fredag 16 juni 2017
                                           

                                                        Då var det dags igen

                     Månadens bild
  Luften är tung och fuktig. Åskan är liksom närvarande. Har heller aldrig varit med om så mycket knott som nu. Det går inte att vara ute ens mitt på dagen. 
                 Som vanligt har jag pyntat mitt showbord för månadens bild. Så pretentiöst det låter med showbord, för egentligen är det bara lite arrangemang på några brädor. Men, visst låter det bra i alla fall ;-)?
Jag har tjatat ofta om hur roligt jag tycker att det är att hålla på med mitt"showande". Det är kanske mitt sätt att kommunicera med mitt inre. Om att skapa balans - i arrangemanget. Inte för mycket - inte för lite. Jag leker med kitsch och allvar;-) 
Nu, när det är varmt får en pillerfikus flytta ut. Vårens penséer, de som blommar fint ännu, har jag klippt och ställt i en vas. Rotdelarna har jag lagt i en rabatt. Kanske blommar de om där lite senare.
Penséerna tjänar ännu några dagar i vas.


Granatäpplen är så dekorativa. Dessa har torkat inne under hela vårvintern och de är stenhårda. Här ute är de under tak så att de klarar sig hela säsongen blanka och fina.

Pillerfikus kan vara ute i ett par-tre månader i skyddat läge.

Junimånadens bild

Ha en fin helg!

Se andras månadsbilder hos Bland rosor och bladlöss

12 kommentarer:

 1. Pillerfikus väcker minnen av när jag hade mängder av krukväxter. Nu har jag bara några få i stooora krukor som kan lämnas tills jag kommer ihåg dem :)

  Ditt showbord är fantastiskt - skönt och kul att ha en yta som man kan förändra utan att gräva en hel massa. Ska fundera på idéen.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 2. Sååå vackert...ja det är alltid en sann fröjd att kika in till dig ska du veta!
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 3. Showbord! Är det det jag har på vår farstutrapp, där jag arrangerar blommor och pynt och byter ut lite allt eftersom. Inte så stort och detaljrikt som ditt, och inte ens ett bord utan en del av en bänk, men iallafall, typ ett mindre i miniatyr :)
  Kul är det i alla fall att ha något fint och välkomnande att titta på när man kommer hem.

  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Jag gillar ditt showbord skarpt - det är som ett litet utbytbart konstverk som är så mycket lättare att få snyggt/romantiskt/konstnärligt/färgmatchat/dramatiskt än vad det är i en rabatt!
  Ser att du har samma fågel som jag, den med knorr på stjärten!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att det är ett underbart showbord. Praktiskt också man byter bara ut innehållet så blir det något helt annat. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 6. Din "show" visar alltd spännande kombos och är väl en spegel av "ditt inre" då, som du skriver. Kram EL

  SvaraRadera
 7. Tycker alltid att ditt showbord är vackert! Själv hade jag intentioner att göra mitt bord utanför ytterdörren till ett. Men jag glömmer hela tiden bort det, nu ligger där alltid saker som ska ut till stallet eller trädgåren :) Kanske speglar det på ett sätt mitt "inre" ;) Lite rörig o virrig :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Hej Anja!
  Många fina detaljer på ditt showbord. Bilden med granatäpplena är som en tavla. Hortensian har en härlig färg.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 9. Ljuvliga bilder! Tur att alla knott inte syns på bild;)
  Plättar på tråd har jag fått dille på sen förra sommaren. Den blev så stor och fin...nu har jag den lite överallt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Joda! Når man setter sammen og arrangerer så fint som dette, er det lov å kalle det et showbord :)
  God helg!

  SvaraRadera
 11. Jag vet att jag har sagt det förr, men det tål att upprepas; du är så himla duktig på att skapa vackra stilleben och arrangemang. Jag saknar tyvärr den förmågan.....eller om jag ska vara ärlig så har jag aldrig ens försökt. Tiden sträcker inte till och jag betvivlar att det hade blivit bra. Istället njuter jag av andras alster, som dina!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 12. Gillar verkligen din showboard eller hela den entré-delen. Men det är en konst att få till det fint. Du har verkligen blick för stilleben. Det är en svår konst att få det "lagom" arbetat.
  //Helene

  SvaraRadera