luktärter och reseda är sommardofter som jag har svårt att klara mig utan. Roligt projekt du har framför dig och med hjälp av din kreativitet kommer det att bli jättebra.
  Fortsatt trevlig helg!
  ZZZ/Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reseda har jag ibland men heliotrop och luktärter har jag alltid....zzz...

   Radera
 10. Låter som ett väldigt roligt sommarjobb. Mina favoritkärl är koppar-, zink- och järnbyttor från loppisar, men nuförtiden är även dessa så hutlöst dyra så för mig blir till att odla direkt i jorden även i växthuset.
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, loppisarna har fått en uppsving vilket de inte är sena att utnyttja...Jag får tänka hemmagjort och fyrkantigt..;-)

   Radera
 11. Det finns så mycket fint, men tyvärr är det man fastnar för oftast hutlöst dyrt och därför inte att tänka på. Tyvärr har även loppisarna, som kunde vara en räddare i nöden, blivit dyra. Det låter som ett kul projekt du har på gång, utom priserna då, men du hittar säkert på nåt bra som blir hur mysigt som helst. Det blir spännande att se. Heliotrop, underbar doft mmmm.....
  Allt Gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan