fredag 10 mars 2017

                           Trädgårdsminne
     Mitt första möte med trädgården
Bilden är tagen exakt, på dagen, för 20 år sedan. Nyinflyttad för en månad innan och så förväntansfull inför en tomt som jag skulle omvandla till en trädgård.
Den här delen var den svåraste av hela tomten. Tom yta med grusplan som varit parkering åt två bilar. 
Hade svårt att få någon "feeling" här. När något inte "talar" till en är det svårt att skapa visioner. Platsen blir som en tom yta utan vare sig charm eller "själ". Sakta har den tomma ytan blivit till min Krukträdgård. Det tog ca 16 år att få till det i dagens uttryck. 
Numera tycker jag att den har både charm och "själ" även om det är lite stökigt så här års. Vi har precis blivit av med en decimeter snö. Men, jag tycker idag jättemycket om den svårtämjda delen av trädgården. Vi förstår varandra numera ;-)! 

             Ingen drömkåk eller drömtomt precis ;-))! Sådant lägger man inte riktigt märke till när man är förälskad. Ja, det faktum att detta nu var vårt, gjorde detta ocharmiga stället till något extra ,-))!  Vårt hus är ingen drömkåk nu heller men helt ok ;-)!
Krukträdgården försöker jag få till ett galleri av blickfång. Långt kvar, men det gör inget, det är ju så roligt att hålla på!
Just idag skiner solen från en klarblå himmel och jag ser att mina fönster har varit bortglömda länge som putsningsobjekt ;-) Men, det är smått fint att fota genom ett grumligt fönster! Inga reflexer som stör ;-) I eftermiddag får jag nog göra något åt saken, för uppriktigt sagd så finns det inget som får ett hem att se smutsigt ut som fönster som inte ha blivit pustade på rätt länge. Särskilt vid klart väder.

                                                     Fler trägårdsminnen hittar du på
                              Blommig fredag
ps
Det känns som om dagens tema skulle trigga igång trädgårdsminnen som lätt skulle kunna bli en liten bok. Många trädgårdsminnen handlar om möten med andra fina människor och deras trädgårdar.  Ett trevligt ämne!
                                                       ds

26 kommentarer:

 1. Först och främst, vilken underbar header! Så mycket vår. Och jag tycker att huset är jättefint. Platsen har mycket själ tycker jag. Fint med den gröna portalen. Och som du säger, inte gör det något att det inte blir klart. Det är ju så kul att hålla på.

  Här är det mulet idag och fortfarande mycket snö kvar. Men ljuset finns där, det vårliga och livsbejakande.

  Ha en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen:-)!
   Hoppas att du får snart njuta av barmark och lite sol!

   Radera
 2. Vilken skillnad din kärlek och omtanke gjort med en tråkig grusyta! De nya golven betyder mycket, liksom din vägg med portalen. Snyggt! Och faktiskt riktigt praktiskt med en yta där det passar med krukor och pynt, det är inte helt lätt att få till lämpliga ställen för sådant.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av någon outgrundlig anledning får jag ibland komplimanger för "golvet". Jag hade hoppats på något bättre...;-(
   Men, jag har vant mig vid golvet, men inte berömmet av den samma.
   Du har rätt angående platsen för krukor och pynt. Faller sig naturligt nu när den väl är där.

   Radera
 3. Stor skillnad med triumfbågen, och stenläggningen. Ser inte ut som samma trädgård. Ser mysigt och inbjudande ut.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det för många att det gör stor skillnad när man väl är intresserad. Det är ändå märkligt hur mycket det blir gjort under årens lopp.

   Radera
 4. Ombonat, personligt och mysigt !
  Trevlig helg
  Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore skam annars efter så många års försök att få till det ,-)

   Radera
 5. Alltså, det är ju otroligt att det är samma entré!
  Jag gillar din Krukträdgård mycket och kämpar med en liten hörna här där jag stjäl inspiration från den och testar mig fram att göra nåt liknande :)
  Jag insåg precis nu att jag behöver några fler bord eller nåt att ställa snygg-pynt på i olika nivåer! DU inspirerar mig!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul om du blir inspirerad. Annars så är det ju bara en "lekplats" åt mig och ovationerna har inte varit precis öronbedövande från besökarna.

   Radera
 6. Samma men ändå inte. Tänk var det ändrar sig med åren som går :)
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte ha sagt det bättre själv ;-)

   Radera
 7. Vilken skillnad, så trevligt ni har gjort det.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan väl vara "du" med varandra ;-)?

   Radera
 8. Den kärleken, den kärleken...Kul med gamla bilder. Vårt näste hade också en parkeringsyta. Åt norr! Jaja, man behöver kanske inte ha djungel överallt? Krukor och cyklar samsas bra:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man 800 kvm att ha roligt på -ja, då finns det inte utrymme för slöseri med ytor.

   Radera
 9. Du har så rätt att veckans tema verkligen triggar en att bli nostalgisk - vilket jag normalt har lite svårt för eftersom jag saknar en massa släktingar och vänner som inte längre är i livet. Men den här gången - när ämnet är trädgård - då har verkligen minnet satt igång. Så en bok är inga problem, skulle lätt få ihop flera volymer!
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore väl något? Susies trädgårdsminnen, volym 1, volym 2 och volym 3. 750 spänn för rubbet. Får jag 10% av intäkterna för att jag tipsade om det ;-))?

   Radera
 10. Wow - vilken förändring! Och vilken trevlig, välkomnande entre till huset och trädgården! Bra jobbat!
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det en förändring - men å andra sidan: Hur skulle det se ut om det inte skulle hänt något på 20 år ;-))?

   Radera
 11. Ja där blir man stående länge, i entrén till ditt paradis! När man nu ser "före-bilden" är det svårt att tro att det är samma hus och tomt!
  Önskar att jag hade några bilder från hur här såg ut när vi tillträdde. Inte tänkte jag då på att fotografera - det gällde bara att få ordning på eländet!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots att det är jag som står för fotandet idag, så var det Anders som skötte det jobbet förr i världen. Alltså Anders som tagit bilderna. Nu är jag glad att han gjorde det. Själv skulle jag inte kommit på tanken utan gjort så som du: Få någon ordning på "paradiset" ;-))!

   Radera
 12. Tackar för tipset om en serie trädgårdsböcker - du får gärna 10% av ingenting! *fniss*
  KRAM
  susie

  SvaraRadera
 13. Åh! Du har jo fått en kjempesjarmerende og innbydende plass ut av den triste grusflaten. Tenk at det tok 16 år... Å skape en hage tar tid, det er sikkert! (Kanskje det er håp for mitt kjedelige inngangsparti også)
  God søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tog så lång tid för att jag visste inte vad jag skulle göra av den :-)Hade från början inte en tanke på att man kunde pynta till ett rum i trädgården ;-)

   Radera
 14. Vilken förvandling genom din kunskap och känsla för skönhet!
  Ha en fin söndag önskar Lena från ett vårlikt Wales

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan